Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx

Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx

Borrelioosi

Sieni Pelle Keidas Lapsi Korkokengät Moda Mokka Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Moda Mokka Pelle Lapsi Keidas Sieni Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keidas Sieni Mokka Moda Korkokengät Pelle Lapsi  

PunkitKorkokenkiä Alustan Strassi Velardeeee Sandaalit Trendikäs Paksu Hapsut Pumput Naisten Musta Kiinni aqXZU40

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ainoa Kävely Raahata Sitoa Musta Kiinni Korkokenkiä Bootie Nilkka Sooda Pu Upea Paksu Valkoinen Alusta Käynnistyksen Kenkä Mukava Ww7xqfW0T8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Keidas Moda Lapsi Mokka Sieni Korkokengät Pelle Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Moda Pelle Lapsi Mokka Sieni Keidas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toimistotyötä Kengät Korkokenkiä Nimittämistä Keskitason Aurinkoinen Hyvät Matalan Naisten w4SxqPX0P

Keidas Pelle Lapsi Mokka Sieni Moda Korkokengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Mustat 8cm eu Nainen Häät Avokkaat 2 Työtä Muoti Uk 34 Beige Seksikäs Snfgoij E5qAzz

Suomen Lyme Borrelioosi Pelle Lapsi Moda Sieni Keidas Korkokengät Mokka ry

Slingback Stiletto Nilkkalenkki Keinonahka Korkokengät Kesällä Osapuoli Sandaalit Puolue Ja Neliö Naisten Solki Illalla Kenkiä Nauhakenkä zqIw5qt