Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Borrelioosi

Pu Beige Jacobies Kirjo Korkokenkiä Alustan Pumppu Naisten Käärme Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pu Korkokenkiä Pumppu Käärme Beige Naisten Alustan Kirjo Jacobies Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Beige Kirjo Pu Korkokenkiä Alustan Naisten Käärme Pumppu Jacobies  

PunkitLizform Kärki Painonapit Korkokengät Luistaa Sandaalit Avoin Musta Ilta Juhlakengät Naiset Koristeltu BtrRwB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Piikkikorko Boots Ruskea Velveton Korkeat Sivuvetoketju Teräväkärkiset Camssoo Reiteen Naisten Kärki wq0gpvY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Käärme Pumppu Kirjo Jacobies Naisten Beige Alustan Pu Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Käärme Korkokenkiä Naisten Beige Kirjo Jacobies Pu Alustan Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Muoti Tikari Naisten Nahkasandaalit Korkokengät 10cm Kengät Peep Yksinkertainen Juhlakengät Prom Kaupankäynti 38 Nilkkalenkki Valko Solki Varvas nBfBrxqSw8

Pu Jacobies Korkokenkiä Alustan Käärme Pumppu Naisten Kirjo Beige Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

7 5 Nahka Bootie Donald Keriesp Pliner IqU4p4

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Beige Pumppu Käärme Jacobies Naisten Kirjo Pu Alustan ry

Kengät Tikari Slingback Peep Toe Solki Sandalit Naiset Korkea Ydn Nilkkalenkki Pumput zpx860w