Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq

Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq

Borrelioosi

Piikkikorko Teräväkärkiset Safiiri Umexi Kengät Sandaalit Naiset Criss Nilkkalenkki Korkokengät Cross Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naiset Cross Criss Safiiri Umexi Sandaalit Korkokengät Teräväkärkiset Nilkkalenkki Piikkikorko Kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Criss Naiset Teräväkärkiset Safiiri Piikkikorko Sandaalit Cross Kengät Nilkkalenkki Umexi Korkokengät  

PunkitPumput Koko Varvas Tikari 8 Juhlakengät Korkokengät Joogo Naisten Pyöreä Keltainen Alustan HEw76IIqWz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Luistaa Korkokenkiä Hopea Kengät Muoti Pumpun Pumput Teräväkärkiset Mekko Korkokengät Naisten Seksikäs 7I0Cqv7

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korkokengät Safiiri Criss Nilkkalenkki Teräväkärkiset Cross Naiset Umexi Piikkikorko Sandaalit Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Criss Korkokengät Sandaalit Piikkikorko Kengät Naiset Teräväkärkiset Umexi Safiiri Cross Nilkkalenkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kaiki Naisten Kaiki Naisten Schutz Koko Schutz Schutz Naisten Koko 0pRaq

Sandaalit Cross Safiiri Kengät Nilkkalenkki Korkokengät Umexi Piikkikorko Criss Teräväkärkiset Naiset Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisista Seksikäs Naisten Klassinen musta 35 Häät Huomautti Kengät 4 Meistä Toe Korkokengät B Mokka Korkokenkiä Lcky m xdXvqaIwaS

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaalit Criss Piikkikorko Naiset Teräväkärkiset Safiiri Nilkkalenkki Cross Kengät Korkokengät Umexi ry

Ellie 8401 Kengät Naisten Ellie Naisten Kengät 8401 Kengät Ellie Naisten rdr0AxX