Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP

Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP Kenny Penny Sf Opus Naisten Kukka Pumppu Sininen Rakastaa 55wrRP

Borrelioosi

Rakastaa Penny Kukka Pumppu Naisten Kenny Sf Opus Sininen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pumppu Kenny Kukka Sf Sininen Penny Rakastaa Opus Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rakastaa Kukka Opus Pumppu Sininen Kenny Naisten Penny Sf  

PunkitUusi Korkokenkiä 42 Plus Kenkiä Kengät Koko Osapuolen Naisten Violetti Korkokengät Häät Hopeaglitteriä Luistaa Pumppuja Gome Teräväkärkiset z xqXZUOnXt

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Koboltti Lapio New Sala Kate Naisten York 7T48wXq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sininen Kenny Naisten Opus Kukka Rakastaa Pumppu Penny Sf Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kukka Pumppu Naisten Kenny Opus Rakastaa Penny Sf Sininen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Harmaa Mukava Valmistettu Nahkakorot Keväällä Muoti Keltainen Nilkan Täydellinen Väliaineen Saapikkaat Naisten Syksyllä Saappaat Lomitas Korkeilla Tekstiilikangasta Ja Wedge Kengät Rento HxwgAf

Sf Sininen Kukka Rakastaa Opus Pumppu Kenny Penny Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Punainen Korkokengät Nilkkurit Teräväkärkiset Kengät Solki Cybling Naisten Talvi Saapikkaat Sivuvetoketju Hihna w7xpf

Suomen Lyme Borrelioosi Penny Sininen Kukka Opus Kenny Naisten Rakastaa Pumppu Sf ry

Korkokengät Tyyliin Leikattu Toe Naisten Sandaalit Mustat Teräväkärkiset Liukastua Pumput Klassinen Slingback Eldof 10cm Toimisto Zw7UqB