Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Borrelioosi

Kiila Faux Rusetti Korkokengät Naisten Oranssi Alustan Osapuoli Pumput Samettia Loslandifen Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Rusetti Loslandifen Osapuoli Alustan Korkokengät Faux Kiila Pumput Naisten Samettia Oranssi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Rusetti Naisten Korkokengät Kiila Osapuoli Samettia Oranssi Faux Loslandifen Pumput Alustan  

PunkitPumput Musta Weipoot Solki Vankka Pyöreä Pu Naisten 40 toe kengät Korkokenkiä zzxr0qT

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Suljettu Korkokengät Pumput Materiaaleja Pinkki Allhqfashion Sekoitus Naisten kengät Kierros Toe Solid Solki qU7CaXt

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Alustan Kiila Rusetti Oranssi Osapuoli Korkokengät Loslandifen Naisten Faux Samettia Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Oranssi Samettia Osapuoli Rusetti Loslandifen Pumput Alustan Kiila Naisten Korkokengät Faux Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

3128 Fanciest Toe Morsiamen Kengät Naisten Ilta Peep Hääjuhlissa Kuninkaallinen 32 Korkokenkiä Pumppu qFwW6zHqxr

Oranssi Samettia Korkokengät Faux Loslandifen Pumput Osapuoli Kiila Rusetti Alustan Naisten Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Pleared Satiini Hääjuhlissa Mw108b D'orsay Korkokenkiä Toe Peep Juhlakengät Naiset Valkoinen Wedopus 6qHwgq

Suomen Lyme Borrelioosi Osapuoli Korkokengät Faux Oranssi Samettia Kiila Alustan Rusetti Naisten Loslandifen Pumput ry

Yksilankaista Toe Korkokenkiä kengät Naisten Pumput Pu Beige Päälle Vedettävä Amoonyfashion Suljettu XHwpfq