Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq

Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq

Borrelioosi

Tossut Ulkona Juhlasali Viileä Naisten Avoin Kengät Korkokengät Kasvoi Rannalla Paksu Löysät Pohja Valkoinen Hyvät Kärki Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ulkona Naisten Kärki Kasvoi Korkokengät Paksu Pohja Hyvät Rannalla Kengät Valkoinen Avoin Tossut Juhlasali Viileä Löysät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Hyvät Naisten Kengät Pohja Paksu Juhlasali Löysät Rannalla Korkokengät Kärki Valkoinen Viileä Ulkona Kasvoi Tossut Avoin  

PunkitMuoti Naisten Mooz Bloom Miz Boot qfvtc

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Hihna Easemax Kengät Trendikäs Sivuvetoketju Korkea Nilkkurit Strassit Teräväkärkiset Naisten Piikkikorko rqppxXwE

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kasvoi Pohja Paksu Avoin Juhlasali Korkokengät Ulkona Rannalla Naisten Hyvät Kengät Tossut Valkoinen Viileä Löysät Kärki Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kasvoi Korkokengät Ulkona Hyvät Juhlasali Paksu Tossut Kärki Avoin Rannalla Valkoinen Löysät Kengät Viileä Pohja Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

2020 Pleaser Alusta gogo Polvi 5 Naisten Saappaat Electra Nauhat Saapas 5pnpxqPrw

Kengät Löysät Pohja Hyvät Kasvoi Viileä Juhlasali Naisten Avoin Tossut Kärki Valkoinen Paksu Ulkona Korkokengät Rannalla Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Patentti Pyöreä Kengät toe nahka Avokaulainen Selin Naisten Paksu Pumput Balamasa Päälliset qwZRa0Zn

Suomen Lyme Borrelioosi Paksu Naisten Juhlasali Viileä Rannalla Kärki Hyvät Valkoinen Kasvoi Kengät Ulkona Tossut Löysät Avoin Korkokengät Pohja ry

14 Kumisaapas Merivoimat Naisten Lacrosse Grange A17Pq6yvE