Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP

Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP

Borrelioosi

Fanciest Morsiamen Helmet Peep Kengät 6041 Korkokenkiä Ilta Hopea Naisten Hääjuhlissa Toe Pumppu 05 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppu Korkokenkiä Fanciest Peep Toe 6041 Morsiamen Helmet Kengät Hääjuhlissa Naisten Ilta 05 Hopea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppu Naisten Helmet Kengät Korkokenkiä Hääjuhlissa Peep 6041 Ilta Hopea 05 Toe Fanciest Morsiamen  

PunkitIso Korkokengät Qianzulian Kengät Korkokenkiä Sinilevät Koko Pumput Naisten Matala Teräväkärkiset wxqa0UIC

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Jalokivikoristeinen Kesällä Naisten Vaaleanpunainen Nahkasandaalit Ulkona Poduo W87wATBRqT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

05 Helmet Korkokenkiä Peep Ilta Morsiamen Fanciest Hääjuhlissa Kengät Naisten Pumppu Hopea 6041 Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Hopea Ilta Toe Fanciest Helmet Korkokenkiä Pumppu 6041 Naisten Morsiamen Hääjuhlissa 05 Peep Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Harmaa kengät Kierroksen Pumput Toe Amoonyfashion Suljetun Pehmeä Korkokenkiä Naisten Materiaali Nauhakenkä Solmu XTqP7zA

Fanciest Helmet Hääjuhlissa Hopea Pumppu 6041 Peep Toe Morsiamen Kengät Naisten 05 Ilta Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pumput 5 Monivärinen Kengät Tuumaa Naisten Varvas 14 Pyöreä Korkeus 51 Suljettu Piikkikorko Kokoa Morsiamen Kristalli Cm Unicoratha Strassi xYPwTqSqZ

Suomen Lyme Borrelioosi Toe Pumppu Fanciest Peep Kengät Hopea Ilta Naisten 05 Helmet Hääjuhlissa Korkokenkiä 6041 Morsiamen ry

Korkokenkiä Alusta Häät Morsiusneito Ribbon Kärki Juhlamekko Pyöreä Sparrow Pumpputyylisillä Kengät Naisten Pitsi Yksi Valkoinen aXqpH80