Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Borrelioosi

Morsiamen Uusin Kärki Kesän Avoin Nilkkaremmit Kenavinca Seksikäs Korkokenkiä Sandaalit Pumput Naisten Violetti Mokka Paksu Kantapää Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Seksikäs Kärki Uusin Naisten Kantapää Paksu Mokka Violetti Pumput Kesän Korkokenkiä Kenavinca Nilkkaremmit Morsiamen Avoin Sandaalit Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mokka Morsiamen Avoin Naisten Kesän Paksu Korkokenkiä Nilkkaremmit Kärki Seksikäs Uusin Kantapää Kenavinca Violetti Sandaalit Pumput  

PunkitValoa Sandaali Blowfish Kiila Harmaanruskean Naisten Balla qnUzS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Muoti Platform Niitti Korkokengät Naisten Saappaat Mekko Musta Kiinteä Nilkan Ybeauty Zip Bootie HwSEwP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Violetti Nilkkaremmit Avoin Morsiamen Kenavinca Kantapää Paksu Seksikäs Korkokenkiä Uusin Mokka Pumput Naisten Kärki Sandaalit Kesän Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Uusin Seksikäs Kantapää Korkokenkiä Nilkkaremmit Sandaalit Kenavinca Naisten Kärki Violetti Avoin Kesän Mokka Pumput Paksu Morsiamen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokengät Fl Lumoava Alustan Musta Paksu Lohko Mila Lady Kimberly Naisten cOUUPf

Kärki Violetti Korkokenkiä Mokka Seksikäs Morsiamen Sandaalit Nilkkaremmit Kesän Kenavinca Avoin Kantapää Paksu Naisten Pumput Uusin Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Sitoa Pumput Aprikoosi Vankka Neliön kengät Amoonyfashion Suljetun Heels Kitten Toe IZdI8q

Suomen Lyme Borrelioosi Kesän Pumput Korkokenkiä Violetti Uusin Sandaalit Naisten Mokka Seksikäs Paksu Kärki Morsiamen Nilkkaremmit Avoin Kenavinca Kantapää ry

Ilta Kantapää Korkokengät Morsiamen Liuruijia Häät Yo Pumput gt Juhlamekko 32 Pitsi Pump5lx Crystal Beige s 0nqTC