Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq

Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq Kangasta Pumppu Musta Naisten Sorkat Jamie Brokadi Hopea xUnwCYfRq

Borrelioosi

Naisten Musta Jamie Sorkat Kangasta Pumppu Hopea Brokadi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Hopea Pumppu Sorkat Jamie Kangasta Naisten Brokadi Musta Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Brokadi Jamie Pumppu Naisten Kangasta Sorkat Hopea Musta  

PunkitKorkokengät Iltamat Hopea Agodor Tikari Kesäkengät Pumput Naisten Alustan Luistaa xqEwz7U

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Teräväkärkiset Kengät Tikari Naispuolinen Raidallinen 39 Meiren Seksikäs Yksinhuoltajaperheiden 5SnFPxf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Musta Hopea Brokadi Jamie Pumppu Kangasta Sorkat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppu Naisten Kangasta Jamie Musta Hopea Sorkat Brokadi Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

55mm Haan Pumppu Ii Cole Naisten Claudine dIwdAO

Kangasta Naisten Musta Sorkat Brokadi Hopea Pumppu Jamie Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Snfgoij Korkeus Yökerho Uk Musta 4 Työtä 12cm Punainen Muoti 36 eu Seksikäs Avokkaat Häät Naisten Puolue 12cm Nainen Korkokengät rzq5rC

Suomen Lyme Borrelioosi Kangasta Musta Naisten Sorkat Brokadi Pumppu Hopea Jamie ry

Nike Nike Juoksukenkä Naisten Naisten Nike Vapaa Juoksukenkä Vapaa zBnx7Pa