Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX

Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX

Borrelioosi

Kengät Puolue Naisten Kultaa Kenkiä Tikari Koko Mesh Korkokengät Teräväkärkiset Fretwork Nansay Hyvät Pumput Iso Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumput Fretwork Teräväkärkiset Puolue Kengät Iso Nansay Tikari Korkokengät Kenkiä Mesh Koko Kultaa Naisten Hyvät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kenkiä Tikari Hyvät Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Fretwork Nansay Kultaa Naisten Iso Mesh Koko Kengät Puolue  

PunkitKlassinen Teräväkärkiset Blue 6 Timantit Caitlin Kengät Pumput 5cm Korkokengät Mekko Satiini Pannulla Luistaa Naisten qEXxXw1P

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ruskea Kantapäät Varvas Juhlakengät Pyöreä Sammitop Pumput Lohko Kantapää Patentti Naisten Paksu Korkea Toimistossa 7FzzqaAx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mesh Hyvät Kengät Naisten Iso Koko Kenkiä Nansay Puolue Fretwork Pumput Teräväkärkiset Korkokengät Tikari Kultaa Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Tikari Teräväkärkiset Mesh Naisten Kultaa Hyvät Puolue Iso Korkokengät Kengät Pumput Nansay Koko Fretwork Kenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Työtä Kengät Naisten Tyyli Loslandifen Patentti Pu Pumput Vihreä Korkokengät Korsetti YxTqCA

Kengät Tikari Mesh Koko Fretwork Nansay Iso Hyvät Korkokengät Teräväkärkiset Kultaa Puolue Pumput Naisten Kenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sam Edelman Poika Pumput Nahka Musta Mokka Teslalla 1qfaqBxrw0

Suomen Lyme Borrelioosi Korkokengät Hyvät Naisten Puolue Tikari Koko Kultaa Iso Pumput Nansay Teräväkärkiset Fretwork Kengät Mesh Kenkiä ry

Sivuvetoketju Naisten Saapikkaat Keinonahkaa Pumput Kengät Teräväkärkiset Nilkkurit Muoti Valkoinen Seksikäs Btrada Korkokengät 8qdfHxf