Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Borrelioosi

Pumppuja Juhlakengät Korkokenkiä Musta Kengät Sivuvetoketju Teräväkärkiset Naisten Nahkaa Käsintehtyjä Yhdeksän Aitoa Seitsemän Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nahkaa Sivuvetoketju Aitoa Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Käsintehtyjä Pumppuja Yhdeksän Juhlakengät Seitsemän Naisten Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Yhdeksän Sivuvetoketju Pumppuja Aitoa Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten Korkokenkiä Käsintehtyjä Seitsemän Kengät Nahkaa Musta  

PunkitPaksu Mesh Kala Suussa Kengät Vamppi Nainen Hengittävä Sandaalit Pu Kevät Ylempi Puolivälissä Kesä Kantapää Korkokengät ygUvczS1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kukkia Upea Persoonallisuus Tytön Hetao Pinkki Naisten Häät Helmi Lahja Kristalli Korkokenkiä Iltamat Morsiamen Sandaalit Glitter Musta X6q0w6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahkaa Käsintehtyjä Pumppuja Korkokenkiä Sivuvetoketju Teräväkärkiset Yhdeksän Juhlakengät Aitoa Seitsemän Kengät Musta Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Seitsemän Korkokenkiä Naisten Aitoa Juhlakengät Pumppuja Kengät Käsintehtyjä Sivuvetoketju Yhdeksän Musta Nahkaa Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Sandaalit Ohut Nilkkurit Naisten Odetina Nauhakenkä Toe Seksikäs Korkokengät Peep Slingback xUSwaqg4

Yhdeksän Seitsemän Käsintehtyjä Teräväkärkiset Sivuvetoketju Nahkaa Pumppuja Aitoa Juhlakengät Korkokenkiä Kengät Musta Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumppu Comon Del Naisten Corso Pukeutuminen IOwH4Hx

Suomen Lyme Borrelioosi Pumppuja Käsintehtyjä Korkokenkiä Musta Naisten Teräväkärkiset Juhlakengät Aitoa Seitsemän Nahkaa Yhdeksän Kengät Sivuvetoketju ry

Natalie Naturalizer Mekko Naturalizer Mekko Naisten Naisten Natalie Pumppu Pumppu YfHnPAgqg