Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1 Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Borrelioosi

Korkokengät Juhlakengät Pumput Kengät Metallinen Teräväkärkiset Kantapää Naisten Tikari Aiweiyi 19peach Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset 19peach Metallinen Tikari Naisten Korkokengät Kantapää Juhlakengät Kengät Aiweiyi Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Pumput Tikari Korkokengät Naisten Juhlakengät Teräväkärkiset Aiweiyi Metallinen 19peach Kantapää  

PunkitSeksikäs Sandaalit Pumput Naiset Toe Nj Gladiaattori Korkokengät Kengät Nilkka Saapikkaat Strappy Kuninkaallinen Peep pxHc6Cqaw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Korkokenkiä Musta Pyöreä toe Pull Solid Allhqfashion kengät pumppuihin dxHAwqd

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Metallinen Tikari Korkokengät Kantapää Pumput Naisten Juhlakengät Kengät Aiweiyi 19peach Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Korkokengät Tikari Aiweiyi Kengät Pumput Naisten Metallinen 19peach Teräväkärkiset Juhlakengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiiltonahkaa Työtä Häät Nainen eu Korkokengät Musta 35 Osapuoli Muoti 10cm Avokkaat Uk Seksikäs Mustat Snfgoij 3 Yökerho xw18Xpgq4g

19peach Pumput Aiweiyi Juhlakengät Metallinen Kengät Teräväkärkiset Tikari Naisten Korkokengät Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Slingback Sandaalit koko Risteilevät Opentoe Muotitietoinen Strappy Kukka Leveys Charlotte Laaja Mittaus Naiset zwvq8OC

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Aiweiyi Naisten Kengät Juhlakengät Korkokengät Metallinen Tikari 19peach Teräväkärkiset Pumput ry

Miellyttäjä Naisten Pumppu Bpu Fab428 Mekko 64Rr6wCxSq