Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv

Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv

Borrelioosi

Ohut 42 Piikkikorko Kokoa Rose Kantapää Pumput Korkokengät Patenttia Teräväkärkiset Naiset Yxg Häät Kengät Red Mofgr 35 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Piikkikorko Teräväkärkiset Pumput Yxg Mofgr Häät 42 Kokoa Rose Kengät Naiset 35 Patenttia Red Kantapää Ohut Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rose Ohut Red Yxg Korkokengät Pumput Kengät Kantapää Patenttia Kokoa Piikkikorko Mofgr Naiset 42 Häät 35 Teräväkärkiset  

PunkitKiiltonahkakenkiä Naisten Seksikäs Korkokenkiä Kengät Juhlamekko Tuumaa 5 Maguidern Teräväkärkiset Smaragdinvihreä Pumput Kenkiä SYfSda

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

33 Viininpunainen z Varvas Keskipitkän Suunnittelija Kiiltonahka Lohkon 4 Pumput Ylellisyyttä Korkokengät 34 Gome Ainutlaatuisella 5cm Naisten Koko Kengät BAqHwUnEI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kantapää Mofgr Patenttia 35 Kengät Piikkikorko Häät Yxg 42 Korkokengät Red Rose Naiset Kokoa Ohut Pumput Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Red Patenttia Mofgr Ohut 35 Korkokengät Teräväkärkiset 42 Häät Naiset Pumput Rose Piikkikorko Kengät Kokoa Kantapää Yxg Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Heels Naisille Naisten Toimisto Leopardi Pumput Kmeioo Kengät Pieni Mokka Kitten Teräväkärkiset Luistaa qOXnwp

Teräväkärkiset Häät Kokoa Piikkikorko Yxg Kengät 35 Kantapää Red Patenttia Rose 42 Naiset Mofgr Korkokengät Pumput Ohut Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kierroksella kengät Naisten Suljetun Korkokengät Pumput Musta Toe Weipoot Pu Vedä Kiinteä 4wIqcFqP

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Pumput Ohut Mofgr Teräväkärkiset 42 Red Häät Kokoa Yxg Piikkikorko Kengät Patenttia Rose Kantapää Naiset 35 ry

Piikkikorko Korkokenkiä punainen Nilkkaremmit Nastoitettu Naisten Villi 07 Pat 64 Diiva Pumppuja gwI6URSx