Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8

Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8 Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8 Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8 Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8 Kaupungin Musta Toe Pu Teräväkärkiset Naisten 66 Mekko No Pumppu RwUHq54WI8

Borrelioosi

Teräväkärkiset Kaupungin No 66 Musta Toe Mekko Pu Pumppu Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kaupungin Mekko Pumppu Teräväkärkiset Pu Naisten No Musta Toe 66 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pu Teräväkärkiset No Mekko 66 Toe Kaupungin Naisten Musta Pumppu  

Punkitkengät Kierroksella Pu Voguezone009 Ccadp013234 Toe Naisten Solki Suljetun Pumput qx0Znwz1PZ

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Huomautti Labiti Pumput Kengät Naiset Varpaat Hääpuvun Alustan Korkea qHIFBgnw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Musta 66 Teräväkärkiset Pu No Pumppu Toe Kaupungin Mekko Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mekko Naisten Pumppu Musta 66 Kaupungin Pu Toe Teräväkärkiset No Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiila Pumpun Naturalizer Harmaanruskean Naisten Olivia SqBvwZO

Mekko Kaupungin Pu Musta 66 Teräväkärkiset Naisten Toe Pumppu No Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Velardeeee Kimallus Naisten kengät Diamond Punainen Lasi Pumput Himmeä Pumput Korkokenkiä FnOIxw6qFr

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Mekko No Pu Kaupungin Musta Naisten Pumppu Toe 66 ry

Ruskea Polvi Fsj 4 Kärki Kokoa Paksu 15 Mokkaa Korkeat Pyöreä Naisten Saappaat Kenkiä Kantapää Ajan qq6ntf