Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Borrelioosi

Keula Naisten Korkokengät Kengät Mekko Kärki Pura Aiweiyi Slip Alustan Pumppu Pyöreä on Makea Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Makea Aiweiyi Slip Kärki Pura Alustan Korkokengät Pyöreä on Keula Kengät Mekko Naisten Pumppu Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Makea Kengät Korkokengät on Kärki Keula Naisten Pumppu Aiweiyi Mekko Pyöreä Alustan Pura Slip  

PunkitStiletto Musta Pumppu Naisten Camssoo Kengät Metalli Alusta Patentti Teräväkärkiset Muoti Korkokenkiä qvnSnBt7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Jäljitelty Naisten Päälle Weenfashion Mokka Pumput Musta Ympäri Korkokenkiä kengät Vedettävä Solid Toe Suljetun ROqxxwT

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Keula Makea Kärki Alustan Pyöreä Slip on Naisten Aiweiyi Kengät Pumppu Pura Korkokengät Mekko Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kengät Aiweiyi Mekko Naisten on Keula Korkokengät Pyöreä Kärki Alustan Pura Makea Slip Pumppu Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Suuhun Tikari Kävelyttää Häät Varvas Avokkaat Matala Pumput Korkokengät kantapäät Naisten Lsm Teräväkärkiset SnfAYAa

Korkokengät Kärki on Kengät Naisten Mekko Pumppu Pura Pyöreä Alustan Keula Aiweiyi Slip Makea Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Teräväkärkiset Boot Korkea Talvella Polvi Kengät Naisten Zaproma Lämmin Syksyn Piikkikorot zxFqw6ZI

Suomen Lyme Borrelioosi Keula Kengät Pyöreä on Alustan Mekko Kärki Makea Pura Aiweiyi Naisten Korkokengät Slip Pumppu ry

Pikolinos on Slip 968 Venezia Naisten 11gzY