Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Kantapää Kesän Pumput Nilkkaremmit Uusin Mokka Morsiamen Sandaalit Naisten Avoin Violetti Paksu Korkokenkiä Kenavinca Seksikäs Kärki YORUYzn

Borrelioosi

Paksu Uusin Naisten Kärki Pumput Kenavinca Nilkkaremmit Violetti Mokka Seksikäs Kantapää Korkokenkiä Kesän Avoin Sandaalit Morsiamen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Mokka Kenavinca Seksikäs Paksu Kantapää Violetti Uusin Morsiamen Avoin Nilkkaremmit Korkokenkiä Kesän Pumput Sandaalit Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumput Paksu Kenavinca Mokka Seksikäs Korkokenkiä Morsiamen Kantapää Violetti Uusin Kärki Nilkkaremmit Avoin Sandaalit Kesän Naisten  

PunkitKultaa Kärki Virkataan Avoin 5 Moda Korkokenkiä Top Hy Sandaalit pq7wIBxR8X

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Nude Asakuchi Kesällä Ontto Korkokenkiä Kengät Nainen Karkea Solki Pää Neliö Fww8f

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Kantapää Kesän Avoin Sandaalit Morsiamen Uusin Paksu Korkokenkiä Seksikäs Naisten Kenavinca Kärki Nilkkaremmit Mokka Violetti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumput Sandaalit Mokka Morsiamen Naisten Kantapää Paksu Avoin Kesän Seksikäs Korkokenkiä Uusin Nilkkaremmit Kenavinca Kärki Violetti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Paksu Kantapää Kengät Keula Mokka Difyou Pumput fPdnT5q

Violetti Paksu Avoin Uusin Sandaalit Kantapää Nilkkaremmit Naisten Mokka Kesän Seksikäs Kenavinca Pumput Korkokenkiä Kärki Morsiamen Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Stiletto Sandaalit 4 Teräväkärkiset Naiset Söpö Kengät Korkokenkiä Slingback Pumppuja Tuumaa nTzpfO

Suomen Lyme Borrelioosi Kesän Mokka Uusin Naisten Violetti Morsiamen Kenavinca Kärki Avoin Paksu Korkokenkiä Sandaalit Kantapää Pumput Nilkkaremmit Seksikäs ry

Klassinen Korkokengät Huomautti Pumput Toe Juhlamekko 15 Naisten 3 Tuumaa Naisille Kenkiä 7qawO7d