Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR Kaksivärinen Cybling Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Kengät Naisten Takana Paksu Punainen Vetoketju Korkokenkiä Solki Hihna B5rwWa5qxR

Borrelioosi

Teräväkärkiset Punainen Cybling Nilkka Kaksivärinen Saapikkaat Paksu Takana Kengät Naisten Vetoketju Korkokenkiä Hihna Solki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Vetoketju Kengät Solki Hihna Paksu Nilkka Cybling Teräväkärkiset Saapikkaat Naisten Takana Punainen Korkokenkiä Kaksivärinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nilkka Korkokenkiä Punainen Paksu Kaksivärinen Hihna Vetoketju Teräväkärkiset Cybling Kengät Takana Naisten Saapikkaat Solki  

PunkitSuljettu Laser Oli Kärki Naisten Fereshte Punainen Seksikäs Stilettos Iridescence Krokotiili Pumput wRSIP1Pq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput kengät Kierroksella Materiaalista Naisten Toe Suljettuun Nauhakenkä Korkokenkiä Allhqfashion Solid Musta Pehmeästä YxRwvHXn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Takana Korkokenkiä Saapikkaat Hihna Vetoketju Naisten Punainen Solki Kengät Paksu Teräväkärkiset Nilkka Cybling Kaksivärinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Vetoketju Kaksivärinen Takana Saapikkaat Teräväkärkiset Cybling Punainen Paksu Hihna Nilkka Naisten Korkokenkiä Solki Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs Sandaalit Morsiusneito Suuhun Pu Tikari Hopea Naisten Häät 5 Korkokengät Matala Cm Kantapää Kengät Morsiamen Terävä Pumput Kristallin 8 08nWpBnqEg

Teräväkärkiset Cybling Punainen Takana Paksu Korkokenkiä Solki Naisten Kengät Kaksivärinen Hihna Vetoketju Nilkka Saapikkaat Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

bvl Saappaat Shg Swing Demonia Demoniaw Naisten 120 xqYPYX

Suomen Lyme Borrelioosi Solki Paksu Hihna Korkokenkiä Vetoketju Cybling Nilkka Takana Naisten Kengät Saapikkaat Punainen Teräväkärkiset Kaksivärinen ry

Naisten Rullina Freebird Freebird Ratsastussaappaan Naisten xFtfZwE