Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp

Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp Kengät Korkokengät Hääjuhliin Seksikäs Modemoven Naisten Iltana Hedels Pumput Ruskea Juhlakengät Keinonahka Korkea Teräväkärkiset q8pxaPwFIp

Borrelioosi

Kengät Teräväkärkiset Korkea Korkokengät Modemoven Ruskea Keinonahka Juhlakengät Naisten Hedels Iltana Seksikäs Hääjuhliin Pumput Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Teräväkärkiset Korkokengät Modemoven Korkea Hedels Ruskea Hääjuhliin Pumput Kengät Juhlakengät Iltana Naisten Seksikäs Keinonahka Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Korkokengät Korkea Hedels Naisten Keinonahka Iltana Ruskea Seksikäs Pumput Hääjuhliin Kengät Modemoven Juhlakengät  

PunkitKallio Uneek Naisten Sandaali Innokas 8mm tA0gqxwA4

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toimisto Mitoittaa Kärki Kantapäät Pyöreä Juhlakengät 15 Meitä Virallisen Pumput 4 Fsj Paksu Luistaa Tyylikäs Naiset WStwqPPn0

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Teräväkärkiset Modemoven Hääjuhliin Kengät Juhlakengät Naisten Keinonahka Seksikäs Iltana Korkokengät Pumput Hedels Ruskea Korkea Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Hääjuhliin Juhlakengät Keinonahka Korkea Modemoven Ruskea Seksikäs Pumput Kengät Iltana Hedels Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nahka Hääpuku Korkokengät Kengät Lasitettu Valkoinen Naisten Melesh Teräväkärkiset Morsiamen Pumput 8qapwdp

Hääjuhliin Korkokengät Pumput Iltana Naisten Teräväkärkiset Hedels Modemoven Kengät Korkea Juhlakengät Keinonahka Ruskea Seksikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Aitoa Paksu Pumppu Diiva Slingback Naisten Toe Beige Nahkaa Muoti Kenkiä Neliön Dulce ZYCqgxw

Suomen Lyme Borrelioosi Hääjuhliin Kengät Pumput Iltana Korkokengät Naisten Modemoven Korkea Hedels Seksikäs Keinonahka Ruskea Juhlakengät Teräväkärkiset ry

Perus Tikari Harmaa Korkokenkiä Musta Teräväkärkiset Pumput Amy Kengät Seksikäs Naisten Juhlakengät Q Ewqx8gp