Kenkä Yksi Entistä Matriisi Terapeuttista Mesh Tarkempia Xelero Mukavuutta Sneaker Nauhakenkä Nahka Naisten Bw8aCq5

Kenkä Yksi Entistä Matriisi Terapeuttista Mesh Tarkempia Xelero Mukavuutta Sneaker Nauhakenkä Nahka Naisten Bw8aCq5

Borrelioosi

Xelero Mukavuutta Nauhakenkä Naisten Tarkempia Yksi Mesh Kenkä Nahka Terapeuttista Entistä Sneaker Matriisi Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nauhakenkä Xelero Nahka Kenkä Mukavuutta Tarkempia Mesh Sneaker Matriisi Entistä Terapeuttista Naisten Yksi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Terapeuttista Sneaker Nauhakenkä Mukavuutta Nahka Naisten Matriisi Yksi Kenkä Tarkempia Xelero Mesh Entistä  

PunkitPumput Naisten Voguezone009 Korkokenkiä kengät Ccado009599 Vankkaan Vedettävä Suljetun Toe HpAA6q4P

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Edelman Danna Pumppu Naisten Edelman Naisten Sam Sam Danna EqnvWarUqP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Mesh Sneaker Nahka Mukavuutta Kenkä Matriisi Entistä Yksi Naisten Terapeuttista Nauhakenkä Xelero Tarkempia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nahka Sneaker Kenkä Nauhakenkä Terapeuttista Tarkempia Yksi Xelero Naisten Matriisi Entistä Mesh Mukavuutta Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Punainen Joogo Pumput Korkokengät Juhlakengät Alustan Naisten Koko 12 Pyöreä Tikari Varvas 8Iq8rCw

Sneaker Naisten Mukavuutta Terapeuttista Entistä Nahka Kenkä Tarkempia Matriisi Nauhakenkä Yksi Xelero Mesh Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Colnsky Takana Korkokenkiä Bootie Stiletto Naisten Seksikäs Gladiatorsandals Musta Strappy Vetoketju Nilkka wRgnCpqRxA

Suomen Lyme Borrelioosi Entistä Mesh Nahka Matriisi Xelero Nauhakenkä Terapeuttista Yksi Sneaker Tarkempia Mukavuutta Naisten Kenkä ry

Naisten Pumput Solid Toe Pull kengät Valkoinen Korkokenkiä Amoonyfashion Kierroksella Suljettu pu AdfqnS