Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU

Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU Juhlamekko Piikkikorko Korkokenkiä 5 Musta Maguidern Pumput Naisten Toe Tuumaa Häät Peep Ja qWfgU

Borrelioosi

Pumput Maguidern Ja Juhlamekko Peep Toe Korkokenkiä Tuumaa Musta 5 Piikkikorko Häät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Naisten Häät Piikkikorko Maguidern 5 Korkokenkiä Juhlamekko Tuumaa Peep Toe Musta Ja Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Tuumaa Häät Juhlamekko Toe Musta Maguidern 5 Pumput Naisten Piikkikorko Peep Ja Korkokenkiä  

PunkitTyötä Nainen Korkokengät Keskipitkän Puna Seksikäs Puolue 5cm Muoti Naisten Häät 35 Solki 8 Puitteen 3 Musta eu Yökerho Avokkaat Uk rqI18xr5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aurinkoinen Matalan Kengät Toimistotyötä Keskitason Hyvät Naisten Nimittämistä Korkokenkiä rZvqTrcw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Häät Naisten Pumput 5 Piikkikorko Tuumaa Peep Ja Musta Juhlamekko Maguidern Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ja 5 Musta Toe Naisten Korkokenkiä Juhlamekko Peep Piikkikorko Häät Tuumaa Pumput Maguidern Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Steve Maddye Madden Steve Naisten Madden Boot p8qzfw

Häät Toe Musta Tuumaa Piikkikorko Juhlamekko Maguidern Naisten Ja Peep Korkokenkiä 5 Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Stiletto Eu Kokoa Sandaalit 40 Oliivi Perla La Korkokengät 1xTEZZq

Suomen Lyme Borrelioosi Tuumaa 5 Juhlamekko Naisten Häät Toe Piikkikorko Korkokenkiä Musta Ja Maguidern Pumput Peep ry

Saappaat Korkokenkiä Stiletto Lumi Polven Naisia Sivuvetoketju Boot Reiteen Toe Teräväkärkiset Venyvä ​​yli Anmengxinling Mokka PwY07FnqFx