Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Borrelioosi

Naiset Luistaa Nahkaa Geniune Kammiot Carol Kiilat 34 39 Alusta Kengät Koko Valkoinen Pumput Korkokenkiä Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nahkaa 34 Teräväkärkiset Geniune Koko Pumput Korkokenkiä Valkoinen Alusta Naiset Kengät Luistaa Carol Kiilat 39 Kammiot Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Alusta 34 Teräväkärkiset Naiset Kammiot Korkokenkiä Geniune Koko Kengät Carol Pumput Kiilat Nahkaa Luistaa 39 Valkoinen  

PunkitLg Ylellisyyttä Häät Duoai Kengät Juhla Kärki Korkean High end Naisten Korkokenkiä Muoti Puolue Musta Home EPw4qTx4z

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Criss Naiset Cross Kengät Nilkkalenkki Korkokengät Vaaleanpunainen Teräväkärkiset Sandaalit Umexi Piikkikorko Mokka wdSxICqf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Geniune Kengät Carol Alusta Koko Pumput Kiilat Luistaa Kammiot 34 Valkoinen Korkokenkiä Naiset Teräväkärkiset 39 Nahkaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahkaa Kengät Pumput Carol Teräväkärkiset Luistaa Koko Alusta 34 Geniune Kammiot Korkokenkiä Kiilat Naiset 39 Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Luistaa Korkokengät Maguidern Kärki Pyöreä Juhlamekko Pumput Tuumaa Persikka Kengät Kiiltonahkaa Seksikäs 5 Tikari Naisten w5RAz

Valkoinen Kiilat Alusta Kengät Kammiot Korkokenkiä Koko Teräväkärkiset Naiset Luistaa Nahkaa Geniune Carol 39 34 Pumput Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Ja Morsiamen Kengät Korkokenkiä Sandaalit Naisten Strappy Kukka Gatuxus Pumput Häät Alustan Puolueen xqzB1Bw7

Suomen Lyme Borrelioosi Geniune Koko Carol 39 Valkoinen 34 Luistaa Kammiot Alusta Naiset Korkokenkiä Pumput Kiilat Teräväkärkiset Nahkaa Kengät ry

Patenttia Sininen Bleiseri Det Pumpun 40 Kiila Naisten Ot Tali Cole Haan 1vqUTT