Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Borrelioosi

Alustan Käärme Beige Korkokenkiä Kirjo Pumppu Jacobies Pu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Alustan Kirjo Naisten Beige Käärme Pu Pumppu Jacobies Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Korkokenkiä Kirjo Alustan Jacobies Beige Käärme Naisten Pu  

PunkitPinkki Korkokengät Hihna Silkki Hopea Musta Seksikäs Kengät Pumput Puolueen Nainen Mary Koon Häät Janes 34 zqBRaa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Musta Saappaat Naisten Vetoketjulliset Pyöreä Paksu Lucksender Alusta Kärki Korkokenkiä Lyhyt v18wzzq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Käärme Jacobies Alustan Beige Kirjo Korkokenkiä Naisten Pumppu Pu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Beige Kirjo Pu Pumppu Käärme Naisten Korkokenkiä Jacobies Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkka Naisten 2 Fisher Keinoturkista Cahoot Saappaat Kengät Marc Muoti Teräväkärkiset wPZ06O

Käärme Kirjo Naisten Pu Jacobies Pumppu Alustan Korkokenkiä Beige Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kesällä Kantapää Kirjonta Kukkia Elegantti Korkea Paksu Persoonallisuus Sandaalit Nilkkalenkki Sandaali Lahja Tytön Naiset Kengät Hetao Avoin wqXpxBva

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppu Jacobies Beige Naisten Käärme Kirjo Korkokenkiä Alustan Pu ry

Muoti Häät Korkea Mokka Päivä Her Piikkikorko Pumput Hyvät Lahja Naisten Strappy Mnii Alustan Uudet Avokkaat 8wqWUxHxC6