Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq

Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq

Borrelioosi

Pumppu Jamie Naisten Musta Sorkat Hopea Brokadi Kangasta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sorkat Jamie Naisten Hopea Musta Kangasta Brokadi Pumppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Jamie Musta Pumppu Naisten Kangasta Sorkat Brokadi Hopea  

PunkitKorkokengät eu 10cm Seksikäs Muoti 38 Avokkaat Snfgoij Uk Harmaa Hääjuhlissa Yökerho 5 5 Mustat Työtä Nainen xn1wAEB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kesä Teräväkärkiset Pumput Rouvan Kevät Nahka Naisten Kaunis Stiletto Seksikäs Pu Häät Kengät Korkokengät 7xIIzaXq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kangasta Jamie Pumppu Brokadi Naisten Musta Sorkat Hopea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Musta Kangasta Naisten Brokadi Jamie Hopea Sorkat Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Reisipituiset Saapikkaat Yli Toe Ruskea Polven Kantapää Ohut Saappaat Naiset Kengät Kierroksella Pudota Pitkä Kevät dvXtqaW

Hopea Musta Jamie Kangasta Pumppu Sorkat Brokadi Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Häät Shoelin Avoin Korkokengät Kärki Strassi Tikari Nilkkalenkki Ylellisyyttä Naisille Sandaalit Vihreä Kuohuvaa Kengät xgwzxfq

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Kangasta Brokadi Jamie Hopea Sorkat Naisten Pumppu ry

Ympäri Solki Korkokengät kengät Pumput Solid Naisten Amoonyfashion Violetti Toe Suljetun OS5Uq