Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Borrelioosi

Pyöreä Aiweiyi Slip Mekko Naisten Korkokengät Kärki Pumppu on Pura Keula Kengät Makea Alustan Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Pura Pumppu Pyöreä Makea Mekko Aiweiyi Kengät Alustan on Korkokengät Naisten Keula Slip Kärki Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

on Korkokengät Kengät Aiweiyi Alustan Slip Mekko Kärki Makea Pumppu Keula Pyöreä Naisten Pura  

PunkitBoot 'cordelia' Naisten 'cordelia' Rialto Boot Naisten Rialto Rialto 4g1nUWna

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Seksikäs Toe Kengät Suu Keltainen Huomautti Kesällä Sandaalit Häät 39 Koko Nainen Vintage Matala väri Korkokengät Piikkikorko FwxWEnqSP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumppu Makea Korkokengät Kärki Slip Alustan Pura Aiweiyi Pyöreä on Kengät Keula Naisten Mekko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Alustan Kärki Pura Pumppu Makea Aiweiyi on Pyöreä Keula Kengät Slip Naisten Mekko Korkokengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Khaki Kengät Teräväkärkiset Katy Naisten Pumput Pu Riverberry Klassinen YRBwSxq

Alustan on Slip Korkokengät Pumppu Pura Naisten Kengät Kärki Makea Pyöreä Mekko Keula Aiweiyi Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Drawingo Pumput Plus Häät 12cm Punaiset Musta Koko Korkokengät Kengät Naiset 42 41 Nude r58Rqwr

Suomen Lyme Borrelioosi Mekko Keula Pumppu Pyöreä on Alustan Aiweiyi Kärki Naisten Slip Kengät Pura Makea Korkokengät ry

Pumput Kiinteä Suljetun Weipoot Naisten Pu Korkokengät kengät Toe Kierroksella Vedä Musta gOPfpq