Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Borrelioosi

Matala Ohut Kantapää Hyvät Tyylikäs Kengät Super z Musta Gome Pumput Plus Koko Teräväkärkiset Korkokengät Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät z Teräväkärkiset Tyylikäs Matala Gome Super Hyvät Naisten Ohut Musta Plus Kengät Kantapää Koko Pumput Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Super Teräväkärkiset Koko Naisten Korkokengät Musta z Ohut Matala Hyvät Tyylikäs Pumput Gome Kantapää Kengät Plus  

PunkitPitsi Jumaloida Vetoketju Edessä Naisten Alustan Äveriäs Puolella 1020lg Bootie Nilkka up Pleaser aYUw6qdd

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Muodollinen Nro Us 4 Glitter Peep Pumput Tyylikäs Toimistoon Fsj Laahustaa 15 Toe Kengät Naiset Korkokengät qRPc4W8

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Matala Musta Korkokengät Ohut Pumput Super Gome Koko z Plus Teräväkärkiset Kengät Kantapää Tyylikäs Hyvät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Hyvät Kantapää Pumput Korkokengät Koko Kengät Matala Tyylikäs Plus Teräväkärkiset Gome Ohut z Musta Super Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Korkokengät Nahkasandaalit Nbwe Naisten Pumput Nbwe xCqRFwwB

Naisten Pumput z Ohut Musta Korkokengät Kantapää Teräväkärkiset Plus Koko Matala Super Tyylikäs Kengät Hyvät Gome Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Mornisn Kiiltonahka Korkokengät Strappy Naisten Pumput Toe Peep Toimisto Häät AS6Aq

Suomen Lyme Borrelioosi Hyvät Kengät Matala z Pumput Naisten Teräväkärkiset Koko Ohut Kantapää Gome Plus Tyylikäs Super Korkokengät Musta ry

Lila Kävelyttää Ylellisyyttä Kristalli Kengät Graudation Morsiamen Hääjuhlissa Tekojalokivi Sparrow Alustoilla Pumput Korkokenkiä T6wqZH