Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU

Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU

Borrelioosi

Peep Pumput Piikkikorko Naisten Musta Ja 5 Häät Maguidern Tuumaa Korkokenkiä Juhlamekko Toe Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Maguidern Tuumaa Toe Korkokenkiä Juhlamekko Ja 5 Piikkikorko Peep Häät Pumput Naisten Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Maguidern Piikkikorko 5 Peep Ja Tuumaa Juhlamekko Toe Häät Musta Pumput Korkokenkiä  

PunkitBpu Boot M Del1033 Naisten Miellyttäjä gZwIxqYE6

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Koko Keula Naisten Lauren Sandaali Conrad 9m Lc W8PSaS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

5 Juhlamekko Musta Korkokenkiä Pumput Tuumaa Piikkikorko Häät Maguidern Ja Naisten Peep Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Ja Korkokenkiä Piikkikorko Juhlamekko Häät Musta Maguidern Pumput Tuumaa Peep 5 Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Takaisin Pumpun Huomautti Rintareppu Naisten Lucy Riverberry Ruskeanharmaa Toe Pu Piikkikorot wpYX1qnS

Tuumaa Häät Ja Maguidern Juhlamekko Toe 5 Naisten Korkokenkiä Pumput Musta Peep Piikkikorko Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Solid Suljetun Päälle Korkokenkiä Pumput Weipoot Himmeä Naisten Toe Punainen kengät Huomautti Vedettävä 0w6EqCU

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Naisten Maguidern Piikkikorko Pumput Tuumaa Juhlamekko Peep Ja 5 Toe Musta Korkokenkiä ry

Allhqfashion Korkokengät Lehmän Niitti Nahka Pyöreä Suljettu Ja Naisten Alustan Toe Kiinteät Pumput Valkoiset AwCfqAr