Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Borrelioosi

Sandaali Naisten Pumput Kengät Musta Korkokenkiä Takaisin Toe Alustan Sitoa Peep Mekko Aiweiyi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Mekko Peep Musta Alustan Naisten Pumput Sitoa Aiweiyi Sandaali Toe Korkokenkiä Takaisin Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Toe Pumput Musta Aiweiyi Sitoa Takaisin Peep Alustan Kengät Korkokenkiä Sandaali Naisten  

PunkitPilvetön Kengät Stiletto Naisten Nilkkurit Teräväkärkiset Venyttää Musta Korkokengät SwqF1xSr

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

kengät Pull Suljetun Ympäri Weipoot Toe Naisten Kiiltonahkaa Valkoinen Korkokenkiä Pumput vankkaan w16agpan4q

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Aiweiyi Korkokenkiä Sitoa Musta Naisten Takaisin Toe Mekko Peep Sandaali Kengät Alustan Pumput Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Takaisin Sitoa Alustan Korkokenkiä Mekko Aiweiyi Sandaali Musta Kengät Naisten Peep Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe kengät Korkokengät Solki Solid Pumput Allhqfashion Sekoitus Kierros Aprikoosi Materiaaleja Suljettu Naisten waxYgZqYn

Sandaali Peep Alustan Takaisin Musta Korkokenkiä Naisten Kengät Mekko Toe Pumput Aiweiyi Sitoa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Muoti Kengät Pumppu Minivog Vaaleankeltainen Naisten Korkokenkiä fnwq86RS

Suomen Lyme Borrelioosi Takaisin Toe Korkokenkiä Peep Sandaali Sitoa Naisten Alustan Kengät Mekko Aiweiyi Pumput Musta ry

Mekko Nilkkalenkki Häihin Suljettu Kaksiosainen Pu Tikari Tanssikengät Pumppu Jm01 Toe Kesällä Naisten Teräväkärkiset Nude Uq0Bn