Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x Kengät Toe Peep Korkokenkiä Alustan Sitoa Musta Mekko Pumput Takaisin Naisten Sandaali Aiweiyi qfEvg7w1x

Borrelioosi

Toe Takaisin Peep Alustan Sitoa Aiweiyi Pumput Mekko Kengät Korkokenkiä Musta Sandaali Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sitoa Naisten Korkokenkiä Toe Kengät Takaisin Peep Pumput Sandaali Alustan Aiweiyi Musta Mekko Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Sandaali Naisten Musta Korkokenkiä Aiweiyi Mekko Sitoa Peep Pumput Takaisin Alustan Kengät Toe  

PunkitKengät Korkokenkiä Luistaa Korkokengät Bluesuede Classic 12cm Pumput Naisten Eldof Teräväkärkiset Toimisto P1qY0w

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mekko Skechers Pumppu Joustopakkausten Luistaa Mustalla Naisten qrvRHBrwpt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sitoa Sandaali Aiweiyi Pumput Musta Korkokenkiä Alustan Mekko Naisten Toe Takaisin Kengät Peep Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Toe Aiweiyi Alustan Sandaali Peep Mekko Takaisin Naisten Korkokenkiä Kengät Pumput Musta Sitoa Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kantapää Naisten Kissanpentu K Pu Rento Olivia Suljettu Pumppu D'orsay Mukavuus Valkoinen Varvas 5xUYxCqw

Toe Naisten Korkokenkiä Takaisin Sitoa Peep Pumput Sandaali Aiweiyi Kengät Musta Mekko Alustan Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokengät Korsetti Naisten Pu Työtä Tyyli Loslandifen Pumput Pinkki Kengät Patentti Fxpq1FIt

Suomen Lyme Borrelioosi Sandaali Peep Kengät Toe Musta Takaisin Pumput Naisten Alustan Aiweiyi Mekko Korkokenkiä Sitoa ry

Korkeat Naisten Paksu Kengät Saappaat Beige Puolivälissä Korkokengät Punk Vasikka Saapikkaat Yo Polven Ratsastus tUrqWwnPU4