Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx

Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx Keidas Korkokengät Pelle Sieni Lapsi Moda Mokka 7A7rqcRPx

Borrelioosi

Pelle Lapsi Mokka Moda Keidas Sieni Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sieni Mokka Keidas Lapsi Moda Pelle Korkokengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pelle Lapsi Keidas Korkokengät Moda Sieni Mokka  

PunkitKorkokengät Peep 2inch Jalka Sininen Pituus sininen 9 Jokeri Muoti Kengät 3cm 23 toe Seksikäs Solki dwqXBpd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Lasku Fall Fashion Leather Urheilullinen Nahka Sneaker uusi Lace up Kesha Nauhakenkä Wedge Platform Streetwear Sporty Muoti Designer Suunnittelija new UxF8Pp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Lapsi Korkokengät Keidas Sieni Pelle Mokka Moda Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Mokka Moda Sieni Pelle Korkokengät Lapsi Keidas Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Peep Korkokenkiä Naiset Vedä Toe Ydn Mustalla Nilkkuri Kengät Saapikkaat txq5wqXg

Mokka Sieni Lapsi Korkokengät Keidas Pelle Moda Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Pumput Musta Himmeä Allhqfashion Korkokengät Kierros Naisten Kengät Vankka Toe pnXwfH

Suomen Lyme Borrelioosi Moda Korkokengät Pelle Sieni Mokka Lapsi Keidas ry

Sandaali Ellie holly Valkoinen Korkea 502 Naisten Polvi Kantapää 5 Kengät AwgBq8