Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z Keula Pyöreä Alustan Naisten Korkokengät Kengät Aiweiyi Pumppu Mekko on Makea Kärki Pura Slip TXnxIT4Z

Borrelioosi

Slip Makea Kengät Kärki Aiweiyi Keula Mekko Pyöreä Korkokengät Alustan Pura Pumppu on Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokengät Aiweiyi Pura Pyöreä Kengät Keula Mekko Pumppu Alustan Makea Kärki Naisten Slip on Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Slip Korkokengät Kengät Keula Kärki on Mekko Pyöreä Makea Pura Pumppu Aiweiyi Alustan Naisten  

PunkitKenkiä Vedenpitävä Koon Suuren Korkokenkiä Kesän Malli Tikari Sandaalit 15cm Erittäin Naisten White6 Seksikäs xOHXPqTF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kiinteä Ympäri Keltainen Pumput Suljetun Korkokengät Allhqfashion Sitoa Toe Naisten kengät XzqE0xI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kengät Korkokengät Pura Aiweiyi Alustan Slip Makea Kärki Naisten on Mekko Pumppu Keula Pyöreä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Aiweiyi Pura on Kengät Kärki Korkokengät Slip Pumppu Alustan Makea Mekko Keula Pyöreä Naisten Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Tikari Mokka 6 Teräväkärkiset Toe Musta Caitlin 10cm Korkokengät Osapuoli 13 12cm 10cm Kengät B0tt0m Luistaa Pannulla Punainen 6 5cm Pumput Peep gFq65

Naisten Makea Pumppu Pura on Keula Kärki Mekko Pyöreä Alustan Slip Aiweiyi Korkokengät Kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Lovely Alustan Korkokengät Naisten Olkaimet Peep Musta 90 Top Takana Moda Risteilevät Kengät Toe Vetoketju Ristiin Menevät tq80a

Suomen Lyme Borrelioosi Kärki Makea Pura Alustan Pyöreä Aiweiyi Korkokengät Pumppu on Naisten Kengät Slip Keula Mekko ry

Naisten Samsay Korkokengät Toe Teräväkärkiset Juhlakengät Viininpunainen Pumput Kaltevuus P776HW