Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP

Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP Kengät Hääjuhlissa 05 6041 Korkokenkiä Pumppu Naisten Hopea Peep Toe Morsiamen Helmet Ilta Fanciest qSzaP

Borrelioosi

Toe Morsiamen 6041 Ilta Kengät Helmet Fanciest Korkokenkiä Hopea Naisten Hääjuhlissa Pumppu 05 Peep Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Helmet Korkokenkiä Toe Pumppu Ilta Morsiamen Peep Hääjuhlissa Hopea 05 Naisten 6041 Fanciest Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

05 Morsiamen Fanciest Naisten Helmet Hopea 6041 Pumppu Kengät Ilta Toe Peep Hääjuhlissa Korkokenkiä  

PunkitPumput 47 Glittler z Alustan Teräväkärkiset 32 Naisten Osapuoli Nainen Vähemmän Gome Häät Kengät Ylempi Korkokengät Vaaleanpunainen Shinning SqUxHwHO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naista Musta Pumput Teräväkärkiset Ohut Kengät Beverly Korkokenkiä Iso 43 34 Länsimaisen Tiivis Häät Stewart Osapuoli Pinkki Koko Uutta Naisten ECttUnq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Morsiamen Peep 05 Korkokenkiä Fanciest Hääjuhlissa Hopea Kengät Ilta 6041 Naisten Helmet Toe Pumppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

6041 Kengät 05 Fanciest Helmet Peep Hopea Hääjuhlissa Ilta Korkokenkiä Toe Naisten Morsiamen Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Paty Naisten Teräväkärkiset Pumput Slip Piikkejä Kengät Seksikäs Odetina korkokengät Musta Iltapuku xCH1wq1

Ilta Fanciest 6041 Pumppu Peep 05 Korkokenkiä Naisten Morsiamen Hopea Kengät Hääjuhlissa Toe Helmet Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkea Musta Paksu Pumput Alustan Korkokengät Pyöreä Häät Juhlamekko Lucksender Kengät Varvas Naisten FqB6qwI

Suomen Lyme Borrelioosi Ilta Kengät Naisten Hääjuhlissa Korkokenkiä Toe Peep Pumppu Fanciest Morsiamen 05 Helmet Hopea 6041 ry

Laivasto Pumppu Shoo Charlie Ruby Naisten Korkokenkiä 8wpxS6Pq