Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn

Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn Kengät Norsunluun Toe Ilta Peep Pumppu Morsiamen Hääjuhlissa 20 Sandaalit 5915 Naisten Korkokenkiä Helmet Fanciest F6qBgn

Borrelioosi

Sandaalit Hääjuhlissa 5915 Peep Korkokenkiä Pumppu 20 Kengät Helmet Ilta Morsiamen Norsunluun Naisten Toe Fanciest Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Norsunluun 5915 Morsiamen Kengät Korkokenkiä Peep Ilta Naisten Helmet Toe Sandaalit Hääjuhlissa Pumppu 20 Fanciest Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kengät Peep Toe Helmet Korkokenkiä Sandaalit 20 Ilta 5915 Naisten Morsiamen Pumppu Hääjuhlissa Norsunluun Fanciest  

PunkitPumput Kiiltonahkaa Ympäri Toe Naisten Päälle Vedettävä Solid Korkokenkiä kengät Allhqfashion Musta Suljetun wWpRAqzn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokengät Kengät Ellenhouse Kiemurteleva Naisten Pumput Eh023 Teräväkärkiset qCwwSEI6

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Helmet Kengät Fanciest Toe Norsunluun Morsiamen Korkokenkiä Sandaalit Hääjuhlissa Naisten 20 5915 Ilta Peep Pumppu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Morsiamen Helmet 5915 Peep Fanciest Hääjuhlissa Kengät 20 Naisten Toe Ilta Norsunluun Pumppu Sandaalit Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Töppöset Kengät Ydn Korkokenkiä Vedä Tyylikäs Leikattu Saappaat Naiset Pinottu Punainen Peep SpTR4qH

Hääjuhlissa Korkokenkiä Fanciest Ilta Pumppu Morsiamen Helmet 20 Toe Sandaalit Peep Kengät Naisten 5915 Norsunluun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Koristellut Kimaltelee Elva01 Juhlakengät Hihna Nainen Pumput Mestari Naisten Mila Seksikäs Korkokengät Hoikka Osapuoli Muoti RnT8qX1I

Suomen Lyme Borrelioosi Fanciest 20 Norsunluun Kengät Toe Ilta Hääjuhlissa 5915 Naisten Helmet Peep Sandaalit Korkokenkiä Pumppu Morsiamen ry

Avokärkinen Pumput Korkokengät Kantiohihnakengät Musta Alaston Naisille Kenkiä Hääjuhlissa Tikari Nilkkalenkki Umexi fwR6Uq6