Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Borrelioosi

12cm Naisten Patentti Ruskea Kengät Teräväkärkiset Eldof Korkokengät 72in Pumppuja 4 Juhlamekko Häät Klassinen Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Klassinen 72in Kengät 4 Korkokenkiä Häät Patentti Ruskea Eldof Naisten Juhlamekko 12cm Pumppuja Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Patentti Korkokenkiä Kengät 4 Ruskea 72in Pumppuja Häät Naisten Klassinen Juhlamekko Korkokengät 12cm Eldof  

PunkitKenkä Korkea Sandaali Beige Lohko Ollio Pino Naisten Kantapää Hapsut 5qXxw04v0F

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pentu Saapikkaat Korkea Mokka Seitsemän Käsityönä Nahka Musta Kantapää Seksikkäitä Muoti Yhdeksän Nilkan Kengät Naisten Teräväkärkiset Tyylikäs q6YCOCw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 4 Korkokengät Juhlamekko Ruskea Patentti 72in Pumppuja Eldof Korkokenkiä Häät 12cm Kengät Teräväkärkiset Klassinen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Korkokengät Korkokenkiä Naisten Juhlamekko Klassinen Häät Ruskea 12cm 72in Patentti 4 Teräväkärkiset Eldof Pumppuja Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Häät Naiset Bling Seksikäs Vaaleanpunainen Korkokengät Kaksiosainen Mofgr Tupsu Pumput Kengät Teräväkärkiset pTaqp4Z

Korkokengät Patentti Naisten Teräväkärkiset Klassinen Juhlamekko Pumppuja 12cm 4 Ruskea Eldof 72in Häät Korkokenkiä Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

2018 Chopstick Häät Teräväkärkiset Hihna Ohut Korkokengät Valkoinen Tyylikäs Naiset Solki Kengät darAKqTrI

Suomen Lyme Borrelioosi Juhlamekko Naisten Patentti 12cm Häät Korkokenkiä Kengät Ruskea 72in Teräväkärkiset Eldof Pumppuja 4 Klassinen Korkokengät ry

7 Cm Musta Korkokengät Naisten Kertaa Hyun Kenkiä Huomautti Ohut PwqEtqO