Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq

Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq Kengät Kärki Pohja Tossut Valkoinen Ulkona Korkokengät Viileä Naisten Löysät Avoin Hyvät Juhlasali Rannalla Kasvoi Paksu YIESRwq

Borrelioosi

Kärki Kengät Korkokengät Paksu Tossut Naisten Löysät Pohja Juhlasali Hyvät Viileä Ulkona Avoin Rannalla Kasvoi Valkoinen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Avoin Naisten Tossut Löysät Kasvoi Juhlasali Rannalla Valkoinen Paksu Pohja Viileä Ulkona Hyvät Korkokengät Kärki Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Ulkona Kengät Naisten Pohja Juhlasali Viileä Korkokengät Hyvät Paksu Avoin Kärki Löysät Kasvoi Tossut Valkoinen Rannalla  

PunkitKengät Pumppuja Ohut Fanimila Korkokenkiä Naiset qIH4g4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Häät Luistaa Varvas Pyöreä Korkea Labiti Tyylikäs Paksu Avokkaat Kenkiä Kantapää Alustan Naisten HfqOOwxRn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kärki Kengät Tossut Pohja Rannalla Naisten Valkoinen Kasvoi Ulkona Löysät Korkokengät Juhlasali Hyvät Paksu Avoin Viileä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kasvoi Avoin Korkokengät Rannalla Kärki Kengät Hyvät Pohja Juhlasali Ulkona Naisten Löysät Paksu Tossut Valkoinen Viileä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Iltana Satiini Elegantpark Kengät Ep11083 Naiset Peep Hääpuku Pumput Musta Strassit Toe Platform Korkokenkiä TRTfqrS8

Valkoinen Paksu Ulkona Kärki Avoin Korkokengät Pohja Naisten Hyvät Kasvoi Juhlasali Rannalla Viileä Kengät Löysät Tossut Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Python Slingback Kengät Bowtie Naisten Korkokenkiä rose Korot Eldof Teräväkärkiset Sandaalit 10cm Toimisto Koristeluun YPwpqU

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Hyvät Korkokengät Juhlasali Kasvoi Ulkona Löysät Avoin Valkoinen Naisten Pohja Viileä Kärki Rannalla Tossut Paksu ry

7 5cm Paljetteja Morsiamen Häät Juhla väri Hopea Kengät Crystal Korkokengät 34 7 Wenjun 5cm Mekko Koko Hienosti Terävällä Yhden Punainen Hqzw0nOR