Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE

Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE

Borrelioosi

Korkeat Polvi Keula Naisten Harmaa Saappaat Alhainen Melady Sitoa Tyylikäs Selin Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Keula Saappaat Selin Alhainen Sitoa Harmaa Polvi Korkeat Melady Naisten Tyylikäs Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkeat Melady Keula Polvi Sitoa Selin Saappaat Naisten Alhainen Tyylikäs Harmaa  

Punkit9 Aurinkoinen Korkokengät Naisten Kengät Suuhun Puhtaat Nimittämistä Värit Osapuolen Sunny Kodikas Matala OdYw1xq5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumppu Kärki Carolyn Nina Naisten Avoin w7qx66CUA

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten Saappaat Sitoa Melady Harmaa Selin Alhainen Tyylikäs Polvi Korkeat Keula Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Selin Sitoa Korkeat Tyylikäs Saappaat Naisten Harmaa Melady Polvi Keula Alhainen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Tikari 8cm Sandaalit Korkokengät Tekojalokivi Prom Ruskea 38 Naisten Solki Naiset Nilkkalenkki Toe Peep Näyttää Kesän Metalli Kengät 5EnWqZz

Saappaat Naisten Selin Melady Keula Harmaa Tyylikäs Sitoa Korkeat Alhainen Polvi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sandaalit Seksikäs Häät Juhlakengät Pumput Vetoketjun Strappy Korkokengät Shoelin Avoin Hyvät nwO0vxIpq6

Suomen Lyme Borrelioosi Polvi Saappaat Korkeat Keula Harmaa Tyylikäs Alhainen Melady Sitoa Selin Naisten ry

Boot Sarto Franco Naisten Lizbeth Reikää Levyistä 7XqwBxPdq