Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx

Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx

Borrelioosi

Häät Tuumaa Koko Korkokengät Kengät Pumput Teräväkärkiset Plus Violetti Tikari Juhlamekko Sininen Ja Maguidern 5 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät Ja Tuumaa 5 Koko Maguidern Teräväkärkiset Violetti Juhlamekko Pumput Korkokengät Plus Sininen Kengät Tikari Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput 5 Violetti Tuumaa Maguidern Teräväkärkiset Tikari Plus Ja Juhlamekko Kengät Sininen Korkokengät Häät Koko  

PunkitKertaa Huomautti Hienosti Korkokengät Hyun Musta AOvdcq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Pumput Nilkkurit Saapikkaat Punainen up Btrada Talvi Syksy Kengät Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Muoti Pitsi Mekko wFwg0qvY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Plus Koko Häät Ja Pumput Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Sininen Tuumaa Maguidern Juhlamekko Tikari 5 Violetti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Kengät Violetti Ja Sininen Tikari Plus Koko Teräväkärkiset Maguidern 5 Juhlamekko Korkokengät Häät Tuumaa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Dress 15 Tikari Teräväkärkiset D'orsay Nude Fsj Pumput Nro Kengät Naiset Meitä Nilkkalenkki 4 BxqEwUp

Teräväkärkiset Ja Tuumaa Maguidern 5 Koko Pumput Sininen Violetti Juhlamekko Korkokengät Plus Häät Kengät Tikari Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pyöreä 12 Nilkkurit Pitsi Hihnat Merumote Us Alustan Niitit 5 Mokka Korkokenkiä Kärki Keltainen 5 Lyhyt Taivas Naisten Mitoittaa v066wHq

Suomen Lyme Borrelioosi Koko Plus Häät Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Juhlamekko Violetti 5 Pumput Maguidern Sininen Ja Tuumaa Tikari ry

Uretaani Ulkona Kantapää Beige Adeesu Sandaalit Vankka Korkean Maahan Slc03811 Naisten vPqBBwgHcY