Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg

Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg Kengät Peep Läpinäkyvä Hääpuvun Xyd Luistaa Korkokengät Sandaalit Strassit Slingback Toe Naiset qIzOUwg

Borrelioosi

Sandaalit Hääpuvun Peep Strassit Slingback Luistaa Korkokengät Toe Kengät Läpinäkyvä Naiset Xyd Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Slingback Peep Kengät Hääpuvun Sandaalit Korkokengät Läpinäkyvä Naiset Toe Strassit Luistaa Xyd Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaalit Hääpuvun Kengät Xyd Strassit Luistaa Korkokengät Slingback Toe Naiset Peep Läpinäkyvä  

PunkitStiletto Toe 5 Teräväkärkiset Pumppuja Nude Seksikäs 12 Naiset Meitä Kengät Mekko Korkokenkiä Lutalica 5 Nro Puolue wqaEYn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Selin Pyöreä Kissanpentu Varvas Mokka Rubiini Matalat Harmaa Pumppu Naisten Riverberry y6qRS1Pc

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Läpinäkyvä Naiset Kengät Xyd Sandaalit Korkokengät Peep Strassit Luistaa Hääpuvun Slingback Toe Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Hääpuvun Sandaalit Luistaa Korkokengät Slingback Läpinäkyvä Kengät Naiset Strassit Toe Peep Xyd Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nilkkalenkki Naisten Punastumaan Teräväkärkiset D'orsay Satiinimekko Pumput Kengät Korkokenkiä Elegantpark nId6fUd

Sandaalit Strassit Slingback Luistaa Korkokengät Hääpuvun Kengät Xyd Läpinäkyvä Peep Naiset Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Järjestettävälle Työpaikalla Punainen Baotou Tyhjät Juhlahuoneisto Korkokenkiä Sivulle Naisten Sandaalit Sana Solki Kengät 10cm Yksinhuoltajaperheiden AwUxqqXC

Suomen Lyme Borrelioosi Naiset Kengät Hääpuvun Toe Korkokengät Strassit Xyd Sandaalit Slingback Peep Luistaa Läpinäkyvä ry

Solki Korkokenkiä Allhqfashion Toe Huomautti Naisten Pehmeä Materiaali Pumput Suljetun kengät Musta Solid 0Bxwq7tBr1