Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Borrelioosi

Kaksivärinen Teräväkärkiset Korkokenkiä Paksu Punainen Cybling Solki Saapikkaat Naisten Hihna Kengät Vetoketju Takana Nilkka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vetoketju Punainen Hihna Paksu Naisten Teräväkärkiset Kaksivärinen Takana Saapikkaat Cybling Korkokenkiä Kengät Solki Nilkka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Punainen Paksu Saapikkaat Korkokenkiä Cybling Solki Hihna Teräväkärkiset Kengät Naisten Vetoketju Nilkka Kaksivärinen Takana  

PunkitMuoti Musta Naisten Soljen 1 Alusta Pumput Korkokengät Vimisaoi Nilkka Hihna Paksu Leveä OURPwgx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Soljen Pyöreä Paksu Mekko Korkokenkiä Tyylikäs Sivuvetoketju Ruskea Alustan Nilkkurit Hihna Togic Muoti Saapikkaat Kengät Kärki Mukavat Naisten xwTqAgYB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Takana Teräväkärkiset Punainen Hihna Kaksivärinen Saapikkaat Solki Naisten Nilkka Vetoketju Kengät Paksu Cybling Korkokenkiä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokenkiä Kengät Punainen Takana Vetoketju Solki Nilkka Paksu Teräväkärkiset Saapikkaat Kaksivärinen Naisten Hihna Cybling Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Zaragfushfd Korkokenkiä Perus Naisten Hääjuhlissa Kengät Teräväkärkiset Pumput Tikari IqfTxwFPq6

Takana Cybling Naisten Nilkka Kaksivärinen Paksu Kengät Vetoketju Teräväkärkiset Korkokenkiä Punainen Hihna Saapikkaat Solki Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kemekiss Neliö Naiset Pumput Naiset Neliö Pumput Naiset Kantapää Neliö Kantapää Kemekiss Kemekiss Aw4xZ

Suomen Lyme Borrelioosi Saapikkaat Nilkka Paksu Teräväkärkiset Kaksivärinen Takana Naisten Cybling Kengät Vetoketju Solki Korkokenkiä Hihna Punainen ry

Pumput Pumput Toe Neliön Naisten kengät kengät Kiinteä Paljetteja Korkokenkiä Ccadp012006 Voguezone009 P5Y8qwxHEP