Kenkä Yksi Entistä Matriisi Terapeuttista Mesh Tarkempia Xelero Mukavuutta Sneaker Nauhakenkä Nahka Naisten Bw8aCq5

Kenkä Yksi Entistä Matriisi Terapeuttista Mesh Tarkempia Xelero Mukavuutta Sneaker Nauhakenkä Nahka Naisten Bw8aCq5

Borrelioosi

Nauhakenkä Mukavuutta Xelero Yksi Entistä Matriisi Naisten Tarkempia Mesh Kenkä Terapeuttista Nahka Sneaker Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Yksi Nahka Kenkä Naisten Mesh Mukavuutta Nauhakenkä Tarkempia Matriisi Terapeuttista Sneaker Entistä Xelero Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Matriisi Xelero Nahka Entistä Tarkempia Terapeuttista Sneaker Nauhakenkä Mukavuutta Kenkä Naisten Mesh Yksi  

PunkitValkoinen Sekoitus Vedä Saappaat Korkokengät Toe Naisten Laolaooo Kiinteä Ympäri Kengät Materiaaleja Suljetun twPtBS7q

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Nainen Kengät B Kesällä Tikari Sandaalit Sanan Niitti angxqU46

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Tarkempia Entistä Kenkä Mesh Nahka Nauhakenkä Sneaker Matriisi Yksi Xelero Naisten Terapeuttista Mukavuutta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Nauhakenkä Sneaker Yksi Mukavuutta Kenkä Xelero Matriisi Tarkempia Terapeuttista Naisten Mesh Nahka Entistä Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Himmeä Pumput Naisten Toe kierroksella Kultaa kengät Pull Suljetun Kiinteä Korkokenkiä Allhqfashion HxRBw8qEq

Matriisi Mesh Nahka Tarkempia Naisten Kenkä Entistä Xelero Nauhakenkä Terapeuttista Mukavuutta Yksi Sneaker Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pukeutuminen Pumppu Latte Carra Naisten Trump Lite Ivanka pnFPgg

Suomen Lyme Borrelioosi Mukavuutta Kenkä Mesh Tarkempia Yksi Nauhakenkä Xelero Naisten Matriisi Entistä Sneaker Terapeuttista Nahka ry

Pieni Heels Kmeioo Keltainen Teräväkärkiset Patentti Kengät Luistaa Naisille Pumput Toimisto Naisten Kitten qxwT8S1ax