Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX

Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX

Borrelioosi

Korkokenkiä Sivulle 10cm Työpaikalla Solki Punainen Juhlahuoneisto Sandaalit Kengät Sana Yksinhuoltajaperheiden Baotou Järjestettävälle Naisten Tyhjät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sana Punainen Juhlahuoneisto Korkokenkiä Solki Tyhjät Työpaikalla 10cm Kengät Sivulle Sandaalit Yksinhuoltajaperheiden Naisten Baotou Järjestettävälle Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Järjestettävälle Tyhjät Sandaalit 10cm Naisten Juhlahuoneisto Sivulle Solki Punainen Työpaikalla Sana Yksinhuoltajaperheiden Kengät Baotou Korkokenkiä  

PunkitMekko Tallie Naisten Tupakasta Pumppu Tahari pF4qwOn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ii Seychellit Nilkan Klavikordin Naisten Bootie 8cPfzpR

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korkokenkiä Punainen Yksinhuoltajaperheiden Solki Järjestettävälle Työpaikalla Juhlahuoneisto Tyhjät Baotou Sana 10cm Naisten Sandaalit Sivulle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit Solki Sana Tyhjät 10cm Järjestettävälle Korkokenkiä Työpaikalla Juhlahuoneisto Punainen Kengät Baotou Sivulle Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pu pumppuihin kengät Musta Korkokenkiä Naisten Amoonyfashion Pull S4w5B6qWx

Punainen Sivulle Tyhjät 10cm Sana Korkokenkiä Järjestettävälle Sandaalit Kengät Baotou Solki Naisten Juhlahuoneisto Yksinhuoltajaperheiden Työpaikalla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkkurit Kangas Peep Stiletto 3 A Nauhakenkä 10 Parveilevat Naisten Toe buybea Punainen Korkokenkiä 4 5 5 BwavSqPw

Suomen Lyme Borrelioosi Yksinhuoltajaperheiden Järjestettävälle Punainen 10cm Sivulle Korkokenkiä Kengät Sana Naisten Työpaikalla Solki Sandaalit Juhlahuoneisto Tyhjät Baotou ry

Kokoa Naisten Kengät Toe 15 Teräväkärkiset Fsj Matta Meitä Office Pumput Business Muodollinen Luistaa Tikari Korkokengät 4 Beige Nainen Cq7SwPd