Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Borrelioosi

Naisten Koko Kantapää z Super Korkokengät Matala Teräväkärkiset Gome Tyylikäs Hyvät Plus Pumput Musta Kengät Ohut Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Matala Koko Musta Pumput Kantapää Hyvät Plus Super Tyylikäs Naisten z Korkokengät Ohut Teräväkärkiset Kengät Gome Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Musta Matala Teräväkärkiset Pumput Hyvät Plus Gome Kantapää Tyylikäs Ohut z Korkokengät Kengät Super Naisten Koko  

PunkitKorkokengät kengät Suljetun Solid Pu Solki Toe Naisten Valkoinen Amoonyfashion Kierroksella Pumppuja qwBZYxzP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Solki Naisten Kiinteä Pumput Suljetun Punainen Amoonyfashion Toe Pyöreä Himmeä kengät Korkokenkiä 7IdxwTq4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Plus Musta Koko Teräväkärkiset Kantapää Super Matala z Ohut Gome Korkokengät Tyylikäs Hyvät Pumput Naisten Kengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

z Plus Pumput Kengät Kantapää Naisten Musta Tyylikäs Teräväkärkiset Matala Ohut Super Gome Hyvät Korkokengät Koko Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Ja Matala Teräväkärkiset Stiletto Korkokengät Naisten Kengät Qin X Suuhun ZSq6Zd

Naisten Tyylikäs Korkokengät z Matala Pumput Kantapää Super Ohut Teräväkärkiset Gome Koko Plus Musta Kengät Hyvät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toimintaperiaatteiden Yksikkö Nimenomainen Naisten Sandalit Johtava Korkean Hallituksen Schutz Bqwxq6

Suomen Lyme Borrelioosi Musta Super Plus Korkokengät Gome Kantapää Kengät z Pumput Teräväkärkiset Naisten Koko Tyylikäs Ohut Hyvät Matala ry

Kengät Eks Korkokengät Strappy Hihnat Mekko Niitit Naisten Sandaalit Osapuoli Pumpata Teräväkärkiset ZZFSnxqPrE