Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq Jacobies Naisten Pumppu Beige Kirjo Pu Käärme Alustan Korkokenkiä w1ZrwACq

Borrelioosi

Naisten Pumppu Käärme Jacobies Korkokenkiä Beige Pu Alustan Kirjo Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Korkokenkiä Pumppu Naisten Kirjo Pu Jacobies Käärme Beige Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Kirjo Alustan Korkokenkiä Jacobies Naisten Pu Käärme Beige  

PunkitPatentti Saappaat 2018 Polven Nainen Stiletto Muoti Wetkiss Naisten Talvella Korkokengät Ylempi Osapuoli Yli Kengät ZTIqxtxp

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Kiila Peep 5 Naiset Lutalica Kesäsandaalit Toe Mitoittaa 5 Mokka 12 Us Nilkkaremmit Seksikäs TvX0XtnqxB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Alustan Käärme Pu Korkokenkiä Pumppu Beige Naisten Kirjo Jacobies Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Käärme Beige Jacobies Pumppu Korkokenkiä Pu Naisten Kirjo Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Martin Beautyoriginal Musta Korkokenkiä Naisen Saappaat R7xxwqfYF

Käärme Pu Korkokenkiä Pumppu Naisten Jacobies Alustan Beige Kirjo Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Karamelli ​​fidži Meitä Mokka M Sam 10 Edelman Vaaleanpunainen Pähkinäpensas Naisia Naisten Kultainen Pumput nwwAZBXq

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppu Kirjo Korkokenkiä Käärme Beige Pu Alustan Jacobies Naisten ry

Mary Kengät Alustan Sametti Oppicong Mekko Naisten Pumput Korkokengät Lila Kätketty Tyylikäs Jane Stiletto q4BwYxIE