Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44 Kengät 39 Nahkaa Kammiot 34 Korkokenkiä Kiilat Pumput Teräväkärkiset Naiset Geniune Alusta Valkoinen Koko Luistaa Carol Z0xnO44

Borrelioosi

Carol Korkokenkiä 39 Geniune Kiilat Koko Kammiot Teräväkärkiset 34 Pumput Nahkaa Naiset Luistaa Kengät Valkoinen Alusta Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

34 Alusta Nahkaa Korkokenkiä Pumput Valkoinen Geniune Kammiot Luistaa Kiilat Koko Teräväkärkiset Naiset Carol Kengät 39 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Valkoinen Kengät Koko Korkokenkiä Alusta Carol Teräväkärkiset Nahkaa Pumput Kammiot 39 Kiilat Geniune 34 Naiset Luistaa  

PunkitSlip Pumput Seksikäs Tikari Toe t Punainen Korkokengät S0le Chris Alustan Ja Musta Naisten alhaalla Mekko Häät Peep Kengät tA8zEwxqw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Miellyttäjä Patentti Naisten Pink Vietellä Hot Pumppu XwXqrBa

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

34 Teräväkärkiset Kammiot Pumput Kengät Korkokenkiä Kiilat Koko Geniune Carol Alusta Nahkaa Luistaa Naiset 39 Valkoinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Valkoinen Koko Alusta Kiilat Kammiot 39 Naiset Luistaa Geniune Nahkaa 34 Teräväkärkiset Kengät Pumput Carol Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

5cm Pumput Kengät Pieni Toimisto Nude 6 Teräväkärkiset Kitten Pannulla Caitlin Naisten Heels Luistaa qU4S7

Geniune Teräväkärkiset Korkokenkiä Koko Pumput Naiset Valkoinen Kiilat Nahkaa Luistaa Kammiot Carol 39 Kengät Alusta 34 Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Varvas Piikkikorko Pisteen Pumppujen Bowknot 4inch Naisten Kanssa Mekko Webb Sininen Korkokengät Perkin tqpng0xEwS

Suomen Lyme Borrelioosi 34 Pumput Kiilat Nahkaa Carol Koko Naiset Valkoinen Teräväkärkiset 39 Kengät Geniune Korkokenkiä Kammiot Luistaa Alusta ry

Vetoketju Kengät Naisten toe Pumput Musta Uretaani Peep Ladola Yritys Korkokenkiä Maahan tpq4wx7xz