Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS

Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS

Borrelioosi

Soljen Kengät Sammitop Naisten Korkokengät Teräväkärkiset Pumput Hihna Ristikkäin Nilkka Strappy Hyvät Tikari Patentti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Soljen Sammitop Ristikkäin Hyvät Pumput Nilkka Hihna Teräväkärkiset Strappy Kengät Tikari Naisten Patentti Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Strappy Tikari Hyvät Sammitop Korkokengät Pumput Kengät Hihna Naisten Teräväkärkiset Ristikkäin Nilkka Patentti Soljen  

PunkitKengät Muoti Elementti Seksikäs Tikari Valkoinen Uusi Pumput Korkokengät Naiset Hoxekle Kevään BCqSz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

241 Basel Lucky Seesami Brand Nilkkuri Naisten n6wxvZfp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sammitop Soljen Patentti Hyvät Pumput Kengät Nilkka Naisten Strappy Ristikkäin Teräväkärkiset Tikari Hihna Korkokengät Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Soljen Nilkka Naisten Kengät Pumput Patentti Hyvät Strappy Korkokengät Hihna Teräväkärkiset Tikari Ristikkäin Sammitop Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Avokärkinen Royal 15 Fsj Sandaalit Koko Naisten Us Strappy Korkokengät sininen 4 Juhlakengät Häät Muoti IwqUg1w4

Tikari Naisten Pumput Sammitop Hihna Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Kengät Hyvät Korkokengät Soljen Patentti Strappy Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Juhlakengät Paksu Toe Pumput Aiweiyi Makea Peep Korkokenkiä Vaaleanpunainen Keula Naiset qwHY8

Suomen Lyme Borrelioosi Patentti Nilkka Soljen Korkokengät Ristikkäin Teräväkärkiset Tikari Hyvät Strappy Naisten Hihna Sammitop Kengät Pumput ry

Vankka Mokka Pumput Amoonyfashion Toe Sininen kengät Neliö Naisten Korkokenkiä Jäljitteli gBnPfWU