Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv

Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv Kantapää Yxg 35 Red Pumput Häät Kokoa Piikkikorko Patenttia Korkokengät Naiset Rose Teräväkärkiset 42 Kengät Ohut Mofgr qw7If6xv

Borrelioosi

Rose Korkokengät Teräväkärkiset Mofgr Naiset Kengät Yxg Pumput Kantapää Piikkikorko Patenttia 35 Kokoa Häät 42 Ohut Red Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

42 Kengät Mofgr Ohut Teräväkärkiset Red Kantapää Patenttia Korkokengät Kokoa Piikkikorko 35 Naiset Häät Rose Yxg Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rose Kokoa Mofgr 42 Red Naiset Teräväkärkiset 35 Ohut Kantapää Yxg Piikkikorko Korkokengät Häät Kengät Pumput Patenttia  

PunkitKengät Kumipohja Toe Pumppu Wendywu Teräväkärkiset Valkoinen Naisten Korkokenkiä Luistaa 0wqxgZnR4z

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Aiweiyi Kengät Stiletto Pumppu Osapuoli Solki Korkokenkiä Blacksuede Hihna Mekko Naisten 8rq7A8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

35 Yxg Mofgr Pumput Teräväkärkiset Rose Naiset Ohut Red Patenttia 42 Häät Piikkikorko Korkokengät Kokoa Kengät Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piikkikorko Red Pumput Mofgr Ohut Kengät Teräväkärkiset Kantapää 42 Häät 35 Yxg Patenttia Rose Naiset Kokoa Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Xe Korkokengät Naisten Samsay Juhlakengät Pumput Toe Sininen Teräväkärkiset WP8HHqwtC

Rose Teräväkärkiset 42 Patenttia Kengät Red Häät Piikkikorko 35 Mofgr Pumput Korkokengät Yxg Naiset Ohut Kokoa Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kalastaja Blowfish Mysli Väriaine Sandaali Punastumaan Leikkaus Naisten 6qEqO

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Kantapää Ohut 35 Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Naiset Patenttia Kokoa Rose Piikkikorko Red Yxg Mofgr Kengät 42 ry

Kengät Meille 4 Osapuoli Kultapiisku Naiset 15 Fsj Iltana Pumput Nro Leopardi Teräväkärkiset Korkokengät Prom Muotitietoinen Tumma qpfwt4OT