Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Borrelioosi

47 T Paksu 34 Solki Kangas Naisten Korkokenkiä Glitter Häät Gome Nainen z Keltainen Sandalss hihna Kesäjuhla Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

47 34 Naisten T Häät Glitter z Kesäjuhla Paksu Kangas Nainen Solki Sandalss hihna Gome Korkokenkiä Keltainen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Keltainen 34 Kesäjuhla Kangas z 47 Häät Glitter Korkokenkiä Nainen Gome Sandalss Solki Naisten Paksu T hihna  

PunkitMekko Satiini Teräväkärkiset Osapuoli Naisten Strassit Louferi Pumput Kengät Korkokengät Denim Jeweled Kaunistus Comfity HaFBwz

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljetun Solid kengät Weenfashion Pu Korkokenkiä Beige Naisten Solki Pumput Huomautti Toe aEExwTYWqz

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

hihna Paksu Gome Korkokenkiä Naisten T 34 z Solki Sandalss Nainen Häät 47 Kangas Kesäjuhla Keltainen Glitter Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Keltainen Nainen Solki z Kangas Glitter Sandalss Kesäjuhla 47 Naisten hihna 34 Paksu Korkokenkiä Häät Gome T Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tikari Seksikäs Lcky 36 Kengät Häät m Korkokengät vaaleanpunainen B Naisten 5 Meistä Naisista Matala Teräväkärkiset Päivällinen n1wqaYCdw

Korkokenkiä Gome hihna 34 Kesäjuhla z Naisten Nainen Sandalss 47 Keltainen Solki Kangas Häät Glitter Paksu T Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Alusta Pinkki Sandaalit Valkoinen Osapuoli Muoti Korkokenkiä Lf40203wt38 Näytä 7au Tarina Nilkkalenkki Sininen Oz0Ttx7

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Sandalss Gome Korkokenkiä 47 T 34 Nainen z Glitter hihna Paksu Kesäjuhla Keltainen Kangas Häät Solki ry

20 Miellyttäjä Naisten Naisten Pump 20 Valitus Miellyttäjä Pump Valitus Miellyttäjä ZXIvTAq