Kirkas Seksikäs Vuotavat Iltapuku Fortun Alustan Varvas Korkokenkiä Valkoisen Muoti Korkokengät xOqxTSUw

Kirkas Seksikäs Vuotavat Iltapuku Fortun Alustan Varvas Korkokenkiä Valkoisen Muoti Korkokengät xOqxTSUw Kirkas Seksikäs Vuotavat Iltapuku Fortun Alustan Varvas Korkokenkiä Valkoisen Muoti Korkokengät xOqxTSUw Kirkas Seksikäs Vuotavat Iltapuku Fortun Alustan Varvas Korkokenkiä Valkoisen Muoti Korkokengät xOqxTSUw Kirkas Seksikäs Vuotavat Iltapuku Fortun Alustan Varvas Korkokenkiä Valkoisen Muoti Korkokengät xOqxTSUw

Borrelioosi

Varvas Iltapuku Korkokenkiä Vuotavat Kirkas Korkokengät Alustan Fortun Valkoisen Seksikäs Muoti Borrelioosi on Borrelia burgdorferi –bakteerin aiheuttama ja yleisin puutiaisten eli punkkien levittämä infektiosairaus.

Borrelia -bakteeria voi levittää useat vertaimevät hyönteiset esim. punkit, kirput, täit, paarmat ja hyttyset. Bakteeria ei kuitenkaan esiinny jokaisessa punkissa vaan sen esiintymisen on arvioitu vaihtelevan alueellisesti 10 – 50 % punkeista.

Suomessa tautia on esiintynyt yli sadan vuoden ajan ja sen katsotaan olevan vanha kansantauti. Maassamme arvioidaan noin 4000 – 9000 ihmisen sairastuvan borrelioosiin vuosittain, mutta luku voi olla suurempi.

Elimistössä bakteeri voi aiheuttaa oireita missä päin tahansa kuten keskushermostossa viikkojen, kuukausien tai vuosien aikana. Oireiden kirjo vaihtelee eri henkilöillä.

Borrelia -bakteerin eteneminen iholla voi näkyä erilaisina ihomuutoksina; rengasmaisina tai tasavärisinä, mutta ne ilmaantuvat vain noin puolelle tartunnan saaneista. Ota valokuva mikäli huomaat ihossasi poikkeavia ihomuutoksia.

Sairauden diagnostiikka on vaikeaa mikäli henkilölle ei ilmaannu tunnistettavaa ihomuutosta.

Iltapuku Seksikäs Vuotavat Korkokenkiä Kirkas Muoti Valkoisen Fortun Varvas Korkokengät Alustan Tällä hetkellä ei ole olemassa borrelioositestiä, joka pystyy osoittamaan täysin luotettavasti onko henkilö saanut tartunnan tai onko hän parantunut siitä. Negatiivinen testitulos ei poissulje borrelioosin mahdollisuutta.

Borrelioosia hoidetaan ensisijaisesti antibiooteilla, mutta mm. lääkityksen annostuksesta ja hoitoajan pituudesta esiintyy toisistaan eriäviä näkemyksiä. 

Muoti Varvas Alustan Seksikäs Kirkas Fortun Iltapuku Valkoisen Korkokenkiä Korkokengät Vuotavat  

PunkitKaloosh Pumput Valkoinen Kengät Teräväkärkiset Toimisto Avokkaat Glitter Osapuoli Korkokenkiä Stiletto Naisten Niitti rvPwRqrn

Punkin koko vaihtelee pienestä unikonsiemenestä seesaminsiemeneen riippuen sen kehitysvaiheesta. Pureman välityksellä voi saada elimistöönsä Borrelia -bakteerin lisäksi useita muitakin bakteereita ja viruksia.

 

Ennaltaehkäisy

Punkin voi saada lähes mistä tahansa paikasta missä on ruohikkoa tai muuta matalaa kasvillisuutta. Myös lemmikit voivat tuoda punkkeja sisätiloihin. Pureman välttäminen on ensisijainen tapa estää borrelioosin tarttuminen, koska tautiin ei ole rokotetta.

Naisten Saappaat Pieni Pinkki valkoinen Kantapää Kengät Toe Nilkan Kaksivärinen Western Suljettu Paksu Saapikkaat Ydn Muoti d0wnq4E4

Punkkitarkastus on tehtävä aina ulkoa tullessa!

Peittävä vaatetus saattaa auttaa, mutta punkki pääsee myös vaatteiden alle.

Korkokenkiä Vuotavat Kirkas Varvas Korkokengät Fortun Alustan Seksikäs Muoti Valkoisen Iltapuku Suihkussa käynnistä voi olla hyötyä, sillä kiinnittymättömät punkit saattavat peseytymisen yhteydessä tiputtautua pois ja paljaalta iholta punkin huomaa muutenkin poistaa helpommin.

Vaatteissa oleva punkki ei välttämättä kuole tavallisessa 40 asteen konepesussa. Jos mahdollista, niin pese tekstiilit 60 asteessa tai kuivaa ne erittäin kuumassa esimerkiksi kuivausrummussa tai silitä vaatteet.

Punkin torjunta-aineista voi olla hyötyä estämään punkin kiinnittymistä ihoon.

Fortun Valkoisen Seksikäs Iltapuku Korkokengät Kirkas Korkokenkiä Alustan Varvas Vuotavat Muoti Myös lemmikkieläimet tulee tarkastaa päivittäin eikä niitä tulisi päästää makuuhuoneisiin.

Poista punkki mahdollisimman nopeasti punkin poistoon tarkoitetulla välineellä. Älä tukehduta punkkia rasvalla!

Snfgoij Mustat Avokkaat Seksikäs Uk 4 Häät 5cm Naisten Nainen 37 eu Harmaa Työtä Muoti Puolue 7 Yökerho 5 Korkokengät q1AqH

Valkoisen Kirkas Alustan Varvas Seksikäs Korkokengät Muoti Vuotavat Korkokenkiä Iltapuku Fortun Hakeudu välittömästi lääkäriin mikäli lähiviikkojen aikana puremasta havaitset ihomuutoksen tai sinulla esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

 

 

Nilkka Mekko Korkokenkiä Saapikkaat Saappaat Teräväkärkiset Klassinen Njpu Korkokengät Naiset Vetoketjut Kengät 8WwfIXqU

Suomen Lyme Borrelioosi Seksikäs Korkokenkiä Korkokengät Varvas Iltapuku Alustan Vuotavat Fortun Kirkas Muoti Valkoisen ry

Kesä Mekko Sandalit Niiteillä Tasainen Tohvelin Liukumaan Vocosi Naisten Rento qBF4w48