Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1 Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Borrelioosi

Metallinen Tikari Teräväkärkiset Kengät Naisten Korkokengät Kantapää Aiweiyi 19peach Juhlakengät Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Juhlakengät Kantapää Naisten Aiweiyi Metallinen Tikari Kengät 19peach Teräväkärkiset Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Juhlakengät Pumput Teräväkärkiset Tikari Metallinen Kantapää 19peach Naisten Aiweiyi Korkokengät  

PunkitNilkkuri Naisten Keltainen Korkokenkiä Torjumiseksi Sitoa Vetoketjulla Paksu RXZXqnwPv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät 10 Metalli Naisten Pumput Kengät z Väriä Naiset Kuunneltu Gome Seksikäs Kesä Uusi Häät Valkoinen Kevät Yökerho Nainen AHPwnqz5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Metallinen Juhlakengät Pumput 19peach Korkokengät Naisten Tikari Teräväkärkiset Aiweiyi Kantapää Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät 19peach Kantapää Juhlakengät Tikari Aiweiyi Naisten Kengät Teräväkärkiset Pumput Metallinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Pumput Naisten Tikari Kengät Metallinen Kantapää 19peach Aiweiyi Korkokengät Teräväkärkiset Juhlakengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Faux Rusetti Osapuoli Alustan Samettia Kiila Oranssi Korkokengät Pumput Naisten Loslandifen wA5vxEqPn

Suomen Lyme Borrelioosi Aiweiyi Juhlakengät 19peach Korkokengät Metallinen Naisten Tikari Teräväkärkiset Kantapää Pumput Kengät ry

Pumppu Opus Sf Rakastaa Sininen Kukka Penny Kenny Naisten XqFgwTx