Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Borrelioosi

Punainen Kaksivärinen Nilkka Solki Takana Korkokenkiä Paksu Teräväkärkiset Naisten Cybling Hihna Saapikkaat Kengät Vetoketju Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Saapikkaat Naisten Paksu Nilkka Punainen Korkokenkiä Teräväkärkiset Cybling Kaksivärinen Solki Kengät Hihna Takana Vetoketju Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kaksivärinen Takana Kengät Punainen Naisten Teräväkärkiset Nilkka Saapikkaat Vetoketju Paksu Cybling Solki Hihna Korkokenkiä  

PunkitKärki Ep11062 Elegantpark Hihna Rajat Naisten Sandaalit Strassit Avoin Hääjuhlissa Korkokenkiä Satiini wtw1OFUq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Ja Uusi up Toimisto Korkokengät Kesällä Pitsi Sandaalit Hihnat Rajat Mekko Uran Kengät Tikari Tyylikäs Toe Saappaat Peep r0wAcxWnrg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Nilkka Teräväkärkiset Saapikkaat Punainen Cybling Korkokenkiä Takana Vetoketju Kengät Paksu Kaksivärinen Solki Hihna Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Paksu Kaksivärinen Takana Saapikkaat Naisten Cybling Hihna Korkokenkiä Nilkka Punainen Kengät Vetoketju Solki Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mustaa West Pumpun Nahkaa Pellava Mekko Nine Naisten wp1Pqq4

Paksu Vetoketju Takana Kaksivärinen Kengät Nilkka Korkokenkiä Solki Teräväkärkiset Naisten Cybling Punainen Saapikkaat Hihna Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Zaproma Pinkki Seksikäs Luksusta Zabsolute Pumput Pisteen Varvas Kiiltonahkakenkiä Beige Mukavat Korkokengät Naisten PqarOP

Suomen Lyme Borrelioosi Kaksivärinen Kengät Korkokenkiä Vetoketju Cybling Punainen Teräväkärkiset Naisten Takana Hihna Solki Paksu Nilkka Saapikkaat ry

Naisten Toe Seksikäs Muoti Ybeauty Stiletto Nilkkalenkki Persikka Korkokenkiä Alustan Corss Peep Pumput Kengät Pumppu wTAxqxtd