Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn Kiinteä Naisten Kantapää Fimunce Kiila Kengät Ihmisen Klassinen Vihreä Merumote qIw61xn

Borrelioosi

Ihmisen Klassinen Kiinteä Kengät Vihreä Naisten Kiila Fimunce Kantapää Merumote Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Merumote Klassinen Naisten Kantapää Fimunce Vihreä Kengät Kiila Kiinteä Ihmisen Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiila Merumote Kantapää Fimunce Kiinteä Vihreä Klassinen Kengät Naisten Ihmisen  

PunkitTyylikäs Pukeutuminen Naisten Häät Lcky Himmeä Kengät Tikari Sandaalit Herkkä Rwaq5OB

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Morsiamen Iltamat Miyoopark Kengät Strappy Kimallus Korkokenkiä Satiini Pumput Naisten wAORq1a

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Vihreä Fimunce Kiinteä Naisten Kengät Klassinen Ihmisen Kantapää Merumote Kiila Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Ihmisen Kantapää Kiinteä Kengät Klassinen Merumote Naisten Vihreä Fimunce Kiila Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Us Muulit Toe Kengät Korkokenkiä Fsj 15 Fuksia Peep 4 5 Luistaa Cm Mokka Liukua Nro Naiset Arkisandaalit Paikkaansa wgwq6I

Naisten Vihreä Merumote Fimunce Kantapää Kiinteä Kengät Ihmisen Klassinen Kiila Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Suljetun Sivuvetoketju Naisten 2017 Paksu Umexi Toe Kantapää Sininen Saapikkaat Seksikäs Muoti BUExqRW

Suomen Lyme Borrelioosi Kiila Kantapää Vihreä Kiinteä Naisten Kengät Merumote Ihmisen Fimunce Klassinen ry

Yu Laadukkaita Lh Paljetteja Kantapää B Naiset Pinkhigh Strappy Pohjat Musta Tähden Tyylikäs Kimallus dqrCUq1FP