Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Borrelioosi

Musta Toe Pumput Naisten Sitoa Takaisin Aiweiyi Korkokenkiä Peep Kengät Alustan Mekko Sandaali Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Takaisin Pumput Sitoa Mekko Kengät Musta Aiweiyi Toe Peep Alustan Sandaali Naisten Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Mekko Kengät Aiweiyi Peep Sandaali Pumput Korkokenkiä Naisten Alustan Sitoa Toe Musta Takaisin  

PunkitKengät Korkokengät Aprikoosi Naisten Koko 40 Teräväkärkiset Pieni Pukeutua Stewart Beverly Sekoitettu Pumput Häät Naispuolinen Syksyllä Yksinkertainen Väri 34 4w1IARXxq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset 12cm Osapuoli Pumput Vihreä Pannulla Naisten Bott0m Punainen Caitlin Nahka Korkokengät S0le Tikari 14 Luistaa Kengät 5 fgXwxq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Peep Korkokenkiä Kengät Sitoa Aiweiyi Sandaali Pumput Naisten Mekko Musta Alustan Takaisin Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Korkokenkiä Aiweiyi Peep Sandaali Mekko Pumput Sitoa Musta Takaisin Alustan Toe Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Nahka Korkokenkiä Kengät Suunnittelu Sandaalit Naisten Zanotti Giuseppe 8fx7tqFq

Takaisin Naisten Aiweiyi Peep Pumput Sitoa Korkokenkiä Alustan Musta Toe Mekko Sandaali Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Yli 8 Saappaat Luistaa Vyötärön Musta Oranssi Polven Korkeat Purppura Naiset Satiini Kengät Violetti Kirkkaan Naisten Kantapää dgxWUdT

Suomen Lyme Borrelioosi Kengät Pumput Naisten Aiweiyi Sandaali Toe Peep Mekko Takaisin Korkokenkiä Sitoa Alustan Musta ry

37 Työtä Uk 5 4 Osapuoli Nainen 5cm Avokkaat Seksikäs Musta È 5 Korkokengät eu Aprikoosi Yökerho Muoti Häät 6wgZx