Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw

Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw Kärki Terävä Saappaat Naiset Sitoa Seksikäs Mokka Saapikkaat Qzunique Paksu Nilkan Martin Punainen Korkokenkiä C1tgqxEPw

Borrelioosi

Naiset Martin Saapikkaat Punainen Qzunique Terävä Sitoa Kärki Mokka Korkokenkiä Saappaat Seksikäs Paksu Nilkan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs Punainen Sitoa Korkokenkiä Qzunique Terävä Saappaat Paksu Naiset Nilkan Martin Mokka Kärki Saapikkaat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkan Qzunique Sitoa Terävä Mokka Saapikkaat Punainen Seksikäs Martin Paksu Korkokenkiä Kärki Saappaat Naiset  

PunkitMuoti Tikari Pu Lilja Iltamat Korkokenkiä Pieni 01 Pyöreä Dailyshoes Classic Naisten Kärki Musta Pumppu Tyylikäs Juhlakengät Monipuolinen TBSnqIxw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Solmu Naisten Pumput Pu Pitsi Kierroksen Musta Solid Korkokenkiä up Toe Suljetun Weipoot vwPqxn4Fff

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Paksu Seksikäs Korkokenkiä Terävä Nilkan Mokka Saappaat Punainen Kärki Naiset Sitoa Saapikkaat Martin Qzunique Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mokka Saapikkaat Korkokenkiä Paksu Kärki Qzunique Sitoa Punainen Terävä Seksikäs Nilkan Naiset Saappaat Martin Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Solki Sandaalit 4 Ruskea Fsj Prom Meitä Tyylikäs Osapuoli Teräväkärkiset Naiset Nro Korkokengät Kengät 15 Stiletto Pumput HgSag0

Martin Saapikkaat Korkokenkiä Kärki Seksikäs Qzunique Nilkan Naiset Sitoa Saappaat Paksu Punainen Mokka Terävä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Yksivärinen Keltainen Aiweiyi Mekko Teräväkärkiset Kengät Korkokenkiä Pumppu Korkokengät Naisten 55qr8wxT

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Seksikäs Kärki Sitoa Naiset Martin Qzunique Saapikkaat Paksu Punainen Nilkan Terävä Saappaat Mokka ry

Peep Pumput Toimivat Decostain Toe Bowknot Naisten Korkokenkiä Muoti Pinkki Nilkkalenkki Juhlamekko Kengät 6q88wxTt0