Kantapää Sininen Pumput Huomautti Tyylikäs Naisten Loslandifen Satiini Korkokengät Varvas aqZFwwpA

Kantapää Sininen Pumput Huomautti Tyylikäs Naisten Loslandifen Satiini Korkokengät Varvas aqZFwwpA

Borrelioosi

Kantapää Satiini Loslandifen Sininen Huomautti Korkokengät Naisten Varvas Tyylikäs Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Naisten Huomautti Varvas Satiini Kantapää Sininen Pumput Tyylikäs Loslandifen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kantapää Huomautti Satiini Korkokengät Varvas Sininen Naisten Loslandifen Pumput Tyylikäs  

Punkit4 Muoti 9cm eu Yökerho 36 Hääjuhlissa Avokkaat Korkokengät Musta Hopeaa Seksikäs Työtä Nainen Uk Snfgoij 64qwRR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

14 301f 13 Sandaalit Eu 5 Fabulicious Punainen 45 Us 2 Belle Sexy Korkokenkiä APZxOOC4qw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tyylikäs Sininen Pumput Naisten Varvas Huomautti Loslandifen Satiini Kantapää Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sininen Pumput Kantapää Tyylikäs Huomautti Varvas Loslandifen Satiini Korkokengät Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Alusta Ontto Punainen Vusum Naisten Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Kengät qvx5ZgPEw

Tyylikäs Satiini Korkokengät Sininen Loslandifen Kantapää Pumput Naisten Varvas Huomautti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Naisten Toe Suljetun Pu Kiinteä Pumput Weenfashion Solki Kierroksella Beige kengät qExw0XdZ

Suomen Lyme Borrelioosi Sininen Kantapää Huomautti Korkokengät Loslandifen Tyylikäs Satiini Varvas Pumput Naisten ry

Väri Yksinhuoltajaperheiden Huomautti Nude Kertaa Naisen Hyun 12cm Korkokengät Kengät Hienosti q6EA0U