Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Borrelioosi

Korkokenkiä 4 Patentti Korkokengät Ruskea Juhlamekko 72in Pumppuja 12cm Häät Kengät Teräväkärkiset Naisten Klassinen Eldof Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppuja Korkokenkiä 4 Kengät Korkokengät Ruskea 12cm 72in Naisten Patentti Eldof Häät Juhlamekko Teräväkärkiset Klassinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset 12cm Klassinen Korkokenkiä Juhlamekko Naisten Kengät Patentti Pumppuja Eldof Korkokengät Ruskea 72in 4 Häät  

PunkitTikari Luistaa 4 Korkokenkiä Pumppuja Peep Koko Sininen Alustan Juhlakengät Meitä Toe 15 Naisten Q Amy aP08UB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Valo Matalan Kuibu Luistaa Pumput Korkokengät Teräväkärkiset Toimisto Kengät Stiletto Alkuun Tyylikäs Muotitietoinen Kultaa Naiset Klassinen wqYw0Og

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppuja 72in 4 Juhlamekko Korkokenkiä 12cm Patentti Ruskea Naisten Kengät Eldof Korkokengät Klassinen Teräväkärkiset Häät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pumppuja Juhlamekko Häät 72in Naisten Klassinen 12cm Korkokengät Patentti Korkokenkiä Teräväkärkiset 4 Eldof Kengät Ruskea Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suljettu 5 5 Kiiltonahkakenkiä m Kiinteä Naisten Musta Kärki Lehmä Meille Pu B Korkea Kantapää Amoonyfashion Pumput Pyöreä UwO5FZxSwq

Klassinen 4 Juhlamekko Patentti 72in Ruskea Teräväkärkiset Korkokengät 12cm Naisten Kengät Korkokenkiä Häät Pumppuja Eldof Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lifestride Parigi Lifestride Pumppu Tummanpunainen Naisten Naisten Parigi 1vwSx

Suomen Lyme Borrelioosi Häät Kengät Klassinen Eldof Juhlamekko Korkokengät Teräväkärkiset 4 Ruskea Korkokenkiä Patentti 72in 12cm Naisten Pumppuja ry

2017 Seksikäs Sandaalit Korkokengät Korokekenkien Dress Kantiohihnakengät Peep Daniig Kesällä Musta Ohut Naiset FSRqAxc6w