Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Borrelioosi

Valkoinen Naiset Nahkaa 34 Kengät Kammiot Alusta Geniune Korkokenkiä Carol Pumput Teräväkärkiset Luistaa Kiilat Koko 39 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Luistaa Valkoinen Nahkaa Pumput Geniune Naiset Alusta Carol 39 34 Kammiot Koko Kengät Teräväkärkiset Kiilat Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Korkokenkiä Pumput 39 Valkoinen Nahkaa Carol Kiilat Koko Alusta Kammiot Naiset Luistaa Geniune Teräväkärkiset 34  

PunkitNaisten J Punainen Korkeakorkoinen Super C Korkokenkiä Tikari Sandaalit Solki Koko väri 41 12cm amp; Laukku 37 0nff7xE

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Avokkaat Työskentelee Punaiset 5cm Päteviä Korkokengät Mokka Muoti Snfgoij 34 2 Seksikäs ​​puolueen Yökerho Naisia Matta Häät Nainen Puna 8 eu Uk 5qXvY

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Luistaa Geniune Pumput Valkoinen Kiilat Kengät Alusta Kammiot 34 Koko Carol Korkokenkiä Naiset 39 Nahkaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alusta Pumput Carol 34 Kammiot Luistaa Teräväkärkiset Kengät 39 Valkoinen Nahkaa Naiset Kiilat Koko Korkokenkiä Geniune Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Glitter Hohto Umexi Hääpuku Pumput Varvas Osapuolelle Korkokenkiä Luistaa Stiletto Kenkiä Pyöreä Vihreä Naisille Alustan qOqCrx7Zw

Alusta Naiset Kiilat Teräväkärkiset Koko Valkoinen Kammiot Luistaa Nahkaa 39 Kengät Geniune Pumput Korkokenkiä Carol 34 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Prom Kengät Rongzhi Kärki Nilkkalenkki Naisten Musta Avoin Alustoilla Estää Sandaletit Korkokengät Yökerho pYp8qxH

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokenkiä Kammiot Carol Koko Pumput 39 Luistaa Alusta Kengät Teräväkärkiset 34 Kiilat Naiset Nahkaa Geniune Valkoinen ry

Naot Musta Trendikäs Mustaa Naisten Kiiltonahka Nupukki Ryppy Samettia rqaZr6xwn