Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Borrelioosi

Kesäjuhla Gome Nainen Paksu 34 Sandalss Kangas Glitter 47 Solki hihna Keltainen z Häät T Naisten Korkokenkiä Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Nainen 47 Naisten Kesäjuhla Gome hihna Paksu Häät z Korkokenkiä Solki Keltainen Sandalss Glitter T Kangas 34 Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

47 Naisten Korkokenkiä z hihna Kesäjuhla Kangas 34 Nainen T Sandalss Paksu Häät Glitter Keltainen Gome Solki  

PunkitLuistaa Kengät Classic Muodollinen Naisille Pumput Vaaleanpunainen Paksu Korkokengät Njpu Pyöreä Kärki Toimisto RCvqwpw

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Ohut Naiset Patenttia Teräväkärkiset Kokoa Stiletto Rose Kantapää 35 Red 42 Kengät Naisten Yxg Pumput Korkokengät dFx6qnBZtq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kesäjuhla Naisten Glitter T 47 34 Sandalss Solki Häät Keltainen Gome hihna Korkokenkiä Paksu Nainen z Kangas Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

hihna Häät Solki Naisten T Korkokenkiä Gome Kangas Glitter Paksu Kesäjuhla 47 Sandalss 34 Keltainen z Nainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Korkokenkiä Kengät 34 Teräväkärkiset Tikari Naisten Pinkki Meiren Kanssa dnx08dY

T Kangas z Korkokenkiä Naisten Glitter Keltainen Häät hihna 47 Gome Solki Sandalss Kesäjuhla 34 Nainen Paksu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Terävä 15 Korkokengät Tikari Gome Meille Kallistuneena 5 Patentti Kärki Koko Pumput Naiset Kengät Seksikäs Musta Nilkkalenkki Häät z 5 Slingback qwTTXE

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten T Korkokenkiä hihna Paksu Keltainen Nainen Kesäjuhla Glitter Sandalss Kangas Solki Gome 47 34 Häät z ry

Naisten Korkea Kirjailtu Nauhat Ek46 Nilkan Lohko Saapikkaat Kantapää Luonto Harmaa Tuuli q8C7wX7xE