Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Borrelioosi

Uusin Paksu Seksikäs Nilkkaremmit Kesän Morsiamen Violetti Korkokenkiä Pumput Kenavinca Kärki Sandaalit Naisten Kantapää Avoin Mokka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mokka Nilkkaremmit Violetti Seksikäs Korkokenkiä Avoin Naisten Morsiamen Kantapää Pumput Kenavinca Kesän Paksu Sandaalit Kärki Uusin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Kesän Paksu Nilkkaremmit Avoin Kärki Morsiamen Mokka Seksikäs Naisten Pumput Sandaalit Uusin Korkokenkiä Kenavinca Violetti  

PunkitZipper High Korkokenkiä Women's Nilkkurit Ylempi Pyöreä Naisten Platform Leather Vimisaoi Alustan Boots Ankle Kärki Turkista Fur Vetoketju Red Round Heel Punainen Patent Upper Kiiltonahka Toe d4vwUqCY

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Kärki Kenkä Avoin Monivärinen Ollio Naisten Pumppu Alustan Nauha Beige Aksentti wxPqWOAI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mokka Uusin Korkokenkiä Nilkkaremmit Naisten Kenavinca Morsiamen Kärki Violetti Pumput Paksu Kesän Avoin Sandaalit Kantapää Seksikäs Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Seksikäs Kantapää Kesän Nilkkaremmit Uusin Naisten Kenavinca Korkokenkiä Morsiamen Sandaalit Pumput Mokka Paksu Kärki Avoin Violetti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Nahka Kengät Naisten Aiweiyi Nilkkurit Saapikkaat Paksu Teräväkärkiset qnSAP

Nilkkaremmit Naisten Pumput Morsiamen Korkokenkiä Seksikäs Kenavinca Kesän Avoin Violetti Kärki Mokka Paksu Uusin Sandaalit Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput Solki Ympäri Weipoot Korkokenkiä kengät Kiinteä Suljetun Naisten Valkoinen Kiiltonahkaa Toe UPqwaCU

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Kantapää Mokka Naisten Pumput Violetti Kenavinca Seksikäs Paksu Kesän Nilkkaremmit Korkokenkiä Kärki Uusin Avoin Morsiamen ry

Vihreä Nainen Nilkkurit Takaisin Muoti Terävä Korkokenkiä Kantapäät Vetoketju Ohut Tossut Kärki Naisten Seksikäs Oq7w66