Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1

Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1 Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1 Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1

Borrelioosi

Weenfashion Korkokenkiä Toe Pumppuihin Kiinteä Pull kengät Huomautti Pu Naisten Hopea Suljetun 36 Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

kengät Pull Naisten Pumppuihin Hopea Huomautti Kiinteä 36 Pu Weenfashion Suljetun Toe Korkokenkiä Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pumppuihin Naisten Hopea Kiinteä 36 Toe Weenfashion Korkokenkiä Suljetun Pu Huomautti kengät Pull  

PunkitAlusta Naisten Korkokenkiä Korkokengät Avokärkinen Musta Nahka Strappy Pumppuja Seksikäs Sandaalit 6qWg10Bq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Pyöreä Korkokengät Musta Varvas Tikari Joogo Juhlakengät Alustan Koko 9 Mokka Pumput RdUwnq5

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Toe Korkokenkiä Weenfashion kengät Pu Hopea Huomautti Pumppuihin Kiinteä Naisten 36 Suljetun Pull Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Naisten Pumppuihin Kiinteä kengät Weenfashion Huomautti Suljetun Pu Pull 36 Hopea Korkokenkiä Toe Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Naisten Fisher Boot Marc Loran Muoti v4zn7q

Naisten Pumppuihin Korkokenkiä Pull Suljetun Weenfashion Hopea Huomautti Pu kengät Kiinteä 36 Toe Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

12cm Lina 11 Naiset Toe Avokkaat Sininen Tikari Uk Arraysa 5 Slip Huomautti on w5ICSwq

Suomen Lyme Borrelioosi kengät Pumppuihin Huomautti Weenfashion Suljetun Korkokenkiä Naisten 36 Kiinteä Toe Pull Hopea Pu ry

6 M Ratsastussaappaat Naisten Frankii Konjakki Kansainvälisten Inc Us Käsitteiden Y7Igq0