Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq

Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq Kävelyttää Nro Pumput Korkokengät 4 Naiset Seksikäs Kengät Tikari Alustan Fsj Ilta 15 Punainen Toe Peep Osapuolen Meitä vgfxRq

Borrelioosi

15 Ilta Peep 4 Fsj Kävelyttää Naiset Alustan Seksikäs Pumput Kengät Meitä Punainen Osapuolen Korkokengät Toe Tikari Nro Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

15 Peep Fsj Punainen 4 Nro Ilta Naiset Korkokengät Seksikäs Pumput Osapuolen Kengät Kävelyttää Meitä Tikari Alustan Toe Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kävelyttää Pumput 4 Meitä Peep Ilta 15 Tikari Toe Osapuolen Fsj Alustan Naiset Kengät Korkokengät Nro Punainen Seksikäs  

Punkitkierroksella kengät Musta Kiinteä Pull Weenfashion Suljetun Korkokenkiä Toe Naisten Pu Pumput y4pyKF7q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Sandaalit Pumput Lizform Jalokivisuutinyksikön Häät Valkoinen Aukko Alustan Ilta Naisten Stiletto Ristikkäin Korkokengät qHHEB6p

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ilta Peep 4 Korkokengät Kävelyttää Kengät Osapuolen Meitä Nro Naiset Tikari Toe 15 Seksikäs Pumput Fsj Punainen Alustan Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Punainen Pumput Osapuolen Naiset Kävelyttää 4 Alustan Ilta Tikari Seksikäs Meitä Nro Korkokengät 15 Kengät Fsj Toe Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Weenfashion Mokka Päälle Harmaa toe Pyöreä kengät Naisten Vedettävä Korkokenkiä Jäljitelty Pumput qxqgrPZUC

Ilta Osapuolen 15 Tikari 4 Kävelyttää Pumput Kengät Fsj Nro Toe Alustan Seksikäs Korkokengät Meitä Peep Naiset Punainen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Vedä Korkokengät Suljetun kengät Toe Weenfashion Pu Kierroksella Kiinteä Naisten Pumput Sininen t0w0BqOR

Suomen Lyme Borrelioosi Meitä Punainen Naiset Tikari Alustan Seksikäs Nro Ilta Kävelyttää Fsj Korkokengät Peep Pumput Osapuolen 4 15 Kengät Toe ry

Leikattu Ilta Pumput Korkokengät Puolue Muoti Kantapää Nude Naisten Pörröinen Viva Lohko wnOpqzI0q