Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P Kengät Naiset Muoti Pumput Häät Naisten Punk Niitti Leopardi Mulher Teräväkärkiset Korkokengät EnWWqgx8P

Borrelioosi

Naisten Kengät Mulher Pumput Muoti Häät Naiset Leopardi Korkokengät Teräväkärkiset Niitti Punk Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Niitti Kengät Naiset Leopardi Korkokengät Mulher Teräväkärkiset Muoti Punk Pumput Naisten Häät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Niitti Korkokengät Häät Punk Naisten Leopardi Pumput Teräväkärkiset Mulher Naiset Muoti  

PunkitKengät Punainen Modemoven Leopardi Kiiltonahka Teräväkärkiset Naisten Valkoinen Pumput Hääjuhlissa 0Uw8rwEWq1

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Toe Laskostettu Korkokenkiä Elegantpark Meille Morsiamen Satiini Ep2009 Kiilat Peep Norsunluu 10 Häät Kengät Naiset qRHwtw6Zg

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mulher Niitti Kengät Naiset Punk Pumput Muoti Häät Leopardi Korkokengät Teräväkärkiset Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Häät Kengät Muoti Korkokengät Naisten Naiset Mulher Niitti Teräväkärkiset Pumput Leopardi Punk Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Kiila Aitoa Kengät Yhdeksän Korkokengät Korkokenkiä Nahkaa Valkoinen Käsintehty Teräväkärkiset Pumput Seitsemän nZSwxt

Kengät Punk Pumput Mulher Muoti Naisten Niitti Korkokengät Häät Teräväkärkiset Leopardi Naiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Paksu Nilkka Teräväkärkiset Nahka Käsintehtyjä Yhdeksän Sivuvetoketju Korkokenkiä Musta Kengät Saapikkaat Mokka Seitsemän Naisten Pukusaappaat g1znwxYwqf

Suomen Lyme Borrelioosi Muoti Teräväkärkiset Niitti Punk Naiset Leopardi Korkokengät Mulher Kengät Naisten Häät Pumput ry

Matalan Yhden Mokka Korkokengät Huomautti Hyvät Matala amp; Hääjuhlissa Naisten Kengät B Iltaisin Muoti Uusi Suuhun Top TwXWPRqE