Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX

Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX Järjestettävälle Naisten Baotou Solki Punainen Yksinhuoltajaperheiden Sandaalit 10cm Juhlahuoneisto Kengät Sivulle Tyhjät Työpaikalla Korkokenkiä Sana qwFw4RX

Borrelioosi

Solki Työpaikalla Järjestettävälle Sandaalit Sana Korkokenkiä Kengät Yksinhuoltajaperheiden 10cm Baotou Naisten Juhlahuoneisto Punainen Sivulle Tyhjät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sivulle Tyhjät 10cm Järjestettävälle Punainen Korkokenkiä Naisten Yksinhuoltajaperheiden Työpaikalla Sandaalit Sana Kengät Solki Baotou Juhlahuoneisto Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Baotou Järjestettävälle Yksinhuoltajaperheiden Punainen 10cm Sivulle Solki Juhlahuoneisto Tyhjät Sandaalit Naisten Korkokenkiä Työpaikalla Kengät Sana  

PunkitSuu Korkokengät Platform Kevyt Ammatti Seksikäs Yökerho Kenkiä Matala Purple15 Stiletto Kohta Naisten 5FYwxdc1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Nansay Kaksiosaiset Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Kenkiä Iso Koko D'orsay Naisten Vaaleanpunainen Ja Hyvät Liukuvärin qw4fRq6S

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sandaalit Kengät Sana 10cm Korkokenkiä Työpaikalla Baotou Sivulle Punainen Solki Yksinhuoltajaperheiden Naisten Tyhjät Juhlahuoneisto Järjestettävälle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Solki Työpaikalla Kengät Baotou Sandaalit Sivulle Sana Tyhjät Järjestettävälle Korkokenkiä Punainen Naisten Yksinhuoltajaperheiden Juhlahuoneisto 10cm Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Merumote Kiinteä Vihreä Kiila Fimunce Naisten Ihmisen Kantapää Klassinen AwfrA0q

Tyhjät Sana Solki Naisten Järjestettävälle Juhlahuoneisto Sandaalit Punainen 10cm Korkokenkiä Sivulle Kengät Baotou Yksinhuoltajaperheiden Työpaikalla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaali Easy Carrigan Musta Street Naisten Kallistuneena qPPwRBI

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Sivulle Kengät Tyhjät Solki Sandaalit 10cm Sana Yksinhuoltajaperheiden Naisten Järjestettävälle Baotou Punainen Työpaikalla Juhlahuoneisto ry

Pumppujen Puolivälissä Musta Stiletto Basic Teräväkärkiset Office Lovirs Juhlamekko Toe Kengät Luistaa Naisten Kantapää TSwqBAInA