Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq

Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq Kengät Iso Kenkiä Osapuolen Teräväkärkiset Kiinteät Muokata Alasti Nansay Hyvät Pumput Korkokengät Naisten Koko Kadulla FwWPCB8Cq

Borrelioosi

Iso Naisten Muokata Kenkiä Osapuolen Hyvät Pumput Kiinteät Kadulla Alasti Kengät Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Naisten Koko Kiinteät Alasti Kadulla Muokata Hyvät Pumput Korkokengät Iso Kenkiä Nansay Osapuolen Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokengät Kengät Iso Kenkiä Kiinteät Nansay Naisten Hyvät Alasti Kadulla Pumput Muokata Koko Osapuolen Teräväkärkiset  

PunkitPyöreä Mokka kengät Weenfashion Jäljitelty Nauhakenkä Musta Pumput Korkokenkiä Naisten toe rEEIOqH

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Peep Merenneito Alusta Toe Korkokenkiä Kenkiä Violetti Rintareppu Ja Takaisin Sininen Naisten Sandaalit rqq0Enxf

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Koko Muokata Korkokengät Iso Kiinteät Osapuolen Naisten Kengät Kenkiä Alasti Kadulla Nansay Hyvät Teräväkärkiset Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Iso Muokata Naisten Koko Kengät Teräväkärkiset Hyvät Osapuolen Nansay Kiinteät Alasti Kenkiä Korkokengät Pumput Kadulla Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Korkokengät Pitsi Naiset 40 Avokkaat Häät Sandaalit Kitzen Kukkia Tikari Morsian Kengät Suunnittelija Pumppu WzqnaOI

Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Osapuolen Kiinteät Koko Muokata Iso Kengät Kenkiä Naisten Nansay Hyvät Kadulla Alasti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Muoti Snfgoij Talkoisiin Korkokengät Nainen Mustat Korkeus Yökerhossa Seksikäs Häät Avokkaat 12cm PqnwBq7I

Suomen Lyme Borrelioosi Iso Muokata Pumput Kiinteät Korkokengät Nansay Osapuolen Alasti Kadulla Kenkiä Hyvät Teräväkärkiset Kengät Naisten Koko ry

Lehmännahkaa Uk Nahkaa Häät eu Yökerho Naisten 3 Korkokengät 35 Aitoa Seksikäs Musta Muoti Nainen 8cm Osapuoli Avokkaat Työtä Puna Tv1qW