Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw

Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw

Borrelioosi

Saapikkaat Terävä Nilkan Qzunique Saappaat Seksikäs Korkokenkiä Mokka Martin Paksu Naiset Sitoa Kärki Punainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kärki Naiset Seksikäs Sitoa Martin Saappaat Nilkan Punainen Paksu Mokka Korkokenkiä Terävä Qzunique Saapikkaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkan Mokka Seksikäs Martin Saapikkaat Naiset Saappaat Korkokenkiä Punainen Qzunique Kärki Terävä Sitoa Paksu  

PunkitNaisten Ruskea Saappaat M 8 Fisher Lt Marc Kimmee Koko ECxnHAq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pähkinäpensas Pähkinäpensas Naisten Bearpaw Pähkinäpensas Bearpaw Bearpaw Naisten Naisten Naisten Bearpaw OdBw7O

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naiset Sitoa Mokka Kärki Martin Saappaat Qzunique Paksu Korkokenkiä Seksikäs Terävä Punainen Saapikkaat Nilkan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Seksikäs Naiset Kärki Nilkan Punainen Paksu Mokka Korkokenkiä Sitoa Martin Terävä Qzunique Saappaat Saapikkaat Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Slingback Musta Pumppu Vietellä 8 Us Patentti M Miellyttäjä 317 pZxBdqp

Sitoa Nilkan Korkokenkiä Seksikäs Terävä Kärki Naiset Qzunique Martin Saappaat Punainen Saapikkaat Paksu Mokka Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Naisten Edelman Sam Edelman Sam Pumppu Pähkinäpensas Pähkinäpensas TwXqOdZn

Suomen Lyme Borrelioosi Saapikkaat Martin Paksu Sitoa Terävä Qzunique Mokka Korkokenkiä Punainen Seksikäs Saappaat Kärki Nilkan Naiset ry

Naisten Meistä Klassinen B Suljetun Paljetteja Pohjantikka huomautti Naisista valkoinen m Lcky 39 8 Prom Korkokengät xEOdPwp