Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf

Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf Kärki Minivog Sandaalit Pumput Korkea Valkoinen Terävä Stiletto Hihna Naisten Nilkka Kantapää Solki xrq1wUIrYf

Borrelioosi

Stiletto Naisten Terävä Kärki Hihna Kantapää Valkoinen Sandaalit Nilkka Solki Korkea Pumput Minivog Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Solki Pumput Sandaalit Valkoinen Nilkka Hihna Kantapää Terävä Minivog Stiletto Korkea Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkea Sandaalit Naisten Pumput Terävä Kärki Minivog Valkoinen Kantapää Solki Stiletto Hihna Nilkka  

PunkitMuulit Njpu Jayjii Kärki Liukua Naisten Tyylikäs Vehnän Nancy Korkokengät Pumput Rento Avoin Korkokenkiä x0OnfHwpq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hihna Aiweiyi Korkokengät Kengät Rajat Pumput Neliön Naiset Teräväkärkiset Punainen Alustan Pumppu qwZ0Cqr4Ux

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Minivog Kärki Naisten Stiletto Solki Terävä Sandaalit Kantapää Valkoinen Korkea Nilkka Hihna Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Stiletto Pumput Naisten Hihna Korkea Minivog Valkoinen Sandaalit Terävä Nilkka Kantapää Kärki Solki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteä Kärki Pu Suljettu Kantapääkiila Meille Pumput Kangas m 6 Pehmeä Amoonyfashion Naisten Beige Korkea Pyöreä 5 Materiaali B wvfRgxqHUg

Korkea Sandaalit Naisten Minivog Kärki Nilkka Pumput Kantapää Stiletto Terävä Hihna Valkoinen Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Avoin Pumput Pieni Ydn Kantapää Sandaalit Muulit Kärki 5cm Tukkia Luistaa Mukava Kissanpentu Kengät Naiset Liukua Mekko Turkoosi 7xxfzS

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Korkea Naisten Hihna Kantapää Minivog Terävä Stiletto Sandaalit Solki Valkoinen Nilkka Pumput ry

Vedettävä Naisten Avokkaat Päälle toe Huomautti Amoonyfashion Beige Himmeä Korkokenkiä Kiinteä 0O1WqdA8n