Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Borrelioosi

Niitti Kengät Muoti Mulher Naiset Naisten Teräväkärkiset Leopardi Pumput Häät Punk Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kengät Korkokengät Niitti Häät Naiset Teräväkärkiset Pumput Punk Mulher Muoti Leopardi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Punk Naisten Leopardi Niitti Mulher Korkokengät Pumput Teräväkärkiset Kengät Häät Naiset  

PunkitSolki Naisten Kärki Väri Ccadp011201 kengät Voguezone009 Valikoituja Pyöreä Kiiltonahka Pumput BU5ZxqPfw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kutsuvat Kutsuvat Thaoven Kevät Kevät Naisten Sitä Thaoven Sitä Naisten Sitä Kutsuvat qY55IO

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Leopardi Punk Niitti Häät Naisten Korkokengät Muoti Teräväkärkiset Mulher Naiset Pumput Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Teräväkärkiset Mulher Naiset Punk Niitti Häät Korkokengät Kengät Naisten Pumput Leopardi Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Talvikengät Turkis Sitoa Polvi Vuorattu Korkea Gladiaattori Kantapää Lohko Naisten Vashop URfq11

Niitti Naiset Punk Kengät Korkokengät Mulher Muoti Pumput Leopardi Teräväkärkiset Naisten Häät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

12cm Työtä Muoti Nainen Avokkaat Korkeus eu Uk Yökerho 6 Puolue Häät 39 10cm Punainen Korkokengät Seksikäs Naisten 5 Musta ggRfxz

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Häät Korkokengät Niitti Mulher Teräväkärkiset Leopardi Muoti Punk Naisten Pumput Naiset ry

Qin Korkokengät Kengät Kierros Ja X Varvas Stiletto Matala Alustan Naisten Suuhun RxaC7qP