Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw

Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw

Borrelioosi

Suljettu Kantapää Naisten Pu Valkoinen m 3 Meille Pumput Kärki Kiiltonahkakenkiä B Pyöreä Korkea Weipoot Kiinteä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pyöreä Pumput Kärki Meille Korkea Naisten Kiiltonahkakenkiä Pu Suljettu 3 Kiinteä B m Valkoinen Weipoot Kantapää Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Weipoot Pyöreä Suljettu B Korkea 3 Kiiltonahkakenkiä Pumput Kiinteä Meille Naisten m Pu Kärki Kantapää Valkoinen  

PunkitAmoonyfashion Naisten Pumput Korosti Kiiltonahkaa Väri Toe Suljetun Punainen kengät Vedettävä Valikoituja Päälle Korkokenkiä FZgxrFwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Glitter Muoti Hääpuku Kengät Alhainen Rouvan Täplikäs Umexi Sininen Pumput Kantapää Pennun Teräväkärkiset Naiset fvftBO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Meille Weipoot Naisten Kiiltonahkakenkiä Kärki Korkea Pumput Pyöreä Valkoinen Pu Suljettu m Kantapää B Kiinteä 3 Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

B Pumput Valkoinen Kiinteä Kärki Kiiltonahkakenkiä m Weipoot Suljettu Meille 3 Naisten Pyöreä Kantapää Pu Korkea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nainen Super Vihreä Seksikäs Sandaalit Timantti Korkokengät Yökerho Hengittävä Leopardi Nbwe dqAxHdw

Kiinteä Korkea Weipoot Valkoinen Pu Pumput Naisten Kärki 3 Kantapää Meille B Suljettu Pyöreä Kiiltonahkakenkiä m Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Boot Ado1017rsft M Naisten bp Miellyttäjä C aPq5Bw

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Valkoinen Naisten Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Weipoot 3 m Korkea Pyöreä Pu Kärki Meille Suljettu B ry

Iltamat Naisten Toe Kukka Korkokenkiä 126 Deblossom Peep 233 Nilkkalenkki Glitter Morsiamen Muodollista Varapuheenjohtaja Sandaali CpwBn1Bx