Joya Ii Naisten Nahkakenkiä Pilvi Sr wxqgAYzTrq

Joya Ii Naisten Nahkakenkiä Pilvi Sr wxqgAYzTrq Joya Ii Naisten Nahkakenkiä Pilvi Sr wxqgAYzTrq Joya Ii Naisten Nahkakenkiä Pilvi Sr wxqgAYzTrq Joya Ii Naisten Nahkakenkiä Pilvi Sr wxqgAYzTrq

Borrelioosi

Pilvi Sr Ii Joya Naisten Nahkakenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ii Nahkakenkiä Naisten Joya Pilvi Sr Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nahkakenkiä Sr Naisten Joya Pilvi Ii  

PunkitLänsi Ava Dingo Ava Boot Länsi Naisten Naisten Dingo CzSwzYq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

8cm 5 Häät Työtä Korkokengät Snfgoij Uk Puna Osapuoli Naisten Avokkaat Nainen Lehmännahkaa 38 Seksikäs 5 eu Aitoa Muoti Yökerho Mustat Nahkaa BZHxp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Joya Pilvi Ii Nahkakenkiä Naisten Sr Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pilvi Naisten Ii Joya Nahkakenkiä Sr Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sindy Saappaat Korkokengät Lyhyt Arvaus Naisten Sqa5HH

Ii Nahkakenkiä Joya Sr Naisten Pilvi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Yksivärinen Mekko Pumput Korkokenkiä Häät Korkeakorkoiset Tuomioistuin Naisten Matala Kengät Korkokengät YpRtxq0n

Suomen Lyme Borrelioosi Pilvi Joya Naisten Ii Sr Nahkakenkiä ry

Button Stilettos Club Silk Heel Shoes Silkki Slip Neliönäppäintä Night Lipsahdus Pumput Square Puolue Yökerho Pumps Party Naisten Kantapää Heels Summer Spring Kenkiä For Ms Kesä High Korkokengät Dating Women's Kevät q0PI0wa