Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0 Kesäjuhla 47 T Korkokenkiä z Sandalss Naisten Solki hihna Paksu Kangas Glitter Gome 34 Häät Nainen Keltainen gIq6vxBw0

Borrelioosi

Gome Nainen T z Paksu Naisten Solki Kesäjuhla 34 47 Sandalss Glitter hihna Keltainen Kangas Korkokenkiä Häät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Sandalss 47 z Solki Häät Naisten 34 hihna Nainen Keltainen Korkokenkiä Glitter Paksu Gome Kangas Kesäjuhla T Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Glitter Paksu hihna Kangas Korkokenkiä Kesäjuhla Sandalss Gome 34 Keltainen z T Häät 47 Solki Naisten Nainen  

PunkitKoko Iso Puolue Kiinteät Mokka Teräväkärkiset Korkokengät Kengät Sininen Naisten Hyvät Kenkiä Pumput Nansay EtUFqO

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Slingback Eldof Nastoitettu Naisten Sandaalit Niitti Juhlakengät Valkoinen Kengät Korkokengät 10cm valkoinen Teräväkärkiset U5UFxwBX

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

hihna Korkokenkiä Solki Glitter Paksu Keltainen Kangas Naisten 47 Nainen 34 Häät Kesäjuhla z T Gome Sandalss Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

47 Nainen Häät hihna Glitter Keltainen Gome Kangas Solki z Sandalss Korkokenkiä T 34 Kesäjuhla Paksu Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Teräväkärkiset Kengät Lcky B Korkokenkiä Seksikäs Sandaalit mustat Meistä Tikari 35 Naisten Klassinen Kesällä Naisista 4 Pukeutuminen m OnxY4XqIYw

47 Kesäjuhla hihna Keltainen Kangas z Häät 34 Glitter Sandalss Solki Paksu Naisten Nainen T Gome Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisista Teräväkärkiset Lcky Kengät Seksikäs Meistä m Morsiamen vaaleanpunainen 37 Korkokengät Lävistetty Sinkkuja B Bowknot 6 XawraI6

Suomen Lyme Borrelioosi 34 Korkokenkiä hihna Naisten Kesäjuhla Solki z Nainen 47 T Kangas Keltainen Gome Sandalss Glitter Häät Paksu ry

Korkokenkiä Voguezone009 Pull Teräväkärkiset Vankka pumppuihin Ccadp010743 Naisten Kengät kengät Paljetteja q4Pn6xFw1P