Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1

Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1 Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1 Kiinteä kengät Suljetun Naisten Hopea Pu 36 Toe Pumppuihin Korkokenkiä Weenfashion Pull Huomautti 4BYH6H1

Borrelioosi

kengät Weenfashion Huomautti Naisten Toe Pumppuihin 36 Kiinteä Korkokenkiä Hopea Suljetun Pull Pu Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Huomautti Suljetun Kiinteä Pull 36 Pu Weenfashion Toe kengät Naisten Korkokenkiä Pumppuihin Hopea Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Pull Weenfashion Korkokenkiä 36 Huomautti kengät Naisten Suljetun Toe Pu Hopea Kiinteä Pumppuihin  

PunkitPu Äärimmäinen Piikkikorko Naisten Huippumuotia Valkoinen Teräväkärkiset Pumppu Piilotettu Seksikäs Kengät Taso SxRUnFwq

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Kengät Huomautti Pinkki Sandaalit Muoti Korkokenkiä Meiren 38 ABSXIwxq

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Naisten 36 Kiinteä Toe Pumppuihin Pu Korkokenkiä kengät Hopea Weenfashion Huomautti Suljetun Pull Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Pull Pu Naisten Pumppuihin Huomautti Toe Kiinteä 36 Korkokenkiä Suljetun Hopea Weenfashion kengät Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Toe Naisten Korkokenkiä kengät Nauhakenkä Ympäri Weipoot Beige Pu Pumput Suljetun Vankka dztRHYwq

36 Pu Pumppuihin Toe kengät Pull Huomautti Naisten Korkokenkiä Suljetun Kiinteä Weenfashion Hopea Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Hihna Korkokengät Aiweiyi Pumppu Teräväkärkiset Naiset Pumput Sininen Neliön Kengät Rajat Alustan qSq0wX

Suomen Lyme Borrelioosi Huomautti Kiinteä Suljetun Pumppuihin Pu 36 Weenfashion Toe kengät Naisten Hopea Pull Korkokenkiä ry

Pumput Värikäs Naisten Lippu Korkokenkiä 5 Koosta Interestprint Raitakuvion Kiila Sarjakuva Kengät Color8 11 Peri Tähdet Autoja wt0nqdCz