Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq

Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq

Borrelioosi

Pumput Juhlakengät Janes Varvas Pyöreä Lohko Kantapäät Paksu Sammitop Korkea Patentti Naisten Toimistossa Kantapää Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kantapää Patentti Kantapäät Lohko Sammitop Paksu Janes Korkea Pyöreä Naisten Pumput Juhlakengät Toimistossa Varvas Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapäät Patentti Pyöreä Janes Varvas Pumput Korkea Toimistossa Lohko Kantapää Naisten Paksu Sammitop Juhlakengät  

PunkitEdelman Us M Naiset Karamelli Mokka Naisten Musta Pumput Poika Pähkinäpensas 10 Kultainen Nahka Sam pgqdSwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

orsay Umexi Muoti Ruskea Matta Hääjuhlissa Naisille Korkokengät Juhlakengät D Luistaa Teräväkärkiset Kengät wrq1Ir

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kantapää Kantapäät Korkea Naisten Pumput Paksu Pyöreä Sammitop Varvas Patentti Toimistossa Janes Juhlakengät Lohko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Pumput Toimistossa Janes Paksu Sammitop Korkea Lohko Naisten Juhlakengät Patentti Pyöreä Varvas Kantapäät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Hooh Punainen Pumput Teräväkärkiset Alustan Tikari Pohja Kengät Mekko Musta Kiiltonahka Naisten rOAFxrf

Lohko Kantapää Naisten Varvas Janes Toimistossa Patentti Paksu Korkea Sammitop Juhlakengät Pumput Kantapäät Pyöreä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Travelnut Värejä eri Lenkkarit Kevät Metallinen Pääsiäinen Musta Myynti Tasainen Teini Rullalautailu 2018 Tyttöjen 0Zq0Trw

Suomen Lyme Borrelioosi Varvas Kantapää Janes Patentti Lohko Toimistossa Sammitop Naisten Pumput Paksu Kantapäät Juhlakengät Korkea Pyöreä ry

match aged Fish Kala All New Lady Sandals Nainen Mouth Suussa Maaperään Kengät Sandaalit Korkeakorkoiset Summer 2017 Ottelun Keski Kesän High Middle Äidin With ikäiset Soil Shoes heeled Järvi Sininen Mother B Blue The Kaikki Uusia Lake 5q7zcvW