Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS

Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS Kengät Nilkka Ristikkäin Teräväkärkiset Sammitop Naisten Korkokengät Hyvät Patentti Pumput Hihna Soljen Strappy Tikari qAaBFwgS

Borrelioosi

Korkokengät Teräväkärkiset Soljen Ristikkäin Pumput Hyvät Patentti Hihna Kengät Nilkka Strappy Tikari Sammitop Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Nilkka Pumput Ristikkäin Kengät Hyvät Hihna Sammitop Patentti Naisten Soljen Strappy Tikari Teräväkärkiset Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Teräväkärkiset Patentti Soljen Hihna Ristikkäin Nilkka Korkokengät Naisten Tikari Strappy Pumput Hyvät Sammitop Kengät  

PunkitNaisten Muoti Kengät Vetoketjulliset Korkokenkiä Nilkkurit Cowboy Block a Musta Alusta Saapikkaat Kiiltonahkaa Anmengxinling Teräväkärkiset 8EgqdW6q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kärki Vetoketjulla Weenfashion Suljettu Kantapää Kiinteänä Materiaali Ruskea 5 Meille Lyhyt B Maiharit Pehmeä Pehmo m Korkea Aineena Pyöreä 7 Naisten Pu qqfpt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tikari Soljen Kengät Patentti Strappy Nilkka Ristikkäin Hihna Pumput Hyvät Korkokengät Naisten Teräväkärkiset Sammitop Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sammitop Hyvät Tikari Patentti Naisten Pumput Hihna Ristikkäin Kengät Nilkka Soljen Teräväkärkiset Korkokengät Strappy Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tasainen Kiila Hiden Btrada Käyttää Tossuja Nainen Vetoketjulla Mustaa Harjoitus Lenkkarit Korkokengät Korkea Muoti Alusta wBpFY

Hihna Naisten Strappy Nilkka Kengät Korkokengät Tikari Sammitop Patentti Ristikkäin Soljen Pumput Teräväkärkiset Hyvät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Samsay Teräväkärkiset Naisten Vihreä Rusetti Juhlakengät Korkokengät Toe Sametti Pumput qOqdr5x

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Korkokengät Strappy Pumput Soljen Sammitop Tikari Naisten Ristikkäin Teräväkärkiset Nilkka Patentti Hyvät Hihna ry

7cm Häät Naiset 9 Crystal Tuhkimo Teräväkärkiset Pumput Suurikokoinen Hopea Kantapää Tai Korkokengät Nainen Kengät Cm 8nUTwWfq