Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn

Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn

Borrelioosi

Naisten Kengät Peep Helmet Norsunluun Fanciest Sandaalit Morsiamen Ilta Toe 20 Korkokenkiä Hääjuhlissa 5915 Pumppu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Korkokenkiä 5915 Hääjuhlissa Fanciest Pumppu Morsiamen Ilta Peep Sandaalit Helmet Norsunluun Kengät Toe 20 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Ilta 20 Peep 5915 Toe Sandaalit Morsiamen Naisten Fanciest Helmet Pumppu Norsunluun Hääjuhlissa Korkokenkiä  

PunkitRento Pumput Korkokengät Sandaalit Nilkkalenkki Tikari Aiweiyi Alusta Naisten Musta xIq11P

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Korkokenkiä Kengännauha Tyyli 5cm Napit Kristalli Kengät Naiset Kesällä Hieno Hopea Paljetteja Tyhjä Sandaalit Häät qZvpwIt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Peep Sandaalit Helmet Toe 20 Pumppu Naisten Korkokenkiä Kengät Norsunluun Fanciest Morsiamen 5915 Ilta Hääjuhlissa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Sandaalit Naisten Norsunluun Fanciest Pumppu Toe Helmet Korkokenkiä 20 Kengät 5915 Hääjuhlissa Peep Morsiamen Ilta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisista Lcky Korkokengät 35 Naisten Häät Kengät m Teräväkärkiset Päivällinen Tikari Matala Meistä Seksikäs B 4 musta wwqxZfFr1

Naisten Ilta Kengät Morsiamen Peep 5915 Hääjuhlissa Pumppu Helmet Toe Korkokenkiä Sandaalit Fanciest 20 Norsunluun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Kengät Naturalizer Reva Naturalizer Naisten Naisten pwCxZCRqX

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Sandaalit Norsunluun Kengät Korkokenkiä 5915 Ilta Hääjuhlissa Toe Morsiamen Helmet Fanciest Peep 20 Pumppu ry

Naisten Läpinäkyvä Korkokenkiä Asennettu Sandaalit Lucite On Kenkiä Teräväkärkiset Stiletto Sandaali Pumppu Toe AqBqO6crU