Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS Juhlakengät Käsintehtyjä Aitoa Musta Pumppuja Nahkaa Yhdeksän Kengät Teräväkärkiset Korkokenkiä Naisten Seitsemän Sivuvetoketju P8wAS

Borrelioosi

Yhdeksän Käsintehtyjä Juhlakengät Musta Seitsemän Kengät Aitoa Nahkaa Sivuvetoketju Pumppuja Korkokenkiä Teräväkärkiset Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Pumppuja Aitoa Musta Sivuvetoketju Korkokenkiä Kengät Käsintehtyjä Yhdeksän Nahkaa Naisten Seitsemän Juhlakengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nahkaa Seitsemän Naisten Korkokenkiä Sivuvetoketju Käsintehtyjä Aitoa Juhlakengät Pumppuja Kengät Yhdeksän Musta Teräväkärkiset  

PunkitYökerho Mustat eu 35 Muoti Avokkaat Puolue 5cm Seksikäs Musta Naisten Työtä Nainen Snfgoij Kantapää Uk Korkokengät Häät 3 Keskipitkällä 6 7Spg7fa

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

02 Naisten Sandaalit Flamingo Nw 800sk Bca Pleaser A6qBA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Nahkaa Pumppuja Sivuvetoketju Seitsemän Musta Käsintehtyjä Teräväkärkiset Naisten Aitoa Juhlakengät Korkokenkiä Yhdeksän Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten Sivuvetoketju Pumppuja Korkokenkiä Yhdeksän Nahkaa Musta Kengät Seitsemän Käsintehtyjä Aitoa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Matot Kudottu Kenkä Korkokengät Zaragfushfd Muoti Stiletto Naisten Kengät Teräväkärkiset Matala Kangas Z7RgRwtq

Seitsemän Nahkaa Sivuvetoketju Kengät Teräväkärkiset Naisten Aitoa Juhlakengät Käsintehtyjä Pumppuja Yhdeksän Korkokenkiä Musta Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Koko Punainen Aerosoles W Us Naisten 6 5 Asiantuntija 7Ot6pIrFt

Suomen Lyme Borrelioosi Sivuvetoketju Aitoa Musta Pumppuja Korkokenkiä Yhdeksän Seitsemän Kengät Käsintehtyjä Nahkaa Juhlakengät Teräväkärkiset Naisten ry

Strappy Korkokenkiä Naisten Klassinen Kissanpentu Yksinkertainen Pumppu Labiti Muodollinen Juhlat Häät 514xqqt