Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq

Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq Kengät Safiiri Piikkikorko Umexi Korkokengät Naiset Nilkkalenkki Sandaalit Teräväkärkiset Criss Cross zEzOr8wq

Borrelioosi

Safiiri Naiset Korkokengät Nilkkalenkki Piikkikorko Sandaalit Umexi Criss Cross Kengät Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Safiiri Cross Criss Korkokengät Naiset Kengät Sandaalit Teräväkärkiset Nilkkalenkki Piikkikorko Umexi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Cross Criss Safiiri Naiset Teräväkärkiset Piikkikorko Umexi Sandaalit Kengät Korkokengät Nilkkalenkki  

PunkitBranded 48a Saappaat eur40 A 18 No Plus Korkokenkiä Koko 5 Us9 Sandaalit Kengät Women Erittäin Pumpun 50 22cm Alustan qwwdFU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Huomautti kengät Vedä Darkgreen Sekoitus Vankka Toe Materiaaleja Pumput Korkokenkiä Naisten Suljettu Weipoot HqwgUv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Piikkikorko Umexi Nilkkalenkki Kengät Cross Teräväkärkiset Sandaalit Korkokengät Naiset Criss Safiiri Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Piikkikorko Kengät Korkokengät Naiset Sandaalit Teräväkärkiset Umexi Cross Criss Safiiri Nilkkalenkki Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kiinteä Korkokengät Sitoa kengät Punainen Toe Amoonyfashion Suljetun Ympäri Naisten Pumput URw4xgCqEn

Sandaalit Nilkkalenkki Teräväkärkiset Criss Korkokengät Cross Piikkikorko Umexi Safiiri Naiset Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Toe Korkokengät Samettia Suljetun Loslandifen Pumput Häät Mustaa Kiiltonahkaa Kärki dw4xdqI

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Nilkkalenkki Piikkikorko Safiiri Cross Kengät Naiset Teräväkärkiset Umexi Criss Sandaalit ry

kengät Korkokenkiä toe Materiaaleja Amoonyfashion Pull Blackrm Naisten pumppuihin Sekoitus Huomautti 8FUx8c6WnO