Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd Kiinteä Naisten kengät Korkokenkiä Toe Weipoot Suljettu pu Valkoinen Pull Huomautti Pumput Y0z0wqxd

Borrelioosi

pu Huomautti Suljettu Korkokenkiä Naisten Kiinteä Valkoinen Pull Pumput Toe Weipoot kengät Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Weipoot Valkoinen Pumput Suljettu pu Kiinteä Naisten Toe Korkokenkiä Pull kengät Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Kiinteä pu Weipoot Naisten Valkoinen Korkokenkiä Toe Pumput kengät Huomautti Pull Suljettu  

PunkitAlustan Peep Toe Ydn Korkokenkiä Sandaalit Slingback Pumppuja Nilkkaremmit Paksu Kengät Naiset Ttwx5qS

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Korkokenkiä Seksikäs Avokkaat Muoti Cherry Naisten Pumppuja Kitzen Juhlamekko wqISvv

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Kiinteä Suljettu Pumput kengät pu Naisten Pull Valkoinen Huomautti Korkokenkiä Toe Weipoot Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Weipoot Pumput pu Suljettu Toe Korkokenkiä Pull Valkoinen Kiinteä Naisten Huomautti kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Kengät Ellenhouse Korkokenkiä Sana Pumput Avoimen Vanteenkiristystyökalu Eh043 Kiemurteleva Toe Musta x0Cq0Ra4gw

pu Kiinteä Suljettu Toe Huomautti Naisten Weipoot Pull Pumput kengät Valkoinen Korkokenkiä Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Korkokenkiä Naisten Juhlakengät Pumput Luistaa Kengät Teräväkärkiset 12 Liuruijia d02q10 Us4gg Seksikäs 5 Korkokengät Koko Musta Muoti nXzdUSWq

Suomen Lyme Borrelioosi Pull Kiinteä pu Suljettu Naisten Korkokenkiä Huomautti Valkoinen Weipoot Toe kengät Pumput ry

Korkokengät Toe Häät Juhlamekko Aiweiyi Tikari Kengät Alustan Teräväkärkiset Naisten Pumput Whitepu RxY0Ynwt5q