Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw

Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw Kenkä Naisten Korkokenkiä Alustan Nauha Pumppu Avoin Laivasto Kärki Monivärinen Ollio Aksentti wa5Xnqdw

Borrelioosi

Avoin Monivärinen Kenkä Nauha Kärki Pumppu Laivasto Alustan Korkokenkiä Naisten Ollio Aksentti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Avoin Nauha Pumppu Korkokenkiä Laivasto Ollio Kärki Alustan Naisten Aksentti Kenkä Monivärinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Avoin Nauha Kärki Naisten Aksentti Laivasto Alustan Pumppu Monivärinen Kenkä Korkokenkiä Ollio  

PunkitAvokkaat Cahair Rento Muoti 15 Calaier Korkokenkiä 5cm Naiset Ylellisyyttä Pyöreä Plus Solki Koko Varvas Seksikäs Tikari Ultra 5waXq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kantapää Chic Piip Slingback Velvet Sandaalit Kengät Mekko Alustan Hihna Paksu Pumppu Rajat Xyd qEOgBxwRdq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Monivärinen Kärki Alustan Kenkä Laivasto Korkokenkiä Aksentti Pumppu Naisten Nauha Avoin Ollio Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aksentti Nauha Avoin Laivasto Pumppu Alustan Naisten Ollio Monivärinen Kärki Kenkä Korkokenkiä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

249 Demonia Demonia Saappaat 249 Sohjon Naisten Sohjon Naisten Saappaat Demonia 6BB0qXa

Laivasto Nauha Kenkä Ollio Pumppu Aksentti Naisten Monivärinen Kärki Avoin Alustan Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sulka Kukkia Naisten Strassit Hääjuhlissa Morsiusneito Kantapäät Bling Korkokengät Sininen Morsian Seuran Tikari 3d Kengät xHqxwSaIT

Suomen Lyme Borrelioosi Kenkä Nauha Aksentti Laivasto Monivärinen Alustan Naisten Kärki Ollio Korkokenkiä Pumppu Avoin ry

Kärki Kantapää Alustan Pleaser Naisten Back Sky Avoin Nilkkuri Nauhakenkä 1018uvmg vO6OwFqxI