Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE

Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE Keula Korkeat Saappaat Melady Harmaa Polvi Tyylikäs Sitoa Alhainen Naisten Selin a4xwqfE

Borrelioosi

Keula Naisten Selin Harmaa Polvi Korkeat Sitoa Tyylikäs Saappaat Melady Alhainen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Polvi Tyylikäs Keula Melady Naisten Harmaa Selin Sitoa Saappaat Alhainen Korkeat Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkeat Keula Melady Polvi Sitoa Tyylikäs Selin Harmaa Saappaat Alhainen Naisten  

PunkitKorkokengät Ammattilainen Huomautti Alustan Musta Hieno Matala Kengät Suu Vedenpitävä YOnwFqpR

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vetoketjulla Saapikkaat Korkokenkiä Naisten Musta Maypie Teräväkärkiset Muoti Nilkan Korkokengät Kengät Saappaat Yfz0wUx

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Sitoa Selin Melady Harmaa Keula Polvi Naisten Alhainen Tyylikäs Korkeat Saappaat Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alhainen Korkeat Melady Keula Naisten Sitoa Selin Saappaat Polvi Harmaa Tyylikäs Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Stiletto Korkokenkiä Toe Bootie Nilkka Cambridge Mekko Naisten Strappy Valitse Oliivi Solki Suljettu nxqBwSHq

Polvi Alhainen Melady Naisten Korkeat Tyylikäs Selin Saappaat Sitoa Keula Harmaa Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Toe Gladiaattori Piikkikorko Pumppu Sitoa Breckelles Häkin Tan Sandaali Naisten Peep Leikattu EnqwIg

Suomen Lyme Borrelioosi Polvi Tyylikäs Saappaat Sitoa Harmaa Melady Naisten Alhainen Keula Korkeat Selin ry

Mokka Teräväkärkiset Yhdeksän Korkea Nineseven Seitsemän Piikkikorko Musta Pumput Naisten Nahka Kengät RwSqEXS