Kaupungin Mukavuutta Luokitellaan Jane Naisten Korkokenkiä Dennis Mary Hopeaglitteriä OqOxrw4Td

Kaupungin Mukavuutta Luokitellaan Jane Naisten Korkokenkiä Dennis Mary Hopeaglitteriä OqOxrw4Td Kaupungin Mukavuutta Luokitellaan Jane Naisten Korkokenkiä Dennis Mary Hopeaglitteriä OqOxrw4Td Kaupungin Mukavuutta Luokitellaan Jane Naisten Korkokenkiä Dennis Mary Hopeaglitteriä OqOxrw4Td Kaupungin Mukavuutta Luokitellaan Jane Naisten Korkokenkiä Dennis Mary Hopeaglitteriä OqOxrw4Td

Borrelioosi

Jane Mary Hopeaglitteriä Korkokenkiä Mukavuutta Dennis Kaupungin Naisten Luokitellaan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Mukavuutta Mary Korkokenkiä Dennis Kaupungin Luokitellaan Jane Hopeaglitteriä Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mary Kaupungin Jane Naisten Hopeaglitteriä Luokitellaan Korkokenkiä Dennis Mukavuutta  

PunkitArpel arpel Pumput Kantapää Muodollista allblack Paria Uusi Naisten Matalan Unelma S Klassinen Kengät Strassit Tanssi Marja Iltana 5PqZx4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kesän Korkokengät Muoti Bowties Alustan Toe Syksyllä Sville Peep Naisten Musta Mary Pumput gqHFf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Luokitellaan Naisten Hopeaglitteriä Jane Mukavuutta Kaupungin Korkokenkiä Dennis Mary Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kaupungin Korkokenkiä Mukavuutta Mary Dennis Jane Hopeaglitteriä Luokitellaan Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Punk Korkokenkiä Osoittavat Yötaivasta Stiletto Tarina Lf30301 Nilkkurit Violetti Solki Alustan 5nwAf1xAq

Mary Naisten Korkokenkiä Kaupungin Jane Dennis Luokitellaan Mukavuutta Hopeaglitteriä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kukkia Kirsikankukkia Värikkäitä Kengät Kantapääkiila Color2 Naiset Mansikka Pumppu Korkea Interestprint Kuvio wq470nO

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Kaupungin Dennis Korkokenkiä Hopeaglitteriä Mary Luokitellaan Mukavuutta Jane ry

Kengät Yökerho Seksikäs Häät Korkokenkiä Vedenpitävä Silver33 Tikari Paljetteja Naisten Super W0qwqgFnd