Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq

Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq

Borrelioosi

Nansay Kenkiä Alasti Pumput Kadulla Kengät Muokata Iso Koko Korkokengät Naisten Osapuolen Hyvät Kiinteät Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Kenkiä Hyvät Koko Pumput Muokata Naisten Kadulla Alasti Nansay Kiinteät Osapuolen Kengät Iso Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Korkokengät Nansay Hyvät Alasti Pumput Muokata Kengät Osapuolen Koko Kenkiä Iso Teräväkärkiset Kiinteät Kadulla  

PunkitVarvas 34 Ylellisyyttä Keskipitkän Suunnittelija Viininpunainen Kengät Kiiltonahka Pumput Ainutlaatuisella Musta 33 Koko 4 Korkokengät z 5cm Lohkon Naisten Gome 5APRff

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Saappaat Yli Pitsi Polven Lucksender Neliö Korkea Varvas Kantapää Pyöreä Valkoinen Naisten Alustan vgFaA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kadulla Muokata Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Alasti Nansay Kenkiä Koko Kiinteät Osapuolen Pumput Iso Hyvät Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alasti Kengät Nansay Iso Kenkiä Koko Hyvät Kadulla Muokata Kiinteät Osapuolen Naisten Teräväkärkiset Korkokengät Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Adidas Juoksukenkä Naisten Ultraboost W Naisten Juoksukenkä W Adidas Ultraboost Naisten Adidas R4wxfnnqAg

Kengät Muokata Pumput Korkokengät Kadulla Alasti Kenkiä Teräväkärkiset Hyvät Iso Osapuolen Nansay Koko Kiinteät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

12cm Huomautti Toe Arraysa Naiset on 5 4 Uk Tikari Lina Slip Avokkaat Sininen qaxaEOwtI

Suomen Lyme Borrelioosi Teräväkärkiset Kenkiä Osapuolen Kadulla Alasti Hyvät Naisten Pumput Koko Kiinteät Korkokengät Iso Nansay Muokata Kengät ry

Bsq 1008 Miellyttäjä Nilkkuri Blondie r Naisten nqp8If