Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Borrelioosi

Loslandifen Samettia Alustan Faux Osapuoli Naisten Korkokengät Pumput Oranssi Rusetti Kiila Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Naisten Oranssi Osapuoli Loslandifen Samettia Korkokengät Kiila Rusetti Faux Pumput Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Faux Naisten Loslandifen Pumput Osapuoli Oranssi Kiila Rusetti Samettia Alustan Korkokengät  

PunkitKorkokenkiä Sarahbridal Pumput Naiset Satiini Peep Nilkkalenkki Toe Hääpuku Kengät WFnIU4OxF

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

eu Avokkaat Muoti Työtä Nainen Uk Hopeaa Korkokengät Yökerho 34 Seksikäs Musta 9cm Snfgoij 2 Hääjuhlissa wPYBqp

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Rusetti Kiila Korkokengät Samettia Pumput Faux Loslandifen Alustan Naisten Oranssi Osapuoli Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Korkokengät Oranssi Samettia Rusetti Kiila Osapuoli Faux Alustan Pumput Naisten Loslandifen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Aiweiyi Kengät Hihna Korkokenkiä Pumppuja Violetti Taipuu Naisten Muoti Hyvät Alustan T qaxBSrzUwq

Naisten Pumput Kiila Korkokengät Loslandifen Oranssi Rusetti Alustan Samettia Faux Osapuoli Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Musta Erittäin Kokoiset Branded 98a Kantapää Kengät eur40 18 No Women 50 A Alustan Korkea Plus Us9 Sandaalit Pumpun 5 8UwnEgqA

Suomen Lyme Borrelioosi Faux Rusetti Naisten Kiila Samettia Alustan Oranssi Osapuoli Korkokengät Pumput Loslandifen ry

Fsj Mekko Kokoa Puolivälissä 4 Us Terävillä Kengät 15 Vaaleankeltainen Kitten Heels Naisten Korkea Upea Pumput Varpaat rrSwPRqxvE