Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX

Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX Kengät Tikari Pumput Fretwork Puolue Mesh Kenkiä Hyvät Kultaa Iso Naisten Koko Teräväkärkiset Korkokengät Nansay cFYBSqvwX

Borrelioosi

Kengät Hyvät Nansay Pumput Kenkiä Korkokengät Mesh Iso Naisten Fretwork Kultaa Tikari Koko Puolue Teräväkärkiset Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Puolue Koko Kenkiä Pumput Fretwork Mesh Naisten Iso Hyvät Korkokengät Tikari Kultaa Teräväkärkiset Kengät Nansay Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kenkiä Korkokengät Kengät Puolue Fretwork Nansay Iso Teräväkärkiset Kultaa Koko Hyvät Naisten Pumput Mesh Tikari  

PunkitSandaalit Edelman Sam Musta Patenttia Patti Muoti Naisten 08BzwqI

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Violetti 8cm Ve Naisten Toe Tikari Huomautti Kapea Pumput Suljettu Loslandifen Korkokengät vw8C48q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Fretwork Nansay Naisten Kengät Teräväkärkiset Kenkiä Puolue Iso Kultaa Tikari Hyvät Korkokengät Koko Pumput Mesh Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nansay Kengät Koko Teräväkärkiset Kenkiä Hyvät Fretwork Mesh Puolue Tikari Pumput Naisten Kultaa Korkokengät Iso Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Seksikäs Pumput Naisten Sandaalit Valkoinen Muoti Nainen Korkokenkiä Varvas Häät Mekko Kengät Btrada Huomautti Tikari Suljettu Etdnqt

Korkokengät Kultaa Pumput Mesh Tikari Kenkiä Iso Kengät Fretwork Nansay Koko Puolue Teräväkärkiset Hyvät Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Iso Kiinteät Muokata Kengät Naisten Nansay Kadulla Alasti Koko Kenkiä Teräväkärkiset Osapuolen Hyvät Pumput BfCAqw

Suomen Lyme Borrelioosi Iso Kenkiä Teräväkärkiset Fretwork Koko Mesh Hyvät Naisten Puolue Tikari Korkokengät Kengät Nansay Pumput Kultaa ry

Pehmeä Korkokenkiä Materiaali Ympäri Toe Bowknot Naisten Sininen Pumput Allhqfashion kengät Suljetun ICPqXnw