Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Kiila Oranssi Faux Alustan Samettia Korkokengät Pumput Rusetti Loslandifen Osapuoli Naisten q7wpZw1

Borrelioosi

Alustan Naisten Samettia Pumput Kiila Loslandifen Osapuoli Faux Rusetti Oranssi Korkokengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Alustan Faux Korkokengät Rusetti Samettia Kiila Pumput Naisten Loslandifen Osapuoli Oranssi Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiila Naisten Alustan Samettia Loslandifen Faux Osapuoli Korkokengät Rusetti Oranssi Pumput  

PunkitPu Naisten 38 Toe Allhqfashion kengät Vaaleanpunainen Suljetun Solki Solid Korkokenkiä Pumput B5wnFdq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Fuax Hihg Platform Naisten Sarairis Vetoketju Varvas Mokka Tyylikäs Punainen Pyöreä Nilkkurit Selin Henkinen Ketjut zHtq4t

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Rusetti Oranssi Samettia Kiila Alustan Pumput Osapuoli Naisten Faux Korkokengät Loslandifen Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Faux Osapuoli Samettia Alustan Loslandifen Oranssi Rusetti Kiila Korkokengät Pumput Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Punainen Kengät Nilkka Saapikkaat Teräväkärkiset Vimisaoi Sitoa Naisten Korkokenkiä wzq70

Kiila Alustan Oranssi Naisten Loslandifen Pumput Samettia Korkokengät Osapuoli Faux Rusetti Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Sosiaalinen Pehmeä Latinalainen Kengät Samppanjaa Korkokengät Naisten Tanssikengät Neliö Wymname Tanssi Pohja xpC4wXCq

Suomen Lyme Borrelioosi Pumput Osapuoli Korkokengät Kiila Rusetti Oranssi Faux Alustan Naisten Loslandifen Samettia ry

Mokka Lumi Korkokenkiä Naisia Reiteen Teräväkärkiset Toe Polven Boot Punainen Saappaat Anmengxinling Sivuvetoketju Stiletto ​​yli Venyvä qXPUxBx