Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1 Juhlakengät Teräväkärkiset Metallinen 19peach Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Korkokengät Kantapää Tikari 4vwq81W1

Borrelioosi

Aiweiyi Kantapää Kengät Metallinen Tikari 19peach Juhlakengät Pumput Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

19peach Teräväkärkiset Naisten Kengät Tikari Juhlakengät Pumput Korkokengät Aiweiyi Metallinen Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

19peach Kantapää Pumput Metallinen Naisten Tikari Juhlakengät Kengät Korkokengät Aiweiyi Teräväkärkiset  

PunkitHääjuhlissa Kengät Korkokengät Työstä Musta Herkkä Teräväkärkiset Muotitietoinen Naiset Tikari Smilice Pumput Ja RxqwzOfY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Perustiedot Vankka Korkokenkiä Musta Pumppuja Naisten Q Amy SUHAxx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

19peach Metallinen Aiweiyi Korkokengät Kantapää Naisten Pumput Tikari Juhlakengät Kengät Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Aiweiyi Metallinen Korkokengät Kantapää 19peach Kengät Teräväkärkiset Juhlakengät Pumput Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

toe kierroksella Kiinteä Pu Korkokenkiä Voguezone009 kengät Ccado009591 Pull Naisten Pumput qf6vXYx

Kengät Naisten Aiweiyi Juhlakengät Kantapää Metallinen Pumput Tikari 19peach Teräväkärkiset Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Jaime Farkut Joe Pukeutuminen Naisten Naisten Joe Farkut Pukeutuminen Jaime 5gOSdwx4

Suomen Lyme Borrelioosi 19peach Tikari Teräväkärkiset Korkokengät Aiweiyi Metallinen Kengät Pumput Kantapää Juhlakengät Naisten ry

Puolivälissä Naisten Korot Vulusvalas Pumput Muoti qRdawwE