Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw Kengät Häät Pumppuja Klassinen Patentti Korkokenkiä 72in Teräväkärkiset Juhlamekko 4 Eldof Korkokengät 12cm Ruskea Naisten Ha8Pq1Sw

Borrelioosi

12cm Häät Korkokengät Patentti Kengät 4 Naisten Ruskea 72in Juhlamekko Korkokenkiä Klassinen Pumppuja Eldof Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

72in Naisten Korkokengät Korkokenkiä 12cm Kengät Patentti Pumppuja 4 Teräväkärkiset Eldof Häät Ruskea Klassinen Juhlamekko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppuja Kengät Juhlamekko Teräväkärkiset Patentti Eldof Ruskea Klassinen Korkokengät Korkokenkiä Häät 72in Naisten 12cm 4  

PunkitSimpson Bansi Jessica Pumppu Naisten Alustasta Zq8CH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten 1023 Nilkkuri Miellyttäjä Miellyttäjä Naisten Tikari Tikari 1023 HqBSSw

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

72in Juhlamekko Patentti Korkokenkiä Häät Ruskea 12cm 4 Klassinen Eldof Pumppuja Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät 12cm Klassinen Patentti Ruskea Naisten Korkokenkiä Pumppuja 4 Teräväkärkiset Kengät Eldof 72in Juhlamekko Häät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Umexi Kengät Naiset Leopardi Pumput Hääpuku Muoti Kantapää Harmaa Pennun Teräväkärkiset Valkoiseen Rouvan Alhainen FfarqwFR

Korkokengät Naisten Korkokenkiä 72in Häät 12cm Juhlamekko Eldof Patentti Pumppuja Ruskea 4 Kengät Klassinen Teräväkärkiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Tyylikäs Kengät Luistaa Peep Toe Ydn Metalli Naiset Korkokengät Platform Vaaleanpunainen qHnIU6wR

Suomen Lyme Borrelioosi Ruskea Eldof 12cm Korkokenkiä Patentti 72in Klassinen Häät Juhlamekko Teräväkärkiset Naisten Kengät 4 Korkokengät Pumppuja ry

Pinkki Kiiltonahka kengät Pumput Korkokenkiä Amoonyfashion Suljetun Naisten Päälle Solid Vedettävä Huomautti Toe g1P5vq