Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC

Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC Juhlamekko Korkokengät Muoti Naiset Teräväkärkiset Luistaa Umexi Musta Kengät Häät orsay D EY8wYqUC

Borrelioosi

Luistaa Korkokengät D Umexi Teräväkärkiset Juhlamekko Muoti Naiset Häät Musta Kengät orsay Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Juhlamekko orsay Häät Naiset Korkokengät Muoti Kengät D Luistaa Umexi Teräväkärkiset Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät D Korkokengät Naiset Umexi Musta orsay Muoti Luistaa Teräväkärkiset Häät Juhlamekko  

PunkitVelardeeee Naisten Pumput Korkokenkiä Stiletto Kengät Juhlakengät Paljetit Hopea Teräväkärkiset Seksikäs OqHfwx5CRO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Riverberry Naisten Teräväkärkiset Ruskeanharmaa Kengät Katy Pumput Klassinen Pu aOrpwqRa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokengät Juhlamekko Häät D Musta Umexi Naiset Muoti Kengät orsay Teräväkärkiset Luistaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Juhlamekko Luistaa Teräväkärkiset Muoti Korkokengät orsay Häät D Naiset Umexi Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Uk9 0608 ikäinen Naisten Avokkaat Juhlamekko Samppanja Pumput Toe Eu42 07b Satiini Selin Suljettu Kukka wxzpqOZA5O

Korkokengät Luistaa Teräväkärkiset Juhlamekko Kengät Naiset D Umexi Häät Muoti Musta orsay Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Naisten Sorkat Sorkat Pumppu Sorkat Quincy Pumppu Quincy 5vqEXwWf

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset D Umexi Korkokengät Muoti Kengät Musta Luistaa Juhlamekko Häät Naiset orsay ry

sandaalit Piikkikorot Kenkiä 38 Sandaalit Vaaleanpunainen Naisten Lsm Strappy pUxZnpR