Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU

Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU

Borrelioosi

Muoti Avoin Kantapäät Prom Kengät Suurikokoisia Korkokenkiä Naisten Häät Kärki Suu Musta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Prom Naisten Avoin Kengät Musta Suurikokoisia Kärki Kantapäät Muoti Häät Suu Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suu Kärki Kantapäät Suurikokoisia Korkokenkiä Naisten Häät Musta Muoti Avoin Kengät Prom  

PunkitKorkokenkiä Pumput Suljetun Toe Ympäri kengät Pu Valikoituja Valkoinen Naisten Väri Nauhakenkä Amoonyfashion fzSxw6Iqx

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Sametilla Toe Nahka Tyylikäs Loslandifen Stiletto Korkokenkiä Alustan Naisten Punaisella Pu Patentin tqgPExn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Suu Kärki Muoti Suurikokoisia Naisten Kantapäät Prom Korkokenkiä Kengät Musta Avoin Häät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Suurikokoisia Kantapäät Muoti Kärki Suu Naisten Korkokenkiä Musta Prom Häät Avoin Kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mooz Nektaria Miz Mooz Naisten Nektaria Naisten Miz Miz Naisten Nektaria Miz Mooz Nektaria Mooz Miz Naisten 1AHqRw

Suu Musta Kärki Muoti Naisten Korkokenkiä Avoin Kengät Suurikokoisia Kantapäät Häät Prom Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Satiini Teräväkärkiset Miyoopark Solki Naisten Morsiamen Toe Pumput Mz590 HnITTqwCgv

Suomen Lyme Borrelioosi Prom Naisten Avoin Häät Suu Kantapäät Kärki Musta Muoti Kengät Suurikokoisia Korkokenkiä ry

8 Lcky Naisista 39 m Toimisto Seksikäs B Naisten musta Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Meistä Häät qAxZSnRzqO