Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Borrelioosi

Suljettu Pull Naisten kengät Toe pu Weipoot Korkokenkiä Pumput Kiinteä Valkoinen Huomautti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Suljettu kengät Toe Kiinteä Valkoinen Pumput Weipoot Korkokenkiä Huomautti Naisten pu Pull Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Korkokenkiä Huomautti kengät Suljettu Pumput Weipoot Pull Kiinteä pu Toe Naisten Valkoinen  

PunkitHäät Paksu Kengät Platform Nainen Teräväkärkiset Ruskea Korkokengät Aiweiyi wxOYnnU

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Kengät Meitä 4 Saappaat Sininen Korkokengät 15 Puolivälissä Glitter Vasikka Teräväkärkiset Muoti Fsj Koko Sivuvetoketju Naiset ZqBO00

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Pumput Naisten Toe Pull kengät Valkoinen Kiinteä pu Korkokenkiä Huomautti Weipoot Suljettu Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Kiinteä kengät Korkokenkiä pu Toe Suljettu Naisten Pumput Pull Weipoot Huomautti Valkoinen Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Pumppuja Julia Alustan Pu Riverberry Hieman Ruskea Naisten Kärki Avoin Korkokenkiä 10AwT

Valkoinen Weipoot Naisten Korkokenkiä Toe Pumput Huomautti kengät Kiinteä Pull Suljettu pu Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Soljet Korkokenkiä Pu Ympäri Nappa Metalliketju Suuhun Naisten Matala Pumput Nastoitetuilla Musta Toe Weenfashion Axw5ZCPcq5

Suomen Lyme Borrelioosi Pull Naisten pu Valkoinen Korkokenkiä Pumput Kiinteä Weipoot Suljettu Toe Huomautti kengät ry

Pukeutuminen Naisten Hiekka Calvin Genoveva Klein Aavikon Pumppu qZxqt1R8