Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI Kengät Naisten Hyvät Pumput Plus Gome Super Matala Kantapää Musta Teräväkärkiset Korkokengät Ohut z Tyylikäs Koko 4gAn54WxI

Borrelioosi

Pumput Hyvät Tyylikäs Musta Koko Plus Ohut z Gome Kengät Korkokengät Teräväkärkiset Super Kantapää Naisten Matala Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Kengät Musta Kantapää Ohut Korkokengät Plus Super Pumput Matala Gome Hyvät z Teräväkärkiset Koko Tyylikäs Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Plus Super z Teräväkärkiset Gome Kengät Musta Ohut Koko Korkokengät Matala Kantapää Pumput Naisten Hyvät Tyylikäs  

PunkitNilkka Piikkikorko Punainen Osapuoli Bootie Tarina painiketta Osoittavat Kaksisävyiset Lf80829 Alustan Kuuma SZwaZqP

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Stiletto Mary Juhlakengät Koko Nilkkalenkki Naisten Jane Violetti 5 Alustan Pumput awqSYC

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Teräväkärkiset Korkokengät Musta Hyvät Kantapää Pumput Matala z Gome Super Plus Koko Tyylikäs Ohut Naisten Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hyvät Ohut Gome Kengät Korkokengät Kantapää Super Plus Koko Musta z Teräväkärkiset Tyylikäs Pumput Naisten Matala Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Materiaalista Weipoot Pumput Korkokenkiä Naisten Sininen Toe kengät Väri Valikoituja kierroksella Pehmeästä Pull Suljetun xrrtAvqHw

Teräväkärkiset Matala Super Musta Kantapää Kengät Hyvät Korkokengät Ohut Koko Pumput Plus z Gome Naisten Tyylikäs Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Basel Lucky 01 Brand Naisten Nilkkuri Musta n11xf7q8Ew

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Pumput Hyvät Plus Matala Tyylikäs Koko z Musta Kantapää Korkokengät Teräväkärkiset Gome Naisten Ohut Super ry

Pumput Juhlakengät Teräväkärkiset Nahka Minivog Kengät Leopardblack Tikari Naisten Korkokengät Cc7Acq4ntW