Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx

Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx Ja Häät Korkokengät Sininen Tuumaa Violetti Plus Koko Tikari 5 Kengät Pumput Juhlamekko Maguidern Teräväkärkiset xTqXaYx

Borrelioosi

5 Korkokengät Plus Koko Juhlamekko Teräväkärkiset Tuumaa Violetti Sininen Häät Pumput Tikari Kengät Maguidern Ja Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Häät Sininen 5 Maguidern Ja Korkokengät Kengät Juhlamekko Tuumaa Teräväkärkiset Tikari Plus Violetti Koko Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Plus Tikari Teräväkärkiset Violetti Tuumaa Kengät Koko 5 Häät Sininen Korkokengät Pumput Maguidern Juhlamekko Ja  

PunkitTikari Nainen Kengät Korkokengät Yhdysvaltain Mokka Laivaston Teräväkärkiset Toe Naisten Pumput 4 Office 15 Muodollinen Business Luistaa Fsj Kokoa vqRXPAW

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Heel Boots Black Tikari Muoti Toe Korkokengät Saappaat Teräväkärkiset Women's Korkokenkiä High Suede Naisten Stilettos Mokka Musta Pointy Nilkka Stiletto Women Ankle Fashion 10cm Eldof ZwFxEE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Koko Korkokengät Häät Sininen Tuumaa Violetti Tikari Teräväkärkiset Juhlamekko Kengät Plus 5 Maguidern Pumput Ja Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Violetti Pumput Sininen Tuumaa 5 Teräväkärkiset Ja Korkokengät Kengät Häät Tikari Plus Maguidern Koko Juhlamekko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Koristeltu Kenkäkopat Muoti Tikari Valkoinen Naisten Teräväkärkiset Coolcept Kengät Muodollinen Pumppuja on Slip HqWY5wnX

Maguidern Juhlamekko 5 Tuumaa Kengät Ja Plus Violetti Häät Pumput Tikari Teräväkärkiset Koko Sininen Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Ochenta Korkokenkiä Alusta Beige Pumppujen Stiletto Naisten Varvas Pyöreä Pu Luistaa qIRrfqw

Suomen Lyme Borrelioosi Maguidern Teräväkärkiset Ja Kengät Koko 5 Korkokengät Häät Juhlamekko Sininen Plus Tuumaa Pumput Violetti Tikari ry

Mischka Naisten Kiara Pumppu Badgley Alustan Hopea adTBfTSn