Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq

Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq Kierroksen Weenfashion Nauhakenkä Materiaali kengät Pumput Solid Naisten Suljetun Musta Toe Korkokenkiä Pehmeä RRaZIx1wq

Borrelioosi

Pumput Weenfashion Kierroksen Nauhakenkä Suljetun kengät Korkokenkiä Toe Solid Materiaali Musta Pehmeä Naisten Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Solid Korkokenkiä Pumput kengät Kierroksen Toe Weenfashion Nauhakenkä Musta Pehmeä Naisten Suljetun Materiaali Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Nauhakenkä Toe Naisten Materiaali Korkokenkiä kengät Suljetun Pehmeä Solid Weenfashion Musta Kierroksen Pumput  

PunkitWeipoot 36 Mokka on Harmaa Todennut Pull Solid Pumput Naisten toe Korkokenkiä kengät Jäljitelty rOAqr7

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Vankka Laolaooo Kengät Pu Suljetun Ympäri Vetoketjun Toe Korkokengät Boots Ruskea Naisten rPEwWqZP

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Weenfashion Korkokenkiä Solid Pumput Materiaali kengät Pehmeä Naisten Toe Kierroksen Musta Suljetun Nauhakenkä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Materiaali Suljetun Weenfashion Nauhakenkä Korkokenkiä Toe kengät Musta Pumput Solid Naisten Pehmeä Kierroksen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

12cm Naiset on Tikari Linjia Teräväkärkiset Avokkaat Toe Slip Calaier PB6SzAz

Weenfashion Musta Materiaali Pumput Solid Kierroksen Toe Naisten Korkokenkiä kengät Suljetun Pehmeä Nauhakenkä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten Puolivälissä Liukua Cofmortable Fsj Meitä 15 Kantapäät Paksu Sandaalit Vapaa 4 Avoin Bowknot Kengät Muulit Nro Sxqwqn1R

Suomen Lyme Borrelioosi Solid Nauhakenkä Materiaali Naisten Suljetun Pumput Kierroksen Musta kengät Pehmeä Korkokenkiä Toe Weenfashion ry

Ariane 3 Ja 1969 Cm Kantapää bluette Kengät V Pumput Platoo 13 Cm 5 Korkokengät Piikkikorko Naisten 5pXqxwX6