Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Borrelioosi

pu Korkokenkiä Pumput Toe Kiinteä Suljettu Huomautti Naisten kengät Pull Valkoinen Weipoot Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Korkokenkiä kengät Suljettu Pumput Pull Valkoinen Toe Weipoot Naisten pu Huomautti Kiinteä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Naisten Toe kengät Weipoot Valkoinen pu Pumput Huomautti Kiinteä Suljettu Pull  

PunkitPumppu Naisten 308 Naisten Miellyttäjä 308 Sky Miellyttäjä Sky Pumppu R7wx8Xq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kärki Avoin Puolivälissä Kengät Tossut Naisten Kantapää Sandaalit Korkeakorkoiset Timantti Kesän Kristalli Muoti a1vvdwzq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe kengät Naisten Huomautti Pull Kiinteä Valkoinen Korkokenkiä pu Suljettu Pumput Weipoot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull Pumput pu Korkokenkiä Huomautti kengät Suljettu Valkoinen Kiinteä Weipoot Naisten Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Valkoinen Piikkikorko Kaloosh Varvas Sivuvetoketju Pumput Huomautti Alustan Naisten Seksikäs Nilkkurit qPqxv1z

Korkokenkiä kengät Suljettu Toe Pumput Weipoot Pull Valkoinen pu Huomautti Naisten Kiinteä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Klassisia Naisten Musta Kierros Korkokengät a Platform Pohjantikka Quality 1AB56wxqn

Suomen Lyme Borrelioosi Suljettu Toe Pull Kiinteä pu Naisten Weipoot Valkoinen kengät Korkokenkiä Huomautti Pumput ry

Kengät Jacky Sandaalit Neliön Suljettu Luyi Keltainen Naisten Pumput Korkokenkiä Pinkki Toe Puu Yhtiö 1OH1rqPw