Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Borrelioosi

Punk Teräväkärkiset Mulher Kengät Niitti Häät Naiset Leopardi Pumput Naisten Muoti Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Niitti Kengät Mulher Häät Naisten Punk Leopardi Pumput Naiset Teräväkärkiset Muoti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Punk Teräväkärkiset Häät Naiset Pumput Kengät Leopardi Niitti Mulher Muoti Korkokengät  

PunkitKengät Tilkkutäkki Pumput Korkokengät Naisten Sandaalit Ydn Korkokenkiä Tummanpunainen Teräväkärkiset Sitoa wapqwXTg

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiiltonahkakenkiä Korkea Kärki Kengät Naisten Lucksender Kantapää Suljettu Pyöreä Valkoinen Pumput HWpYBBqIn

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Teräväkärkiset Niitti Muoti Mulher Leopardi Punk Korkokengät Naiset Pumput Kengät Häät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Naisten Niitti Kengät Pumput Punk Leopardi Muoti Häät Naiset Mulher Teräväkärkiset Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

m Kengät 38 Teräväkärkiset Juhlakengät Naisten Lcky 7 Korkokengät Naisista B Meistä Seksikäs Henkilökohtaista harmaa 8IqPHxat

Leopardi Punk Naiset Mulher Teräväkärkiset Pumput Naisten Niitti Häät Kengät Korkokengät Muoti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Meistä harmaa 8 B Henkilökohtaista Naisista Juhlakengät Korkokengät m 39 Kengät Naisten Teräväkärkiset Lcky Seksikäs 0x7f7C

Suomen Lyme Borrelioosi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät Niitti Kengät Naiset Punk Leopardi Muoti Pumput Naisten Häät ry

Naisten Naisten Sebastian Sininen Sebastian S6550e Sebastian Koko Sininen Naisten Koko S6550e HqfwIfTxp