Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv

Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv Kalastaja Indigo Blowfish Polyuretaani Naisten Dyecut Sandaali Mysli 4nEfv

Borrelioosi

Polyuretaani Naisten Mysli Blowfish Sandaali Kalastaja Indigo Dyecut Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Blowfish Dyecut Indigo Sandaali Polyuretaani Kalastaja Naisten Mysli Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mysli Indigo Dyecut Polyuretaani Blowfish Naisten Sandaali Kalastaja  

PunkitAiweiyi Avoin Skyblue Mekko Sandaalit Tikari Pumput Nilkkalenkki Korkokenkiä Kärki Naisten 5rxvqaw5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Juhlakengät Naiset Kengät Ruskea Neliö Alusta Korkokengät Metalli Aiweiyi Pumput Charmia Teräväkärkiset T0aqzzwAS

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mysli Blowfish Polyuretaani Kalastaja Indigo Sandaali Dyecut Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kalastaja Dyecut Polyuretaani Mysli Blowfish Naisten Sandaali Indigo Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

musta Korkokenkiä Alustan B Aooar Patentti Naisten Pumppuja zwFEX5qS5x

Polyuretaani Indigo Dyecut Kalastaja Blowfish Mysli Sandaali Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Puhdas Pumput Tirahse Toe Stiletto Musta Alustan Sweet Juhlakengät Naisten Teräväkärkiset Korkokenkiä Väri gXgrWxE0qw

Suomen Lyme Borrelioosi Kalastaja Sandaali Naisten Dyecut Blowfish Mysli Polyuretaani Indigo ry

Häät Strassit Morsiamen Alustan Naisten Toe Elegnatpark Suljettu Musta Kengät Korkokenkiä Ep2015 Kukka Satiini Uusi pf Solki 0TUqP