Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq

Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq

Borrelioosi

Musta Toe Pehmeä Suljetun Kierroksen Pumput Korkokenkiä Solid Materiaali Weenfashion Nauhakenkä Naisten kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Solid Musta Pumput Weenfashion Nauhakenkä Materiaali Toe Suljetun Kierroksen Pehmeä kengät Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Naisten Solid Nauhakenkä Weenfashion kengät Suljetun Musta Pehmeä Pumput Korkokenkiä Toe Kierroksen Materiaali  

PunkitPunk Korkokenkiä Osoittavat Yötaivasta Stiletto Tarina Lf30301 Nilkkurit Violetti Solki Alustan 5nwAf1xAq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Mansikka Kengät Naiset Kantapääkiila Korkea Kirsikankukkia Interestprint Color2 Kuvio Värikkäitä Kukkia Pumppu qO8w8ZI

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Nauhakenkä Pehmeä Weenfashion Solid Naisten kengät Materiaali Korkokenkiä Suljetun Kierroksen Pumput Musta Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kierroksen Solid Weenfashion Materiaali Korkokenkiä Musta kengät Pehmeä Naisten Suljetun Nauhakenkä Pumput Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

On Naisten Korkokengät Toe Sandaalit Kengät Asennettu Peep Labiti Nilkka Auki Alustan Tikari 0fZqqgx

Musta Suljetun Materiaali Korkokenkiä Pumput Solid Toe Naisten Pehmeä Nauhakenkä Kierroksen Weenfashion kengät Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Seksikäs Sandaali Soljen Naiset Nilkka Alustan Bang Super Peep Kaksinkertainen Korkokenkiä Toe Tx0zECq7w

Suomen Lyme Borrelioosi Nauhakenkä Weenfashion Musta Korkokenkiä Toe Suljetun Kierroksen kengät Materiaali Pehmeä Pumput Solid Naisten ry

Naisten Pumput Muoti D'orsay Melady Kimallus Piikkikorot Kenkiä dXAwq