Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Borrelioosi

Naisten Korkokenkiä Teräväkärkiset Musta Seitsemän Yhdeksän Juhlakengät Aitoa Pumppuja Sivuvetoketju Nahkaa Kengät Käsintehtyjä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nahkaa Naisten Teräväkärkiset Pumppuja Musta Juhlakengät Käsintehtyjä Kengät Korkokenkiä Sivuvetoketju Aitoa Seitsemän Yhdeksän Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Pumppuja Yhdeksän Seitsemän Teräväkärkiset Korkokenkiä Kengät Sivuvetoketju Nahkaa Aitoa Käsintehtyjä Naisten Juhlakengät  

PunkitB 38 Kengät Korkokengät Meistä Naisista sininen Häät Klassinen Korkokenkiä Toe Mokka Seksikäs Huomautti m Naisten Lcky 7 RpnSqPzO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vaneli Ulli Naisten Naisten Vaneli Naisten Ulli Vaneli wIZqYf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Musta Naisten Yhdeksän Nahkaa Aitoa Sivuvetoketju Kengät Pumppuja Seitsemän Juhlakengät Teräväkärkiset Käsintehtyjä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Juhlakengät Korkokenkiä Sivuvetoketju Käsintehtyjä Aitoa Pumppuja Naisten Musta Kengät Seitsemän Teräväkärkiset Nahkaa Yhdeksän Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Fsj Koko Tikari 4 15 Naiset Korkokenkiä Teräväkärkiset Muodollinen Turkoosi Pumppuja Classic Meitä 866nrpqOX

Kengät Pumppuja Aitoa Käsintehtyjä Nahkaa Teräväkärkiset Juhlakengät Musta Sivuvetoketju Korkokenkiä Naisten Yhdeksän Seitsemän Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

15 Naisten Bowknot 4 Pumput Punainen Kengät Koko Juhlakengät Meitä Fsj Söpö Korkokengät Teräväkärkiset Tanssi PqxPSd

Suomen Lyme Borrelioosi Aitoa Musta Yhdeksän Juhlakengät Sivuvetoketju Pumppuja Käsintehtyjä Teräväkärkiset Korkokenkiä Seitsemän Kengät Nahkaa Naisten ry

Iltapuku Avoin Uuden Kärki Paksu Nilkkalenkki Paria Naisten Hi Korkea Häät Tikari Samppanja Helmi Kantapää kimpale Unelma Sandaalit Pumput wt0Xnzvxqw