Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq

Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq Janes Pumput Lohko Kantapäät Korkea Varvas Pyöreä Naisten Juhlakengät Sammitop Toimistossa Patentti Paksu Kantapää w01a7xq

Borrelioosi

Varvas Sammitop Pumput Patentti Korkea Naisten Toimistossa Janes Kantapäät Pyöreä Kantapää Paksu Juhlakengät Lohko Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Lohko Sammitop Pyöreä Janes Korkea Patentti Pumput Paksu Juhlakengät Kantapää Kantapäät Varvas Toimistossa Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Pumput Lohko Korkea Pyöreä Juhlakengät Varvas Kantapäät Sammitop Patentti Toimistossa Naisten Paksu Janes  

PunkitMaa Paris Maa Maa Alkuperää Alkuperää Paris Paris Alkuperää Zwz44q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

ness Pumppu Pyöreä Mekko Kenneth Leimahti Naisten Reaktio Varvas Cole Nilkkalenkki Korkokenkiä Onnellinen wqxfRIP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Patentti Sammitop Kantapäät Varvas Lohko Juhlakengät Janes Paksu Pumput Korkea Kantapää Pyöreä Toimistossa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Patentti Korkea Sammitop Janes Kantapää Toimistossa Varvas Paksu Pyöreä Lohko Pumput Naisten Kantapäät Juhlakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paksu heinäkuussa T Korkokenkiä Strappy Häät muodollinen Pumppu Yksinkertainen Lohko Nastoitettu Niitit Naisten Kengät Klassinen Juhlat Punainen Teräväkärkiset f0xqwpC0

Janes Patentti Naisten Juhlakengät Varvas Pumput Toimistossa Korkea Kantapäät Paksu Lohko Sammitop Pyöreä Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Neliön on Paljetein Willie Kengät Korkokengät Marlow Naiset Pumput Aprikoosi Toimistoon Teräväkärkiset Musta Slip wzTYS8a

Suomen Lyme Borrelioosi Korkea Kantapäät Naisten Pumput Toimistossa Pyöreä Kantapää Varvas Lohko Janes Juhlakengät Sammitop Patentti Paksu ry

Naisten Pumput Seksikäs 47 Koko Tuotemerkin 4 Pukeutuminen Lady Naiset Daniig Naispuolinen Musta 34 Muoti Jalkineet Korkokenkiä dqvwtxaF