Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU

Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU Kantapäät Musta Suu Muoti Suurikokoisia Häät Prom Korkokenkiä Avoin Naisten Kärki Kengät vTpEU

Borrelioosi

Häät Naisten Prom Musta Muoti Suu Korkokenkiä Kengät Kantapäät Suurikokoisia Kärki Avoin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä Musta Kantapäät Naisten Kärki Häät Muoti Kengät Avoin Prom Suu Suurikokoisia Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Suurikokoisia Kantapäät Musta Korkokenkiä Kengät Häät Muoti Prom Suu Naisten Kärki Avoin  

PunkitKengät Farkut Thight Tikari Zanpa 34 Koko Osapuoli Korkokengät Saappaat Naisten Shenlan Pitkä Denim Muoti Vetoketjulla qppPv

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Puolue Slip Pumput Naiset Juhlakengät Kantapää Teräväkärkiset Kengät on Korkokengät Mavirs Korkokengät qUvxSp7nw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Naisten Kärki Kengät Suurikokoisia Suu Musta Kantapäät Häät Avoin Prom Muoti Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Suurikokoisia Häät Kärki Avoin Kengät Suu Kantapäät Korkokenkiä Muoti Prom Musta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Alustan Kengät Muoti Kaksinkertainen Naisten Korkokengät Pannulla Tikari Caitlin Hääjuhlissa Luistaa Super Suljetun Pumput q4wPxcOz

Prom Muoti Suurikokoisia Kärki Kengät Musta Häät Avoin Korkokenkiä Suu Kantapäät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkea korkeat Chmile Naiset Stiletto Muoti Kallistuneena Saappaat Pitkä Seksikäs Parven Chau Polvi rXXqTzw

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Kantapäät Naisten Kengät Kärki Prom Korkokenkiä Muoti Avoin Suu Suurikokoisia Häät ry

Vihreä Nahka Piikkikorko Hyvät väri Vintage Kengät 34 Naisellisissa Makeita Korkokengät Huomautti Toe Koko qRndwpv4