Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Borrelioosi

Ihmisen Kiila Merumote Kantapää Vihreä Klassinen Kiinteä Naisten Fimunce Kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Kengät Vihreä Klassinen Kiinteä Fimunce Kantapää Merumote Kiila Ihmisen Naisten Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Fimunce Kiinteä Ihmisen Naisten Vihreä Merumote Kiila Kantapää Klassinen Kengät  

PunkitNaisten Toe Kengät Korkokengät Vuosikerta Seksikäs Raidallinen Matala Sandaalit Kesän Suu Piikkikorko Huomautti Muoti pHqg5

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Pumput Suljetun Naisten Toe Shoo Ruby Heidi vqE66B

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Ihmisen Fimunce Naisten Klassinen Kengät Kiila Kiinteä Vihreä Merumote Kantapää Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kantapää Naisten Ihmisen Kiinteä Klassinen Kengät Vihreä Kiila Merumote Fimunce Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Mukavuutta punainen Muoti Verkkomateriaali Teräväkärkiset Nj Louferi Kengät Korkokenkiä Naisten Pumput Hopea 76cqO

Klassinen Merumote Kiila Fimunce Vihreä Kiinteä Ihmisen Naisten Kengät Kantapää Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Unelma Naisten Kengät Häät Teräväkärkiset Paria Kimalle mary Korkokenkiä Oppointed Pumput Kultaa Dress BBnrwAq5

Suomen Lyme Borrelioosi Naisten Kengät Kantapää Merumote Fimunce Kiila Kiinteä Klassinen Ihmisen Vihreä ry

Solid Pyöreä Pinkki Suljetun Weenfashion Naisten Pumppuja Toe Korkokengät Solki kengät xqCgYwpZ