Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw

Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw Kärki Weipoot Valkoinen B m Meille Pumput Kiinteä Kiiltonahkakenkiä Pyöreä Korkea Pu Suljettu 3 Naisten Kantapää tHrqHRw

Borrelioosi

Kiiltonahkakenkiä Korkea 3 Valkoinen Meille Pyöreä Pu B Kantapää Pumput m Kiinteä Weipoot Suljettu Naisten Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

3 Meille Kärki m Kantapää Weipoot Pu B Naisten Kiinteä Suljettu Valkoinen Pumput Pyöreä Kiiltonahkakenkiä Korkea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

m Weipoot Meille 3 Valkoinen Kantapää Korkea Pumput Pyöreä Suljettu Naisten B Kiiltonahkakenkiä Kärki Pu Kiinteä  

PunkitMokka Tikari Nilkkurit Sivuvetoketju Naisten Kengät Kenkiä Teräväkärkiset Avokkaat Tyylikäs Pukeutuminen Heetist Korkokengät Uq5g7w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Keltainen Korkokenkiä Kristalli Helmi Naisten 14cm Alustoja Avokkaat Strassit Morsiamen Kitzen Ilta Morsiusneitojen Hääjuhlissa 41 qSCZUwBB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

3 Kärki B Kantapää Suljettu Pumput Pyöreä Naisten Valkoinen Pu Kiinteä Weipoot Meille m Korkea Kiiltonahkakenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weipoot Pyöreä Pu Meille Kärki Kiiltonahkakenkiä Naisten Suljettu B Valkoinen Kantapää Pumput 3 Kiinteä Korkea m Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mekko Hieno Aerosoles Naisten Pumppu Leopardi qT1EYfxw

3 B Valkoinen Korkea Pyöreä Kiiltonahkakenkiä Kärki Pumput Kiinteä Kantapää Meille Suljettu m Pu Naisten Weipoot Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Tinasta Kangasta Kimaltelevaa Edelman Naisten Muoti Patti Sam wqxpZcCTUq

Suomen Lyme Borrelioosi Kantapää Pu Pyöreä Weipoot 3 Suljettu Kiinteä Korkea Valkoinen Pumput B Kiiltonahkakenkiä Naisten Meille Kärki m ry

Kantapää 66 17 eur40 Keltainen 49 5 B Pumpun Us9 Alustan Branded No Korkea Saappaat Women Kengät Erittäin Sandaalit OwpxT1fIq