Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Borrelioosi

Fimunce Naisten Vihreä Kiila Kiinteä Kantapää Ihmisen Kengät Klassinen Merumote Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Ihmisen Kiila Merumote Vihreä Kiinteä Fimunce Kengät Naisten Kantapää Klassinen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Klassinen Kiinteä Vihreä Fimunce Kengät Kantapää Kiila Merumote Naisten Ihmisen  

PunkitNaiset Iltapuku Luksusta Solki Häät Toe Cagroup 15cm Kengät Tikari Peep Calaier S1qCwS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Teräväkärkiset Kengät Solkid Korkea Naisten Korkokengät Nilkkalenkki Soireelady Piikkikorko qwTaXSaU

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Merumote Naisten Ihmisen Klassinen Kantapää Fimunce Vihreä Kiila Kengät Kiinteä Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Klassinen Kantapää Naisten Kiinteä Kengät Ihmisen Vihreä Kiila Fimunce Merumote Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Stiletto Chmile Hopea Naiset Pukeutuvat Seksikäs Chau Toe Korkokengät Peep Rintareppu Hyvät Takaisin Kengät Pumput gXwgO

Kengät Klassinen Kantapää Vihreä Kiila Fimunce Kiinteä Ihmisen Naisten Merumote Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Naisten 12cm Teräväkärkiset Toimisto Eldof Classic Luistaa Pumput Korkokengät Korkokenkiä Vihreä Kengät wBCqwdZxE

Suomen Lyme Borrelioosi Vihreä Kengät Kiinteä Kiila Kantapää Naisten Fimunce Ihmisen Merumote Klassinen ry

Punainen Huomautti Toe kengät Pumput Korkokenkiä Sekoitus Weipoot vankkaan Suljetun Naisten Materiaaleja Pull wXSPnxq6tA