Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8

Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8 Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8 Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8 Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8 Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8 Kala Alustan Sandaalit Musta Laatua Korkokengät Vedenpitävä Strassit Hääjuhlasta Lh Yu Naisten Suussa Muoti Puolue FOwn87x8

Borrelioosi

Naisten Alustan Vedenpitävä Yu Lh Puolue Muoti Suussa Sandaalit Laatua Korkokengät Strassit Musta Kala Hääjuhlasta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Strassit Suussa Naisten Kala Sandaalit Muoti Lh Alustan Musta Korkokengät Yu Laatua Hääjuhlasta Puolue Vedenpitävä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Kala Suussa Puolue Hääjuhlasta Muoti Musta Laatua Yu Sandaalit Vedenpitävä Strassit Naisten Alustan Lh  

PunkitApplikaatiot Morsiusneito Sparrow Festivaali Kukka Syntymäpäiväjuhlat Pitsi Makea Korkokengät Kaunis Pumput Kengät TxgqB6w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Meihin Lila 4 Korkokenkiä Tikari Naiset Toe 15 Fsj Niitit Pumppuja Paikkaansa Muodollinen Nastoitettu Teräväkärkiset 10 Cm Kengät Mokka Nro qZwIaSOB

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Yu Hääjuhlasta Strassit Alustan Laatua Naisten Puolue Kala Musta Suussa Sandaalit Lh Korkokengät Muoti Vedenpitävä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Suussa Strassit Puolue Vedenpitävä Laatua Yu Musta Lh Korkokengät Kala Muoti Naisten Hääjuhlasta Sandaalit Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Zaragfushfd Korkokengät Alustan Kenkiä Stiletto Iltamat Mekko Naisille rvngqrFxwB

Sandaalit Vedenpitävä Muoti Kala Lh Strassit Musta Puolue Laatua Naisten Yu Korkokengät Hääjuhlasta Suussa Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

4 B 35 oranssi Naisten Kengät Häät Korkokengät m Meistä Lcky Seksikäs Matala Teräväkärkiset Naisista Suu wS4qvnPF

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Yu Alustan Suussa Korkokengät Puolue Strassit Sandaalit Laatua Vedenpitävä Lh Hääjuhlasta Naisten Kala Muoti ry

Seksikäs Naisista Korkokengät m keltainen Naisten 37 Meistä B Lcky Matala Suu Kengät 6 Häät Teräväkärkiset tq6x1pwR